بهره‌برداری آزمایشی ایرانسل برای اولین بار از شبکه 5G در ایران

بهره‌برداری آزمایشی ایرانسل برای اولین بار از شبکه 5G در ایران

به گزارش پایگاه خبری وب‌سایت رند، ایرانسل در طی یک کنفرانس خبری که 29 شهریور ماه 1396 در ساختمان مرکزی این اپراتور با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرعامل ایرانسل، مدیرعامل شرکت اریکسون ایران به همراه جمعی از معاونین و مدیران برگزار شد، برای اولین بار شبکه کامل 5G که شامل هسته شبکه و رادیو می‌باشد را مورد آزمایش قرار داد.

بهره برداری آزمایشی ایرانسل برای اولین بار از شبکه 5G در ایران

علیرضا قلمبر دزفولی مدیرعامل ایرانسل روند گسترش این اپراتور را این گونه توصیف کرده است:
1- اینترنت 2G همراه ايرانسل 86 درصد پوشش جمعيتي را شامل می‌شود که اين برابر با 3373 شهر و دهستان و در کل برابر با 49.5 ميليون مشترک است.
2- در حال حاضر 31 ميليون گوشی تلفن همراه از اینترنت 3G ايرانسل استفاده می‌کنند و 2549 شهر و دهستان تحت پوشش اینترنت نسل 3 ایرانسل می‌باشند که از این تعداد 23 ميليون مشترک از خدمات نسل سوم ايرانسل استفاده می‌کنند.
3- تعداد موبایل‌های پشتيبانی ‌کننده از شبکه نسل چهارم ايرانسل برابر با 11 ميليون است و 1565 شهر و دهستان تحت پوشش اين شبکه قرار دارند که از این تعداد 8.5 ميليون نفر از این نسل اینترنت استفاده می‌کنند.
4- تعداد کاربران شبکه نسل 4.5 ثابت برابر 250 هزار نفر اعلام شده است و مشترکین در 159 شهر می‌توانند از اين شبکه بهره‌مند شوند،همچنین 366 شهر تحت پوشش سراسری شبکه نسل 4.5 همراه ايرانسل می‌باشند.
5- افزایش 33.5 برابری در مصرف دیتا ایرانسل نسبت به افزایش 3 برابری مصرف دیتا دنیا در طول سال‌های 2014 تا 2017.
6- افزایش 100 برابری سرعت اینترنت ایرانسل و رشد سرانه دیتای 27 برابری و رشد ترافیک روزانه 58 برابری.
7- مصرف سرانه ديتای ايرانسل در سه سال گذشته برای شبکه نسل چهارم 10 برابر و برای شبکه نسل سوم 4 برابر بوده است.
8- رشد پهنای باند مصرف مشترکان از 15 گيگابيت بر ثانيه در شهریور ماه 3 سال قبل به 363 گيگابيت بر ثانيه در شهریور امسال رسيده است.
9- پس از اعمال تفکيک و کاهش تعرفه ترافيک داخلی و اعمال تعرفه نيم‌بها برای محتوا و وب‌سايت‌های داخلی، هزينه مشترکان تا 600 ميليارد ريال کاهش پيدا کرده است.

در ادامه دزفولی با اشاره به سند چشم‌انداز توسعه و مولفه‌های آن که شامل ایجاد تحرک، پویایی و بهبود شاخص‌های کلان، توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا، تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، رویکرد جهادی، مردم محوری، امنیت اقلام راهبردی و اساسی، کاهش وابستگی به نفت، اصلاح الگوی مصرف، فساد ستیزی و دانش‌محوری است، هدف از ورود به نسل 5 اینترنت را حفظ همزمانی خود با روند جهانی، استفاده حداکثری از بسترهای ایجاد شده در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک، توسعه  IOE/IOT به عنوان واسطه کاربری بین شبکه و نیازهای بازار، سرمایه‌گذاری مستقیم در شرکت‌های فعال در جهت تسریع در رشد بازار و حمایت و پشتیبانی جدی از کسب‌وکارهای نوپای اینترنتی از آغاز تا ورود به بازار بیان کرده است. مدیرعامل ایرانسل علاوه بر همکاری با وزارت ارتباطات در جهت تعریف نیازمندی‌ها و الزامات در جهت تحقق اهداف اپراتور دوم کشور، آمادگی خود را برای تعامل ایده‌ها با فعالان این حوزه اعلام کرده است.

