اعمال محدودیت بر روی کدهای USSD
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، تقریبا چند ماهی از تصمیم بانک مرکزی جهت محدودسازی کدهای USSD میگذرد، اما از آنجایی که حذف این کدهای دستوری محدودیتهای زیادی به وجود میآورد برای مدتی این طرح به تعویق افتاد.
حال به نظر میرسد بانک مرکزی تصمیم خود را گرفته است، زیرا هفته گذشته بانک مرکزی استفاده از خدمات کدهای دستوری یا همان USSD را محدود کرده و گفته است که برای هر کارت بانکی تنها یک بار در روز میتوان از خدمات کدهای دستوری استفاده کرد.
بانک مرکزی برای اطلاع دادن به کاربران در خصوص محدودسازی کدهای USSD از پیامکی با مضمون زیر استفاده کرده است:
مشترک گرامی با توجه به محدودیت جدید بانکی اعمال شده بر کلیه کدهای دستوری تا اطلاع ثانوی میتوانید از هر کارت بانکی فقط یک بار در روز برای خرید شارژ یا بسته یا پرداخت قبض استفاده نمایید. لذا پیشنهاد میشود، جهت تکرار خرید از اپلیکیشن ستاره اول یا تلفن گویای صد ستاره (*100) استفاده نمایید.
اگرچه تعداد زیادی از کاربران میتوانند در آینده و در صورت حذف کدهای USSD ، از طریق اپلیکیشنهای مختلف روی موبایلهای هوشمند سیم کارت خود را شارژ کنند اما آمارهای دریافتی از اپراتورهای موبایل حکایت از آن دارد که حدود 25 میلیون سیم کارت در موبایلهای غیرهوشمند و ساده فعالند. موبایلهایی که قابلیت نصب اپ را ندارند. از سوی دیگر ضریب نفود موبایلهای هوشمند در کشور ما نیز حدود 55 تا 60 درصد ذکر شده است.
مشکلات ناشی از حذف کدهای USSD
حذف کردن کدهای USSD مشکلات و هزینه بسیار زیادی برای همه درپی خواهد داشت که در ادامه به چهار مورد از آن می پردازیم:
- با حذف کدهای USSD مشترکین مجبور به تهیه کارت شارژهای کاغذی میباشند که این موضوع هزینههای زیادی را برای تولید، چاپ و توزیع کارت شارژ توسط اپراتورهای تلفن همراه به دنبال خواهد داشت، که موجب قطع بیش از حد درختان و واردات بیش از اندازه کاغذ و دستگاه چاپگر خواهد شد.
- مورد دوم مربوط به هزینهای است که کاربران برای خرید گوشی هوشمند، جهت نصب برنامه پرداخت صرف میکنند.
- مورد سوم هزینهای است که افراد برای رسیدن به دفاتر خدمات پیشخوان خرج میکنند و دلیل آن هم عدم وجود اینترنت همراه در تمام روستاها و شهرهای کشور میباشد.
- چهارمین هزینه نیز مربوط به اینترنت است، زیرا مشترکین برای انجام کارهای پرداختی خود مجبور هستند از اینترنت استفاده کنند.