با اتصال شبکههای قدیمی WLL به همراه اول رومینگ بین اپراتوری حذف میشود
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند و به نقل از مهرداد ترابیان مجری توسعه روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از سال 1383 شرکت مخابرات تصمیم گرفت تا برای روستاهایی که فیبرنوری نداشته و دور افتاده بودند از سیستم WLL استفاده کند، به دلیل آنکه فرد روستایی هزینهی تلفن ثابت را پرداخت میکرد و سرویس موبایلی دریافت میگرفت و در چند روستا امکان جابجایی داشت، اقبال زیادی هم به آن شد و مورد توجه قرار گرفت.
اما کم کم با پیشرفت شرایط و بالا رفتن ضریب نفوذ تلفن همراه، سیستم ها به روزتر شدند و با جداشدن شبکهی تلفن همراه از شبکهی مخابرات، نگهداری این سرویس به درستی انجام نمیشد.
هنگامی که تعداد زیادی از روستاییان شروع به استفاده از این سیستم کردند، در ابتدای دولت دوازدهم رومینگ این سیستمها را برای ایرانسل باز کردیم و در سال 1388 موبایلها نیز در این سیستم رومینگ گرفتند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: به چند دلیل در اوایل دولت دوازدهم تصمیم گرفتیم سیستمهای WLL را روی شبکه همراه اول ببریم، یکی اینکه کیفیت افزایش مییافت و دومین مساله این بود که در روستاهایی که پرجمعیت هستند با سرمایهگذاری دولت میتوانستیم اتصال به شبکه ملی اطلاعات را برقرار کنیم و مردم خدمات دولت و اینترنت را دریافت کنند.
ترابیان، خاطرنشان کرد: از سال پیش این کار اجرایی شد و در خرداد ماه، شبکهی WLL جمع آوری شد و در همه این روستاها پوشش موبایلی فراهم شد.
وی در ادامه گفت: باید بررسی کنیم که هر کجا پوشش کم شده است با اضافه کردن سایت یا افزایش ظرفیت مشکل را حل کنیم. برنامهای داریم که روستاها تا آذرماه دیگر مشکلی در دسترسی به موبایل نداشته باشند. در همین حال، روستاهای با جمعیت بالا را به نسل 3 و 4 مجهز میکنیم که تا کنون در 2000 روستا محقق شده است.
شبکههای قدیمی به شبکهی همراه تبدیل شده است. همین کار را با شبکه نورتل انجام دادیم و در سه ماه آینده این 1000 روستای دور افتاده که هیچ امکاناتی ندارند به شبکهی ایرانسل می پیوندند که تجربهای شیرین برای مشتریان نورتل است و در همانجا به همراه اول نیز رومینگ میدهیم.
وی گفت: از نظر هزینهای بابت این رومینگ، هیچ هزینه ای پرداخت نمیکنند و این خدمتی است که وزارت ارتباطات با استفاده از بهینه سازی شبکهها ارائه میدهد.
ترابیان، اظهار کرد: در دورهی تحریمها استرانژی اول ما این بود که ظرفیت اپراتورها را با هم استفاده کنیم. هر اپراتوری خدمتی دارد و دولت این اپراتورها را مجاب کرد که به اپراتورهای دیگر خدمات دهند. مردم نگران هزینهی رومینگ اپراتورها نباشند. با این اتفاق پوشش جاده ای 20 درصد افزایش یافته است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد: در کل روستاییها به دو صورت از اتصال به شبکهی ملی اطلاعات نفع میبرند. زیرا وقتی میگوییم 30 هزار روستا به شبکه متصل شدند به این معناست که رفت و آمد غیرضروری اتفاق نمیافتد و روستایی روی موبایل خود خدمات دولت را دریافت میکند. برای ارائهی خدمات بانکی بیش از 2200 دستگاه ATM در روستاهای کم جمعیت قرار دادیم.
ترابیان در پایان گفت: علاوه بر ارائهی خدمات دولت، توانمندی و مزیت هر روستا بررسی و با ارائهی زیرساخت های ارتباطی و آموزش، امکان الکترونیکی کردن فرایندها فراهم میشود. در گذشته واسطهها محصولات را به فروش می رساندند و روستایی سودی نمیبرد. برخی شرکتهای استارتاپی در حال حاضر وجود دارند که محصولات روستا را به مصرف کننده معرفی میکنند و روستاییان از طریق اپهای موبایلی محصولات و خدمات خود را به فروش میرسانند. اینها باعث رشد اقتصاد روستا در حوزه های صنایع دستی، محصولات کشاورزی و بوم گردی شده است.