ایران ارزانترین اینترنت دنیا را دارد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، مدیر عامل اپراتور ایرانسل بیژن عباسی آرند در رویداد 17 سالگی ایرانسل در کشور به برنامههای ورود به اینترنت ثابت و اجرای اینترنت 5G پرداخت و زمزمههایی از افزایش تعرفهها را مطرح کرد.
صبح روز 29 مهر رویداد 17 سالگی ایرانسل با ارائهی گزارشی از دستاوردهای ایرانسل برگزار شد.
مدیر عامل این اپراتور بیژن عباسی آرند با اشاره به برنامههایی چون سرمایه گذاری در زمینه فیبر نوری و سایتهای 5G و ورود به اینترنت ثابت بار دیگر مسئله تعرفههای اینترنت را مطرح کرده و بیان کرد: توسعه فیبر نوری این شرط را دارد که تعرفه موبایل به طور فاحش با تعرفه اینترنت ثابت دارای فاصله باشد تا مردم رغبت کنند به سمت اینترنت ثابت بروند.
در این نشست او بر روی نقشه، مقایسهای از تعرفه اینترنت موبایل در کشورهای مختلف انجام داد و این گونه گفت: ایران دارای ارزانترین اینترنت دنیا است و در کشورهای مختلف آمار قیمت اینترنت به ازای هر گیگابایت به دلار ثبت شده است.
براساس گفتههای او گرانترین تعرفههای اینترنت موبایل به ترتیب به ازای هر گیگابایت در زیمباوه به قیمت 43.75 دلار، سودان جنوبی 23.70 دلار، یمن 15.68، ترکمنستان 11.42 و آفریقای مرکزی 10.9 دلار است.
در مقابل ارزانترین تعرفهی اینترنت به ترتیب به کشورهای قطر با قیمت 2.04، عراق با 1.07، افغانستان با 1.02، ترکیه 0.44، هند 0.16، پاکستان 0.12، ایتالیا 0.09 و ایران 0.07 تعلق دارد.
عباسی آرند تاکید کرد که مشترکان در ایران به ازای هر گیگابایت 7 سنت میپردازند و در ادامه گفت: «بنابراین ما در دنیا دارای ارزانترین تعرفه هستیم».
مدیرعامل ایرانسل با اشاره به این که درآمد ایرانسل از مصرف مشترکان با چنین نرخ تعرفهای است بیان کرد: «اگر در تعرفه تغییری ایجاد شود و اصلاحی در آن صورت بگیرد این درآمد میتواند تفاوت بسیار زیادی داشته باشد».
البته لازم به ذکر است این آمارها جدید نیستند و در اردیبهشت ماه گزارشهایی در رابطه با این تفاوت در تعرفهی اینترنت نوشته شده است.
در گزارشها بر این موضوع تاکید شده بود که به تنهایی در نظر گرفتن قیمت اینترنت مقایسهی کاملی نخواهد بود و بلکه باید قیمت آن را به نسبت کیفیت، درآمد و سرانه تولید ناخالص داخلی در کشورها مقایسه کرد.
همچنین اجبار کاربران به استفاده از انواع VPNها و ترافیکی که از این طریق هدر میرود در مجموع باعث بالا رفتن هزینهی اینترنت برای کاربران میشود.
مدیرعامل ایرانسل عباسی آرند در این برنامه تاکیدی بر پیوستگی اصلاح تعرفهها با سرمایه گذاری در بهبود کیفیت شبکه کرد و گفت: کاهش سرمایه گذاری موجب تشدید کاهش کیفیت و نارضایتی میشود.
همچنین او یکی از مانعهای اصلی توسعه فیبر نوری را ماجرای تعرفهها دانست و گفت: با وزارت ارتباطات در این زمینه مذاکرات زیادی انجام شده و وزارتخانه هم اصلاح تعرفه را قبول دارد و گفت: «ما در ستاد تنظیم بازار استدلال کردیم که اگر اصلاح تعرفهها صورت نگیرد در سال آینده مردم پول اینترنت را پرداخت میکنند اما به آن دسترسی نخواهند داشت و در سال آینده احساس بیکیفیت بودن اینترنت تشدید میشود».