با اوترنت یا طرح اینترنت رایگان جهانی آشنا شوید
به گزارش پایگاه خبری وب سایت رند ، با وجود اهمیت بی چون و چرای اینترنت در دنیای امروز ، هنوز هم حدود ۷۰درصد از جمعیت جهان ، یعنی چیزی در حدود ۵ میلیارد نفر ، به دلیل زندگی در مناطق دورافتاده و روستایی و سیاست دولت های محلی ، به شبکه جهانی اطلاعات دسترسی ندارند. در همین راستا پروژهی "اوترنت" (Outernet) برای رساندن شبکه اینترنت به دورترین نقاط کره زمین و تمامی انسانها ، راه اندازی شده است. در این پروژه قرار است شبکه اینترنت از طریق ارتباط ماهواره ایی ، به تمامی مناطق زمین ارسال گردد. البته پیش از این نیز شرکت هایی همانند گوگل ، فیسبوک و غیره... با ارسال بالون و یا پهباد ، سعی در فراهم نمودن اینترنت رایگان برای مناطق محروم داشته اند.
بد نیست بدانید پروژه اوترنت ، برای اولین بار در در آبانماه سال ۱۳۹۳و توسط یک مؤسسه خصوصی فعال در حوزه اینترنت و اطلاع رسانی در آمریکا مطرح شد و زمان اجرای مرحله آزمایشی این طرح نیز اواسط سال ۲۰۱۵ میلادی در نظر گرفته شد.
در خصوص طرز کار این فناوری باید بگوییم که ماهیت اوترنت همان روش ارتباط آنالوگ مدرن است که از ارسال امواج رادیویی در سطح گسترده بهره می برد. در این روش سیگنال از یک منبع واحد نظیر یک آنتن رادیویی منتشر می شود که در این مورد خاص می توان آنرا دفتر مرکزی اوترنت در نیویورک خواند. سپس امواج ارسال شده در طول موج های متفاوتی منتشر می شوند تا یک گیرنده بتواند آنها را دریافت کرده و مورد استفاده قرار دهد.
در مورد شبکه اوترنت ، تنها به ایستگاه های زمینی بسنده نشده و اوترنت امواج را به سمت شبکه ای از ماهواره های موجود در مدار زمین ارسال خواهد کرد تا این ماهواره ها دوباره امواج را به سمت دریافت کنندگان منتشر کند.
سید کریم ، از بنیانگذاران اوترنت در مصاحبه با بیبیسی در خصوص پروژه اوترنت اینگونه اظهار نظر کرده است: «زمانی که در مورد اینترنت صحبت می کنیم ، دو عملکرد اصلی این سیستم مدنظر قرار می گیرد که اولی ارتباطات و دومی دسترسی به اطلاعات می باشد و در واقع این ایجاد ارتباطات است که منجر به افزایش هزینه اینترنت می شود.»
بد نیست بدانید در حال حاضر نمونه اولیه ماهواره مورد استفاده در پروژه اوترنت تهیه شده و قرار است تا در آینده نزدیک صدها نمونه دیگر از آن تولید و به مدار زمین ارسال شود. بر اساس نقشه ای که سایت اوترنت منتشر کرده ، این پروژه هم اکنون بخش هایی از امریکا ، اروپا و خاورمیانه را مورد پوشش قرار داده است.
فیلم معرفی و تبلیغی Outernet