گفتنی است آرش بهگو مدیر کل هسته شبکه، ایران را جز معدود کشورهایی اعلام کرده است که بر اساس استانداردهای جهانی در طول سال‌های 2017 تا 2018 توانسته است در جهان شبکه کامل 5G را آزمایش کند، همچنین 76 درصد از اپراتورهای بزرگ جهان تلاش کرده‌اند تا این شبکه را به طور کامل و با موفقیت آزمایش کنند که موفق به این کار نشده‌اند، اما ایرانسل یکی از معدود اپراتورهایی است که از این آزمایش سربلند بیرون آمده است. 

بهره برداری آزمایشی ایرانسل برای اولین بار از شبکه 5G در ایران

از جمله مزایای این نسل از اینترنت که می‌توان به آن اشاره کرد شامل: سرعت بیشتر، تاخیر کمتر، تعداد و تراکم کاربر بالاتر، شبکه پایدارتر، مدیریت خدمات حیاتی، دستیابی به پهنای باند سریع‌تر و بهره‌گیری از اینترنت اشیای انبوه می‌باشد، همچنین طبق استانداردهای 3GPP در نسل پنجم شاخص‌هایی نظیر میانگین سرعت، حداکثر سرعت، ظرفیت شبکه، بهره‌وری طیف، بهره‌وری مصرف انرژی، تحرک، تأخیر و تراکم کاربر وجود دارند که نسل چهارم توانایی دست‌یابی به آنها را ندارد.

بهگو در خصوص کاربرد این شبکه افزود: این تکنولوژی می‌تواند در خصوص مواردی چون بهداشت و سلامت، دولت همراه، کشاورزی، حمل و نقل، انرژی و مسائل مالی راهگشا باشد به طوری که پیش‌بینی می‌شود در سال 2035، 5G اثری 16 تریلیون دلاری بر اقتصاد جهان خواهد داشت و تا سال 2020 بیش از 220 میلیارد حسگر و 38.5 میلیارد دستگاه از این نسل استفاده کنند، همچنین تا سال 2020 حدود 85 درصد از شرکت‌های برتر جهان، API عمومی ارائه خواهند داد و دانلود اپلیکیشن‌های موبایل به 300 میلیارد بار و حجم دیتای مصرفی نیز تا سال یاد شده به 2.4 اگزابایت در ماه خواهد رسید.

وی با اشاره به رویدادی که در تیرماه سال جاری در ساختمان ایرانسل برگزار شده بود از بهره‌برداری تجاری توسط هسته شبکه ابری NB-IoT و هسته شبکه ابری مبتنی بر NFV/SDN بر بستر 5G، بهره آزمایشی توسط اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیک‌های 5G ،همچنین از نمایش آخرین تکنولوژی‌های این نسل برای اولین بار در ایران با توجه به تکنولوژی روز جهان سخن گفت و در ادامه وی با توضیح نحوه ساختار تست منجر به بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه 5G در ایران گفت: در این بهره‌برداری آزمایشی، ایرانسل با راه‌اندازی یک سایت 5G با کریر 800 مگاهرتزی در باند 15GHZ و به‌ کارگیری تکنیک‌های نسل پنجم همچون   Massive MIMO ،Beam Tracking ،Beam Forming توانسته است به سرعت قابل توجه 23 گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کند و در ادامه با به‌ کارگیری تکنیک Massive MIMO بهره‌برداری از فرکانس تا پنج برابر افزایش خواهد یافت.

برای ثبت نظر وارد شوید.
ورود و ثبت نام
قیمت گذاری سیم‌کارت تشخیص نوع رند اخبار راهنما قوانین سوالات متداول درباره ما
ایرانسل
رایتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
سامانتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
شاتل موبایل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آرین تل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آپتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید