برگزاری چهارمین رویداد ایران دیجیتال
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، دبیر چهارمین رویداد ایران دیجیتال بر این موضوع تاکید کرد که به دنبال گفتگو درباره مسائل مختلفی در صنعت ICT در این همایش هستند. او مواردی نظیر موضوع توسعه نسل پنجم اینترنت سیار، چگونگی رسیدن فیبر نوری به مشتری، کیفیت شبکه و همچنین اینترنت اشیا را جزو اهداف اصلی این نمایشگاه دانست.
در نشست خبری پیرامون همایش ایران دیجیتال که از نهم تا یازدهم آبان ماه در سالن مرکز همایشهای بوستان گفتگو برگزار میشود، «محمد کشوری» اعلام کرد که آنها به دنبال گفتگوی سازنده میان بازیگران بزرگ حوزه فناوری هستند.
او اعلام کرد: «در کشور صنعت ICT در جایگاه بسیار حساسی قرار دارد. یک سری اتفاقات در آن رخ داده است که لازم است در رابطه با جزئیات و اهداف کلان آن بیشتر بحث کرد. همچنین باور دارم که همچنان فضای گفتگو وجود دارد و باید بتوانیم صدای خود را به بخشهای مختلف برسانیم. در این همایش نیز از نهادهای دولتی، حاکمیتی و بخش خصوصی کوچک و بزرگ دعوت کردهایم تا در کنار هم بتوانیم گفتگو داشته باشیم».
محمد کشوری مسئله فیبر نوری را یکی از مسائل مهمی برشمرد که حوزه فناوری کشور با آن رو به رو است.
وی تاکید کرد اتفاقی که در حال حاضر جهت رشد پروژه فیبر نوری در کشور رخ میدهد اتفاق موثری بوده اما هیچ نوع برنامهریزی برای آن شکل نگرفته است.
او گفت: «ما باید ببینیم که پس از فیبرکشی کشور چطور میخواهیم این فناوری را به دست مشتری نهایی برسانیم. در واقع این سرویس برای مشتری چه ارزشی به وجود میآورد که مشتری از آن استفاده کند».
چه کاری لازم است بعد از فیبرکشی انجام دهیم؟
دبیر چهارمین رویداد ایران دیجیتال با اشاره به اینکه هم اکنون هشتاد درصد ترافیک اینترنت دنیا حول محور ویدئو میچرخد اعلام کرد: «در کشور ما این رقم بسیار پایین است. شاید این موضوع ضرورت داشته باشد که سرویسهای معروف حوزه ویدئویی لااقل در اینترنت ثابت باز باشند تا تمامی کاربران بتوانند از آنها استفاده کنند».
همچنین وی تاکید کرد به میزان چهار پنجم ترافیک اینترنت دنیا به اینترنت ثابت تعلق دارد اما این رقم در ایران به یک سوم میرسد. محمد کشوری با اشاره به انتقادات وزیر ارتباطات کنونی در رابطه باعدم توسعه اینترنت ثابت در دولت قبل گفت: «ما در کشور نیاز به توسعه اینترنت سیار هم داشتیم و من این مورد را موضوع بدی نمیبینم».
با این حال بر این موضوع باور دارم که باید در کشور برای اینترنت ثابت هم اقداماتی صورت میگرفت تا در این نقطه صفر قرار نداشته باشیم. وی با اشاره به طرح توسعه فیبر نوری در دولت احمدی نژاد گفت: «سال 89 که وزیر ارتباطات رضا تقی پور بود اعلام کرد که بیست میلیون خانه متصل به فیبر نوری خواهند شد. این مورد هیچ وقت صدق نکرد و در نهایت شرکتی هم مانند ایرانیان نت پروانه گرفت و این شرکت بدون ثبت هیچ کاری منحل شد. در کل جهت رشد فیبر نوری لازم است فکر اساسی کرد و باید به حال سرویس هایی که بر روی آن ارائه میشود هم فکری کرد».
