آشنایی کامل با سیم کارت الکترونیکی
به گزارش پایگاه خبری وب سایت رند ، به طور کلی سیم کارت ها در سایزهای مینی سیم ، میکروسیم و نانوسیم در گوشی ها و تبلت ها به کار رفته و جا به جا کردن آنها بسیار آسان شده اما به تازگی نوبت به ابعاد کوچک تری با نام eSIM رسیده است.
به زودی یک سیم کارت که سیم کارت الکترونیکی نامیده شده با همکاری شرکت اپل و سامسونگ ساخته خواهد شد. این دو شرکت در حال مذاکرات گسترده برای عملی کردن این مفهوم جدید در سیستم ارتباطات بی سیم می باشند.
از مزایای سیم کارت الکترونیکی می توان به نکات زیر اشاره نمود :
1- امکان ذخیره اطلاعات بیشتر از سیم کارت های رایج
2- امکان پشتیبانگیری ابری از محتوای سیم کارت الکترونیکی
3- امکان داشتن چندین تلفن همراه با یک سیم کارت
اما در خصوص معایب سیم کارت های الکترونیکی می توان به این نکات اشاره کرد :
1- امکان هک و دسترسی دیگران به آن
2- امکان سو استفاده و جعل الکتریکی
3- نیاز به پشتیبانی فنی بیشتر
باید بدانید که اولین نسل سیم کارت ها در سال ۱۹۹۱ معرفی شدند و ابعادی در حد کارت های بانکی و مترو داشت. دومین نسل که همان Mini-SIM یا مینی سیم است که در سال ۱۹۹۶ پا به دنیای تکنولوژی نهاد. ابعاد بعدی در سال ۲۰۰۳ معرفی شد و Micro-SIM میکروسیم نام دارد. در نهایت در سال ۲۰۱۲ سیم کارت های نسل چهارم با نام Nano-SIM یا نانوسیم در برخی گوشیها به کار رفتند.
در حال حاضر سایز ابعادی جدید سیم کارت ، eSIM است که باز هم کوچک تر شده اما ممکن است ضخامت بیشتری داشته باشد. ای سیم تراشه ای است که به طور مستقیم بر روی برد کوچک وسایل همراه و نیز اینترنت اشیا لحیم می شود. در واقع eSIM هم عملکرد نسل های قبلی سیم کارت را دارد.
ای سیم قابل برنامه ریزی کردن است ، از این رو برای تعویض سیم کارت و مهاجرت به یک اپراتور جدید ، احتیاجی به مراجعه حضوری و دریافت یک سیم کارت واقعی نیست و همه چیز به صورت نرم افزاری انجام می گردد ، همچنین میتوان با یک تماس تلفنی ساده ، eSIM را به شماره ای دیگر تغییر داد.
در حال حاضر استاندارد eSIM و کاربری آن نهایی نشده اما شرکت GSMA می خواهد از ای سیم در محصولاتی مانند ساعت هوشمند ، دستبند های ورزشی و تبلت ها و دیگر وسایل اینترنت اشیا که ممکن است در سال های آینده زیاد شوند استفاده نماید.