اپراتورهای تلفن همراه عامل اصلی نرسیدن پیامکهای رمز پویا به مشتریان هستند
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند و به نقل از شاه گشتاسبی رئیس اداره زیرساخت و نرمافزار بانک ملت، علت اصلی تاخیر در دریافت پیامک رمز دوم پویا وجود مشکل در در زیرساختهای مخابراتی و پیامکی کشور، فاصله و شلوغی منطقهای و مواردی از این قبیل میباشد.
با توجه به اطلاعیه روابط عمومی بانک مرکزی جهت جلوگیری از کلاهبرداریهای صورت گرفته از حسابهای بانکی از ابتدای دی ماه 1398 تمامی رمزهای دوم ایستا کارتهای بانکی غیرفعال شده و از این پس انجام تراکنشهای بانکی و پرداخت صرفاً با دریافت رمز پویا یا رمز یکبار مصرف امکانپذیر میباشد.
پس از راه اندازی رمز پویا برخی از کاربران نسبت به دیر رسیدن پیامک حاوی رمز یکبارمصرف گلایههایی داشتند و گفتند از آنجایی که هر رمز یکبار مصرفی تنها چند ثانیه اعتبار دارد تاخیر در دریافت پیامک رمز دوم پویا مشکلاتی را برای آنها در زمان خریدهای اینترنتی به وجود میآورد.
رئیس اداره زیرساخت و نرمافزار بانک ملت با بیان اینکه ما از سامانه هریم دیتا میگیریم و در کسری از ثانیه رمز پویا ارسال میشود اما دیر رسیدن پیامک به دست مشتری دیگر در اختیار بانک نیست،
وی در ادامه گفت: گزارشهایی که من از سیستم میگیرم فاصله بین دریافت تقاضا و تولید و ارسال رمز پویا زیر یک ثانیه است اما مرحله بعد که انتقال رمز تولید شده از بانک به مشتری است، توسط اپراتور تلفن همراه باید انجام شود.
با توجه به این صحبتها به نظر میرسد مشکل اصلی در خصوص دیر رسیدن پیامک رمز پویا مربوط به اپراتورهای تلفن همراه میباشد، از همین رو به مشترکن پیشنهاد میشود به جای سامانه پیامکی از اپلیکیشن رمزنگار برای دریافت رمز یکبارمصرف استفاده کنند.
رمز پویا چیست؟
تا کنون برای خرید از درگاه پرداخت اینترنتی یا انتقال وجه از طریق کارت به کارت، از رمز دوم ثابت یا ایستا استفاده میشد که با ابلاغیه جدید بانک مرکزی و شاپرک برای مقابله با فیشینگ و دیگر کلاهبرداریهای اینترنتی، بانکها موظف شدند رمزی تحت عنوان رمز دوم پویا را در اختیار مشتریان قرار دهند. این رمز که غالباً در یک نرمافزار از سوی بانک تولید میشود و حداکثر هر 120 ثانیه یک بار (بسته به بانک) منقضی شده و رمز جدیدی تولید میشود. همچنین برای افرادی که گوشی هوشمند ندارند، امکان گرفتن رمز پویا از طریق پیامک وجود دارد. در واقع بانکها و موسسات اعتباری، در راستای ارتقاء سطح امنیت تراکنشهای اینترنتی از قبیل خرید و کارت به کارت، امکان گرفتن رمز دوم پویا یا رمز یکبار مصرف را فراهم کردهاند و با استفاده از این رمز، کلاهبرداران قادر به دریافت اطلاعات حساب بانکی افراد و خالی کردن آن نخواهند شد.