توسعه شبکه فیبرنوری نسخه شفابخش حل سرعت اینترنت است
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: «میخواهیم به فهرست 50 کشور پرسرعت در زمینه اینترنت دست پیدا کنیم. »
عیسی زارعپور با حضور در برنامه تلویزیونی در رابطه با کاهش کیفیت و سرعت اینترنت به گفتگو پرداخت و بیان کرد تلاش میکنند سرعت زیرساختهای شبکه ارتباطی کشور را ارتقا دهند زیرا که سرعت فعلی اینترنت شایسته مردم نیست.
وی در ادامه بیان کرد هرگونه خدمات دولت الکترونیک نیازمند شبکهای با سرعت و کیفیت بالا است و یکی از شاخصهای ارزیابی توسعه دولت الکترونیکی مربوط به توسعه زیرساختهای ارتباطی میشود. تلاش ما این است که همزمان دو بال شبکه ملی اطلاعات را که مربوط به توسعه فناوری اطلاعات و توسعه زیرساختهای ارتباطی میشود را توسعه دهیم.
وزیر ارتباطات بخشی از مشکلات مربوط به سرعت اینترنت رو مربوط به غفلتهایی دانست که در گذشته انجام شده است برای مثال اکثر ترافیک مصرفی کشور روی ارتباطات ثابت است چرا که در گذشته تمرکز اصلی روی توسعه ارتباطات همراه بوده است.
وی همچنین راهکار اساسی را تمرکز به سمت توسعه شبکه فیبرنوری به عنوان نسخه شفابخش حل سرعت اینترنت بیان کرد و گفت: در حالی که در بسیاری از کشورها توسعه فیبر نوری منازل و کسب و کارها حدود 8 سال طول میکشد اما قرار است در دولت سیزدهم تا پایان دولت 20 میلیون پورت فیبر نوری برای منازل و کسب و کارها فراهم کنیم و برای این پروژه حمایتهای مالی و قانونی پیشبینی کردهایم.
عیسی زارعپور در رابطه با سرعت اینترنت موبایل و ثابت نیز بیان کرد: در شهریور 1400 میانگین سرعت اینترنت موبایل 21 مگابیت بود هم اکنون این سرعت به بیش از 26 مگابیت افزایش پیدا کرده و رتبه ایران به 71 در میان کشورهای جهان رسیده است. در همین حال در حوزه اینترنت ثابت میانگین سرعت در شهریور ماه 1400 حدود 9 مگابیت بود که هم اکنون به 10.4 مگابیت رسیده است و ایران رتبه 142 را در جهان دارد. این در حالی است که میانگین سرعت موبایل در دنیا 30 مگابیت و در سرعت اینترنت ثابت 29 مگابیت است.
وی در ادامه قول داد در پایان دولت سیزدهم، در اینترنت موبایل حداقل 20 پله و در اینترنت ثابت 30 پله رتبه ایران را ارتقا دهد. همچنین ابراز امیدواری کرد در صورتی که پروژه اینترنت فیبر نوری اجرایی شود ایران در حوزه اینترنت ثابت در میان 50 کشور اول باشد. در همین حال با راه اندازی 5G نیز تا سه سال آینده سرعت اینترنت موبایل هم افزایش مییابد.
وزیر ارتباطات به توسعه دولت الکترونیک تاکید کرد و گفت: مطابق با ارزیابیهای جهانی که مربوط به سال 2020 میشود رتبه ایران در شاخص EGDI در میان 193 کشور 82 است و ما طبق برنامه ریزیهای انجام شده تا پایان دولت سیزدهم این رتبه را 30 پله ارتقا خواهیم داد. همچنین در شاخص میزان مشارکت مردم از طریق ابزارهای دیجیتال نیز مطابق این ردهبندی رتبه ایران 118 از میان 193 کشور است.