دبیر چهارمین رویداد ایران دیجیتال با اشاره به آمار کاربران 70 درصدی فیلترشکن که به واسطه نمایندگان مجلس اعلام شده است گفت: «چه بخواهیم و چه نخواهیم کاربرانی که دارای فیلترشکن هستند و از آن استفاده میکنند بیشتر شدهاند و این موضوع یعنی سبک وبگردی تغییر یافته است. حالا که کاربران از فیلترشکن استفاده میکنند بیشتر از یوتوب استفاده می شود و این موضوع یعنی ترافیک و ویدئوی بیشتر».
این کارشناس بر این موضوع تاکید دارد که آنها در این همایش به دنبال این هستند که یک مدل اقتصادی درست تعریف کنند تا بتواند حجم عظیم سرمایه گذاری شرکتها در پروژه فیبر نوری را جبران کند.
دبیر همایش ایران دیجیتال بر این باور است که اگر پروژه فیبر نوری توسط چهل درصد از کاربران ایران مورد استفاده قرار بگیرد به آمار بنچم مارکهای جهان میرسیم. او با اشاره به بحث کیفیت اینترنت تصریح کرد مباحث مهمی که در این همایش به آن اشاره میشود همین موضوع است.
او در رابطه با این موضوع گفت: «این موضوع را باید قبول کنیم که کاربران نسبت به شبکه اینترنت و کیفیت آن انتقاد دارند. کاربران نسبت به بسیاری از سرویسها که فیلتر شدهاند احساس نیاز دارند و از فیلترشکن استفاده میکنند و درنهایت کیفیت خوبی را نمیتوانند دریافت کنند. البته که امروزه نوجوانان ما همگی از فیلترشکن استفاده میکنند و آن را برای دیگران هم نصب میکنند.
بخشی از استفاده روزمره مردم از اینترنت به فیلترشکن اختصاص دارد و نمیتوان گفت مردم نباید از آن استفاده کنند. علاوه بر اینکه در ساعت شلوغی شبکه استفاده از سایتهای بدون فیلتر هم با اختلال و مشکل مواجه است.
نباید اختلال روی اینترنت جهانی و فیلترشکنها را نادیده بگیریم و در ادامه محمد کشوری با تشبیه وضعیت شبکه اینترنت کشور به سیستم لولهکشی آب شهری بیان کرد: «این موضوع صحیح است که باید لوله کشی ساختمانها و محلهها درست باشد اما زمانی که مشکل از خود سد باشد هیچ اقدامی نمیتوان کرد. با در نظر گرفتن تمامی این محدودیتها همچنان پنجاه درصد ترافیک اینترنت کشور به اینترنت بین المللی تعلق دارد و سیاستهای محدود کننده شبکه را نباید نادیده گرفت. لازم به ذکر است اکثر کاربران این پنجاه درصد اینترنت بینالمللی نیز کسب و کارها و دانشجویان هستند و خیلی زیاد به اتصال پایدار با کیفیت بالا نیاز دارند».
او بر این باور است که هیچ جایی بهتر از مکانی که خود فعالین صنف و صنعت در آن حضور داشته باشند جای بهتری برای صحبت نیست و اعلام کرد: «در این همایش به مدت سه روز میخواهیم به همراه مباحثی که عنوان شد در رابطه با اینترنت اشیا و لزوم توسعه فایوجی نیز صحبت کنیم. من به این موضوع باور دارم که چند ماه گذشته در شرایط حساسی قرار داشتیم و ممکن نبود یک سری صحبتها را عنوان کنیم اما هم اکنون هم رسانهها و هم ما باید مطالبهگری داشته باشیم».
نمایشگاه ایران دیجیتال در سالن همایشهای بوستان گفتگو در محله گیشا تهران در روزهای نهم تا یازدهم آبان ماه برگزار خواهد شد و برای علاقه مندان این امکان فراهم شده تا از غرفه شرکتها و پنلهای تخصصی که در این همایش برگزار میشود دیدن کرده و بهرهمند شوند.