استفاده وزیر ارتباطات از اینترنت بدون فیلترشکن و عادی
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، صبح 27 آذر ماه، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اولین نشست خبری خود با خبرنگاران را برگزار کرد. وی در این نشست در رابطه با شبکههای اجتماعی و رویکرد وزارت ارتباطات در رابطه با فیلترینگ صحبت کرد.
زارعپور در خصوص استفاده از پلتفرمهای خارجی گفت: من از پلتفرمهای خارجی فیلتر نشده استفاده میکنم اما خط قرمزم حضور در پلتفرمهای خارجی فیلتر شده است.
زارع پور در ادامه اعلام کرد بر خلاف وزیر پیشین از اینترنت بدون فیلتر استفاده نمیکند و از زمانی که وزیر شده از تلگرام نیز استفاده نمیکند.
حضور معاونان و مدیران وزارت ارتباطات در توئیتر و سایر شبکهها تصمیم شخصی است
وی در رابطه با حضور معاونان و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر و سایر شبکههای فیلتر شده نیز بیان کرد : اینکه مدیرانمان در توئیتر و سایر شبکههای فیلتر شده حضور دارند، تصمیم شخصی است نه سازمانی. اینکه باشند و نباشند با اختیار خودشان است و ما محدودیتی برای آنها ایجاد نکردهایم اما مسئله جدی این است که اسناد و مدارک دولتی هماکنون در پیامرسانهای خارجی جابجا میشوند و این باید سامان یابد اما اینکه مدیران در شبکههای اجتماعی حضور داشته باشند، کاملاً اختیاری است.
زارع پور همچنین در رابطه با اکانت شخصی در توییتر نیز بیان کرد اکانت ناشناس در این شبکه ندارد و ابزار پایش شبکههای اجتماعی مشخص است و اکانت فیک در این شبکهها ندارم.
موضع وزارت ارتباطات در خصوص فیلترینگ
زارعپور در رابطه با موضع وزارت ارتباطات در مورد فیلترینگ بیان کرد: من به عنوان کسی که پنج سال خارج از کشور، زندگی و به 17 کشور سفر کردهام، مشاهده کردم که اعمال محدودیت برای برخی سرویسها در همه جای دنیا وجود دارد و کشورها خطوط قرمز متفاوتی در این زمینه دارند.
وی در ادامه افزود موضع فیلترینگ صفر و یک نیست اما تمامی کشورها برای سالمسازی فضای مجازی، اعمال محدودیت را پذیرفتهاند. اعتقادم این است که فضای مجازی تبدیل به شئون زندگی مردم شده و باید قاعدهمند باشد.
رفع فیلتر پلتفرمهای توئیتر و یوتیوب یک تصمیم جمعی است
وزیر ارتباطات در رابطه با رفع فیلتر پلتفرمهایی مانند توئیتر و یوتیوب نیز گفت این یک تصمیم جمعی است و وزارت ارتباطات تنها یک رأی دارد و هر زمان که از ما بخواهند، نظر خودمان را در قالب این رأی اعلام میکنیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد هر پلتفرمی که قواعد ما را بپذیرد، اجازه فعالیت در کشور را دارد و شاهبیت نظر ما در مورد طرح حمایت از حقوق کاربران این است که پلتفرمهای خارجی باید الزامات ما را بپذیرند؛ همانطور که بحث حاکمیت فضای مجازی ، نگرانی همه کشورها است و یکی از دغدغههای جدی است که دولتها حتی به تازگی در اجلاس IGF لهستان آن را مطرح کردهاند چرا که پلتفرمها در صورت نبود قواعد و ضابطه، باعث خلع سلاح دولتها میشوند و نمیتوان حقوق مردم را از طریق آنها استیفا کرد.
زارع پور در رابطه با صحبتهای نقل شده مبی بر حمایت وی بر فیلترینگ و طرح صیانت نیز گفت من اینگونه مطرح نکردم و باید تأکید کنم که شفافیت یک اولویت است و باید به آن پایبند باشیم.