آذری جهرمی: من وزیر وصل ارتباطات هستم و نه قطع آن
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در یک برنامه صبحگاهی در رابطه با مسائل مختلفی صحبت کرد. یکی از مواردی که آذری جهرمی در رابطه با آن به گفتگو پرداخت، مسئله فیلترینگ بود که طبق اظهارات وی، 30میلیون نفر در ایران از فیلترشکن استفاده میکنند و محدودیتهای ایجاد شده را با استفاده از VPN دور میزنند.
بیش از 30میلیون نفر دنبال فیلترشکن هستند
وزیر ارتباطات اعلام کرد: زمانی که یک پلتفرم، که مورد استفاده حجم عظیمی از مردم است را به خاطر یک مشکل ببندید، طبیعی است که مردم با این حکم مقابله میکنند و به دنبال استفاده از فیلترشکن میروند. از وزارت ارتباطات هم خواسته میشود که جلوی فعالیت فیلترشکنها گرفته شود. وقتی بیش از 30میلیون نفر دنبال فیلترشکن هستند، باید لشگری هم آماده شود تا با فیلترشکنها مقابله کند.
آذری جهرمی در رابطه با خرید و فروش VPN نیز توضیح داد: از نظر من نه در فیلترینگ، و نه در فروش VPN منطقی وجود ندارد، و معیار مشخصی برای مردم، و در برخی موارد برای ما نیز وجود ندارد. خرید و فروش VPN جرم نمیباشد از طرفی فیلترینگ هم غیر قانونی نیست و برای تمام کشورها لازم است ولی نمیشود تمام پلتفرمهای مورد استفاده انبوه مردم را مسدود کرد.
من وزیر وصل ارتباطات هستم و نه قطع آن
جهرمی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ارتباطات درخصوص مقابله با فیلترینگ اقدامی نمیکند، گفت که من وزیر وصل ارتباطات هستم و نه قطع آن. اختیار قطع و فیلترینگ در قانون به وزیر ارتباطات داده نشده و وزارت ارتباطات مسئولیت توسعه این حوزه را دارد و مبنای ما نیز قانون است. بر اساس قانون، قاضی و یا کمیته تعیین مصادیق چنین اختیاری دارد ما موظف به تبعیت از قانون هستیم حتی اگر از آن راضی نباشیم. من هم به حکم قانون وزیر هستم و تا در این موقعیت قرار دارم باید از قانون تبعیت کنم.
سه و نیم میلیون دانش آموز برنامه شاد را نصب نکردهاند
محمدجواد آذری جهرمی بیان کرد: طبق اعلام آموزش و پرورش 3میلیون و 500 هزار دانش آموز به هر دلیلی برنامه شاد را نصب نکردهاند و این تعداد آمار بالایی است. وی افزود فقط 5 درصد از نقاط جمعیتی تحت پوشش اینترنت قرار ندارند و تعداد حدود 700 هزار دانش آموز در این مناطق هستند. این مشکل مربوط به وزارت ارتباطات است ولی مابقی دانش آموزان ابزار دسترسی به این پلتفرم را ندارند که وزارت ارتباطات تا پایان سال تمام نقاط روستایی کشور را به شبکه اینترنت متصل میکند تا آمار اتصال به شبکه به صد در صد برسد.
پرونده کلاهبرداری ارزش افزوده
جهرمی درباره پرونده کلاهبرداری ارزش افزوده گفت: در ابتدا مبلغ 100 میلیارد تومان تخلف مشخص شد که به طور کامل به مردم بازگشت داده شد و پرونده 8 شرکت که اقدام به کلاهبرداری کرده بودند به پلیس ارجاع و شکایت1 میلیون و 300 هزار نفر نیز در این حوزه به دادسرا ارسال و پرونده باز است و باید با مبالغ کسر شده صحت سنجی و رسیدگی شود.
افزایش قیمت های بسته های اینترنت
آذری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره قیمتهای بسته های اینترنت اپراتورهای تلفن همراه نیز، گفت: ما از ابتدا اعلام کردیم که بالا بردن قیمت ها غیرقانونی است و باید برگردد و قیمت ها و بسته ها به قیمت قبل برگشت و شرکت ایرانسل نیز بسته های دلجویی را در 10 روز گذشته ارائه کرد و همراه اول نیز از روز گذشته برای برگشت هزینههای اضافی کاربران اقدام کرده است و از نظر ما حقوق مردم در این مورد تامین شده است.
وی در ادامه افزود: به اپراتورها اعلام کردیم که اگر برای خدمت بهتر نیاز به سرمایه گذاری دارید و قصد ارائه تسهیلات بهتری به مردم دارید، طرح اقتصادی ارائه کنید و اگر نیاز به افزایش قیمت بود اجازه آن داده می شود و به مردم نیز توضیح می دهیم که دلیل این افزایش چیست.