با پریز هوشمند شرکت روژمان آشنا شوید
به گزارش پایگاه خبری وب سایت رند ، در ادامه مصاحبه با استارت آپ های حاضر در دومین کنفرانس تخصصی اینترنت اشیا ایران (IoTex 2017) با شرکت استارت آپی روژمان مصاحبه ای را انجام داده ایم که در ادامه شما را به خواندن این مصاحبه دعوت می کنیم.
ایمان فراهانی و مهدی حافظی – شرکت روژمان (Rozhman)
روژمان به معنی اندیشه نورانی است. ما حدود یک سال است که بر روی این استارتاپ کار می کنیم و فعالیت ما در زمینه اینترنت اشیا می باشد. ابتدا باید در خصوص اینترنت اشیا این را بگویم که من تعاریف زیادی از اینترنت اشیا شنیده ام اما برداشت من از IoT این بوده که اینترنت اشیا به معنای صحبت کردن اشیا با همدیگر است.
ما توانستیم دستگاهی بسازیم که این قابلیت را به شما می دهد تا وسایل الکترونیکی تان را از مسافت دور کنترل نمایید. به طور مثال وسایل الکترونیکی را از تهران تا بندرعباس و یا هرجایی از کره زمین می توان کنترل کرد. با یک عملکرد اصلی و قطع و وصل کردن برق که در سه حوزه گرمایش ، روشنایی و آبیاری کنترل می شود. به طور مثال شما یک ویلا در شمال دارید و در زمستان قصد رفتن به این مکان را دارید اما وقتی می رسید و تا گرمایش را راه اندازی کنید زمان زیادی می گذرد. اما اگر می توانستید از روز قبل سیستم گرمایش را روشن کنید به این مشکل بر نمی خوردید.
ما حدود ۷ تا ۸ ماه تحقیقات بازاری انجام دادیم ، تا مطلع شویم که دقیقا چه چیزی را می خواهیم بسازیم. زیرا افراد گروه فنی ما حدود ۱۰ سال سابقه کار داشتند اما می خواستیم وسیله ای ساخته شود تا به راحتی به فروش برسد. ما با حدود ۹۰۰ نفر صحبت کردیم و در نهایت به این محصول دست یافتیم. ما در ابتدای فرآیند ، تحقیقات بازاری را انجام دادیم و چیزی که قرار بود ساخته شود در انتهای فرآیند بسیار فرق کرد و چیزهای زیادی به آن اضافه شد.
شرکت های خارجی که مطرح هستند بر روی پروتکل اینترنت یا زیگبی قرار دارند ، اما ما بر روی بستر سیم کارت این کار را انجام می دهیم. مشکلی که در ایران وجود دارد این است که همه جا دسترسی به اینترنت ممکن نیست و یا اگر کسی در ویلایی باشد ممکن است بخواهد ۲۰روز آنجا باشد و نخواهد ماهانه هزینه اینترنت پرداخت نماید. از این رو ما از سیم کارت استفاده کردیم که هزینه کمی برای ارسال پیامک دارد. در کنار آن ما اندازه گیری مصرف جریان را بر روی آن قرار دادیم ، پرچم تبلیغاتی برایش طراحی کردیم ، بر روی آن شارژر موبایل قرار دادیم و از درگاه USB که قرار داده شده می توانیم یک سری وسایل کمکی که طراحی خودمان است بر روی آن اضافه کنیم.
درگاه USB بر روی پریز کار شده که اول از همه شارژر موبایل است که اسمارت فون و تبلت با آن شارژ می گردد همچنین می شود یک سری پلاگینگ (دوشاخه ای که به سیم برق وصل می شود) که خودمان طراحی کردیم به آن افزوده شد همچنین سنسورهای مختلف ، مانند سنسور گاز متان ، CO2 و چیزهای مختلف مثل فلش به آن اضافه می شود.
به طور کلی یک پریز به برق می خورد و یک سنسور USB به آن متصل می شود و به برای مثال اگر میزان گاز متان بالاتر رفت این وسیله به شخص پیامک ارسال می کند یا در مثالی دیگر در سالی که گذشت افراد زیادی بر اثر گاز گرفتگی فوت کردند ولی اگر یک سنسور داشتند که این جریان را هشدار می داد ، مشکلی به وجود نمی آمد.
در انتها باید این نکته را خاطرنشان کرد که این دستگاه هم می تواند به اشخاص اطلاع دهد و هم می تواند آژیر بزند و به سایرین هشدار دهد. یک ویژگی دیگر پریز هوشمند این است که احتیاجی به زیرساخت ندارد و در خانه های قدیمی هم می توان به راحتی از آن استفاده کرد. یعنی فقط کافیست که به برق وصل شود و مهمترین ویژگی این دستگاه از صفر تا صد ایرانی بودن آن است.