برای درخواست فیبر نوری هیچ محدودیتی وجود ندارد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، براساس گفتههای مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران برای درخواست فیبر نوری هیچ محدودیتی وجود ندارد و دارندگان منازل مسکونی و اماکن سازمانی و تجاری میتوانند از این امکان بهرهمند شوند و همهی متقاضیان میتوانند از آن استفاده کنند.
رشتههای شفاف شیشهای و پلاستیکی یا فیبرنوری اکنون بخش بسیار مهم و با اهمیتی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی را در جهان تشکیل داده است؛ فناوری اصلی که طی سالهای گذشته در بخش ارتباطات ثابت ایران کمتر به کار گرفته شده بود، اما اکنون در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دولت قرار گرفته است.
شبکه زیرساخت کشور، بیش از 70 هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده که این امکان با سرمایهگذاری دولت به انجام رسیده است، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمانهای تجاری و مسکونی کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که مشهور به شبکه مسی است؛ این شبکه در حالی که گستردگی بسیار زیادی دارد، برای سازگاری با فناوریهای جدید و استفاده از خدمات پهن باند توانایی زیادی ندارد.
این موضوع در حالی است که طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 باید 100 درصد کسبوکارها و 80 درصد خانوارها با متوسط سرعت 25 مگابیت برثانیه به پهنباند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی 5 میلیون کسبوکار و 20 میلیون خانوار تا سال 1404 به اینترنت پهنباند ثابت بر بستر فیبر نوری باید تشکیل شود.
در رابطه با همین موضوع، مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران محمدرضا بیدخام در گفت و گو با ایسنا درباره این که چه تعداد مشترک تحت پوشش فیبر نوری در استان تهران قرار گرفتهاند گفت: در استان تهران تا کنون 90 هزار مشترک تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته اند.
او همچنین در رابطه با راههای درخواست فیبرنوری گفت: دو راه برای انجام این درخواست وجود دارد؛ متقاضیان میتوانند با مراجعه به پورتال شرکت مخابرات و یا به صورت حضوری با مراجعه به امور مشترکین به اعلام درخواست خود اعلام کنند.
محمدرضا بیدخام در ادامه صحبتهایش تأکید کرد که هیچ گونه محدودیتی برای درخواست فیبر نوری وجود ندارد و این امکان برای منازل مسکونی و هم سازمانها و واحدهای تجاری فراهم شده است و مشترکان میتوانند از آن استفاده کنند.
همچنین در رابطه با مشکلات برخی مشترکان در مراجعه برای درخواست این طرح و اینکه به آنها اعلام شده که منطقه آنها شامل دریافت فیبر نوری نمیشود، مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران گفت: قاعده و چهارچوب این کار به این صورت است که فیبر نوری را به مناطقی میتوان ارائه کرد که دارای امکانات فنی باشیم و برای مشترکینی که متقاضی فیبرنوری هستند، در ابتدا بررسیهای فنی صورت میگیرد و اگر آن منظقه دارای امکانات فنی باشد، حتما سرویس اینترنت مبتنی بر فیبرنوی در اختیارشان قرار میدهیم. همچنین در صورتی که محدودیتهای فنی وجود داشته باشد، آن منطقه در اولویت توسعه قرار میگیرد.
بیدخام در ادامه صحبتهایش افزود: این طرح به دلیل اینکه بستر آن مبتنی بر فیبر نوری است، در مرحله اول نیازمند فیبرکشی در منطقه و در مرحله بعد نیازمند تجهیزات متناسب با فیبرنوری است.
وی در پاسخ به این سوال که درحال حاضر چند منطقه در استان تهران تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته اند، گفت: تمامی منطقههای استان تهران تحت پوشش قرار گرفته اند، درواقع 90 هزار مشترکی که گفته شد، مشترکان همه مناطق هستند و مختص به یک منطقه نمیشود؛ ممکن است در بعضی از مناطق با محدودیت امکانات فنی مواجه باشیم.
در رابطه با سازوکار اجرای این طرح مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران گفت: ما در نظر داریم این امکان در همه مناطق ایجاد شود، اما این امکان وجود دارد که بعضی از مناطق متقاضی بیشتری داشته باشد که طبیعتا این مناطق در اولویت واگذاری قرار دارد؛ طبق آماری که درحال حاضر وجود دارد مناطق مخابراتی 2،6 و 8 بیشترین تقاضا را برای بهره مندی از فیبر نوری دارند.
محمدرضا بیدخام با اشاره به جزئیات هزینههای طرح فیبرنوری افزود: هزینه اولیه شامل فیبر کشی است، که دارای هزینهای حدود 500 تا 600 هزار تومان برای مشترک است؛ همچنین تهیه مودم هم دارای هزینه هست که با توجه به منطقه و نوع برند بین یک میلیون و 500 هزار تومان تا دو میلیون 200 هزار تومان متغیر است. هزینه ماهانه هم بستگی به بستهای دارد که مشترکان خریداری میکنند، این هزینه با توجه به نوع بستهی انتخابی شما تغییر پیدا میکند.
مهندس بیدخام در پایان صحبتهای خود تأکید کرد: ما در تلاش هستیم با تخصیص منابع لازم و برنامه ریزی مناسب حداکثر پوشش را در این خصوص فراهم سازیم.