افشای اطلاعات کاربران توسط دو اپراتور کشور
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، همایش جنبههای حقوقی فناوری اطلاعات صبح شنبه، پنجم اسفندماه 96 با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن اجتماعات این وزارتخانه آغاز شد. پنج لایحه با جمعبندی اولویتها و با همکاری پژوهشگاه قوه قضایه و با جمعبندی نظرات کارشناسان این حوزه تدوین شدند که شامل: "حمایت از دادهها"، "تراکنشهای الکترونیک"، "حکمرانی الکترونیک"، "شناسههای الکترونیک" و "حقوق مسوولیت ارایهدهندگان خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات" میباشد.
ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی ضمن اشاره به تغییرات به وجود آمده در حوزه فضای مجازی و ضرورت بازنگری در قوانین این فضا، گفت: بسط این فضا در همه حوزههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی اتفاق خواهد افتاد، اما مسأله این است که آیا این اشاعه فضای مجازی میتواند در فضای فرهنگی کشور ما پاسخگو باشد؟
با توجه به گفتههای فیروزآبادی با استفاده از قوانین کهنه نمیتوان کسب و کارهای فضای مجازی را مدیریت کرد. همچنین یکی از مدلهای موجود در فضای مجازی بحث حکمرانی است. یکی از مدلهایی که آمریکاییها به دنبال آن هستند حکمرانی در فضای اینترنت است که البته از سوی دیگر کشورها هم اجلاسی در این باره تشکیل شده است، اما ما باید از نظامهای تنظیم مقررات بومی شده خودمان حمایت کنیم.
سرائیان ضمن اعلام کاهش ذخایر منابع طبیعی، افزایش مخاطرات زیست محیطی و تحولات در حوزه دانش و فناوری اطلاعات به عنوان 3 تحول اساسی در دنیا، همه این تحولات را نشانگر کاهش وابستگی دنیا به ذخایر زیرزمینی اعلام کرد.
رسول سراییان رئیس سازمان فناوری اطلاعات، با بیان اینکه تا سال 2020 حدود 25 درصد اقتصاد دنیا به شکل دیجیتال خواهد شد، گفت: درایورهای این صنعت تا سال 2025 حدود 100 تریلیون دلار ثروت ایجاد خواهند کرد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات با بیان این که امروزه بسیاری از کسب و کارهای مبتنی بر اقتصاد دیجیتالی وابسته به قوانین و مقررات است، گفت: واقعیت این است که بسیاری از فرصتهای نوپا و افراد خلاق به جای توسعه کسب و کار خود، با یک چالش حقوقی مواجه هستند که حل این چالشها میتواند اثری بسیار مثبت در این کسب و کارها داشته باشد.
افشای اطلاعات کاربران توسط دو اپراتور
از آنجایی که چند وقتی است موضوع افشای اطلاعات کاربران توسط اپراتورها بر سر زبانها است، وزیر ارتباطات نیز در این همایش به این موضوع پرداخت و از تخلف دو اپراتور تلفن همراه برای افشای بانک اطلاعاتی مشترکان به برخی وبسایتها خبر داد.
با توجه به گفتههای جهرمی دواپراتور مذکور شرایطی را فراهم کردند که وقتی مشترکی وارد سایت میشود اطلاعات و شماره وی را استخراج میکنند تا از آن پس سایت مورد نظر بتواند از طریق پیامک با کاربر موردنظر در ارتباط باشد. البته با وجود مستندات موجود این موضوع همچنان در حال بررسی میباشد.
وی با اشاره به اینکه موضوع را برای بررسی بیشتر به مرکز ماهر ارجاع دادهایم، افزود: طبق کلیپی که از این اقدام تهیه شده، از نظر فنی موضوع کاملاً شفاف است و یک نوع ابزار در پیادهسازی کد وجود داشته که باعث فراهم کردن این دسترسی و سوءاستفاده از اطلاعات شده است.
همان طور که وزیر ارتباطات گفت، با وجود استقبال از کسب و کارهای نوین، اما موضوعی که در این میان بسیار مهم است حفظ حقوق و حریم خصوصی کاربران میباشد.
جهرمی افزود: هنوز صحت این تخلف کاملاً مشخص نیست اما قرار است مرکز ماهر در این زمینه رسیدگی کرده و گزارشی را منتشر کند. در این راستا ما از نظارت عمومی نیز استقبال میکنیم و از مردم میخواهیم گزارشاتی که دارند را برای ما بفرستند و بدانند که ما نسبت به آن بیتفاوت نیستیم.
وزیر ارتباطات در سخنانش از ورود ارز دیجیتال به کشور صحبت کرد و گفت: ارز دیجیتال در نهایت خواهد آمد اما ما از قبل باید فکری به حال آن بکنیم. جهرمی ضمن اشاره به حل مشکل اینترنت در 10 هزار روستای کشور تا 22 بهمن گفت: به دلیل فراگیری استفاده از اینترنت همراه در کشور، شاید آنچنان که باید از ظرفیت شبکه اینترنت خانگی استفاده نشده است. پوشش اینترنتی استانها بنابر آنچه در برنامه ششم توسعه آمده است، باید در چهار محور اصلی خود به سرانجام برسد.