با موتورهای جست و جوی ایرانی بیشتر آشنا شوید
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، با توجه به قطع شدن اینترنت در طول یک هفته گذشته، فرصتی مناسبی بدست آمد تا اپلیکیشن و موتورهای جست و جوی ایرانی موجود توسط کاربران مورد بررسی قرار بگیرند. در واقع از آنجایی که بسیاری از کارهای روزمره مردم در خانه و محل کار تحت الشعاع اینترنت قرار دارد لازم است تا اطلاعات کافی در مورد پیام رسانها، موتورهای جست و جوی بومی و ایمیلهای داخلی داشته باشید.
از آنجایی که گوگل یک جست و جوگر جهانی محسوب میشود و در ایران نیز محبوبیت بالایی دارد، قطعا در شرایط این روزهای کشور که دسترسی به آن غیرممکن است، معرفی جست و جوگرهای ایرانی به شدت نیاز میباشد.
در این مطلب میخواهیم دو موتور جست و جوی ایرانی به نامهای پارسی جو و یوز که در این روزها بسیاری از کاربران از آن استفاده میکنند را به شما معرفی کنیم.
- موتور جست و جوی پارسی جو: جستجوگر ایرانی پارسیجو در سال 88 توسط تعدادی از متخصصان دانشگاهی کشور در قالب یک شرکت دانش بنیان شروع به کار کرد. نسخه اول این جستجوگر 28 اردیبهشتماه 89 با پوشش یک میلیون صفحه روی وب قرار گرفت و هماکنون نیز نسخه پنجم آن در حال فعالیت است.
شما از طریق پارسی جو علاوه بر جست و جو در وب سایتهای مختلف میتوانید از وضعیت آب و هوا و اوقات شرعی نیز باخبر شوید. گفتنی است جستجوگر ملی پارسیجو با ایندکس بیش از یک میلیارد صفحه، روزانه پذیرای 550 هزار بازدید کننده است که 75 درصد از این حجم بازدیدکننده از شبکه ملی اینترنت (اینترانت) و مابقی از طریق اینترنت به این موتور هدایت میشوند. - موتور جست و جو یوز: یوز از دیگر جست و جوگرهای ایرانی است که این روزها مورد استفاده قرار میگیرد. ساخت موتور جستوجوی یوز تا سال 93 حدود 7میلیارد تومان روی دست وزارتخانه خرج گذاشته بود و وزارت ارتباطات قصد داشت 170 میلیارد تومان دیگر روی موتورهای جستوجوی بومی سرمایهگذاری کند. البته با تمام این سرمایه گذاریها هنوز این پیام رسان نمیتواند در حد قابل قبول پاسخگوی نیاز کاربران باشد.