آشنایی با شبکه جهانی وب
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، Web رسانه دنیای اطلاعات است که از طریق آن کاربران میتوانند با دستگاههای گوناگون به اینترنت وصل شوند. در دنیای وب اکثرا با آدرس www مواجه میشوید که مخفف واژههای Word Wide Web (شبکه جهانی وب) است. 1 آگوست برابر با 10 مرداد روز جهانی وب نام گذاری شده است.
شیوه به وجود آمدن وب
تیم برزنلی و رابرت کایلیمائو دانشمندان کامپیوتر انگلستانی در سال 1989 هنگامی که قصد ارسال اولین طرح پیشنهادی و پروژه خود را به موسسه CERN پژوهشگاه فیزیک هسته ای و انرژی های سطح بالا در ژنو داشتند راه حلی برای برقراری ارتباط را فرستادن یک هایپرلینک دانستد و به این طریق Hypertext Market Language یا به اختصار HTML را راه اندازی کردند، این لینک صفحه ای ساده بود که توضیحاتی راجع به پروژه www و اطلاعاتی در مورد وب سرورها در آن گنجانده شده بود به این ترتیب اولین صفحه وب جهان شکل گرفت.
برزنلی تصمیم داشت تا همه افراد در سراسر دنیا بتوانند به فایلها و دادهها در مکان های مختلف دسترسی داشته باشند. به این صورت اولین مرورگر جهانی www نام گرفت و در امتداد آن HTTP سرورها و FTP سرورها شکل گرفتند. در سال های اول فقط در پژوهشگاه CERN از این مرورگر استفاده میگشت، صفحهای با آدرس info.certn.ch که ظاهری بسیار ساده با لینک دسترسی به چند مطلب، اما در اکتبر سال 1993 تقریبا شکل جهانی پیدا کرد و دراین سال تقریبا 500 سرور در کلا دنیا وجود داشت. در این سالها وب به عنوان یک نسخه برای ارتباط مستندات توسط پیوندها و لینک ها شناخته می شد، به مرور زمان محتویات توسط کاربران ایجاد شد و اطلاعات به صورت پویا تولید و رشد پیدا کرد.
گسترش وب
یک وب سایت، سیستمی بر روی اینترنت است که شامل سرویس دهنده وب (web server) است. این سرویس دهنده، نرم افزاری بر روی وبسایت است که امکان دستیابی مرورگرهای وب را به مستندات موجود فراهم می کند. در سال 1998 گوگل با پیشنهاد الگوریتم جدید، به واسطه سادگی و توانایی خود در جستجو در اینترنت، پیشرفت قابل توجهی برای وب به وجود آورد. موتور جستجوی گوگل انتظارات بعدی مصرفکنندگان، که به دنبال پیدا کردن اطلاعات، محصولات و سرویسها و دیگر مردم بودند را بالا برد. همچنین گوگل سطح پذیرش راهبرد تجارت پیچیدهتر و برنامه فروش آنلاین برای شرکتها را ارتقا داد.
در حالی که تجارتها و کسب و کارها داشتند از روشهای قبل به روشهای جدید وب مهاجرت میکردند یک نسل جدیدی از کاربران و برنامه نویسان وب شروع به همکاری فعالی کردند. در سال 2004 تیم آوریلی را با عنوان انقلاب تجارت در صنعت کامپیوتر بوسیله مهاجرت به روی بستر وب را به دنیا معرفی کرد و به مرور شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک، لینکدین، یوتیوب راه تعامل مردم در وب را آسان کردند. اشخاص تاجر با توجه به شبکههای اجتماعی و جنبههای همکاریهای درون وب، نظر خود را به راههای ایجاد بستر استفاده واقعی و ابزاری توسط شرکتهایشان و مصرف کنندگانشان معطوف کردند.
طبق آمار منتشر شده در سال 2009 بیشتر از یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر از اینترنت استفاده میکردند و با این حال سه پنجم مردم هنوز به این تکنولوژی دسترسی نداشتند. در حال حاضر بعد از گذشت 26 سال شبکه اینترنت به مهمترین پل ارتباطی دنیا تبدیل شده و اکنون در همه جا به اینترنت دسترسی داریم و بسیاری از کارها بهصورت آنلاین صورت میگیرد.