تا پایان سال 2019 300 شهر اروپایی هوشمندسازی میشوند
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، اینترنت اشیا و شهرهای هوشمند دو واژه بهم وابستهای است که این روزها زیاد به گوش میخورد چرا که امروزه شرکتهای فعال در زمینه علم و تکنولوژی با همکاری اپراتورهای مخابراتی میخواهند رویای شهر هوشمندی را که تمامی دستگاههای الکترونیکی آن به اینترنت مجهزند را محقق کنند.
پروژه هوشمندسازی شهرها یا پروژه SCC EIP به طور رسمی از سال 2012 توسط کمیسیون اروپا اعلام شد و طبق گزارشهای اعلام شده در حال حاضر 78 شهر اروپایی در حال آماده سازی برای تبدیل شدن به شهر هوشمند هستند، همچنین قرار است تا پایان سال 2019 حدودا 300 شهر در سراسر اروپا هوشمند شوند.
انتخاب و تبدیل شهرها به Smart City شرایط خاصی دارد و موسسه Smart Cities Index در جدیدترین گزارش خود به معرفی این شاخصها پرداخته است. از جمله این شرایط که میتوان به آن اشاره کرد، شامل: ساختمان هوشمند، جمع آوری هوشمند زباله، حفظ محیط زیست، دیجیتالی شدن تمامی امور دولت و كارهای اداری، دسترسی كامل، راحت و همگانی به اینترنت 4G LTE، فراوانی دسترسی به هات اسپات اینترنت وای فای، استفاده همه گیر از گوشیهای هوشمند و دستگاههای الكترونیكی، استانداردهای زندگی، چگونگی توسعه فرآیند هوشمندشدن شهرها، سرویس به اشتراك گذاری خودرو و تاكسی آنلاین، هوشمندسازی سیستم ترافیك، برنامه ریزی شهری، آموزش، مشاركت شهروندان، اكوسیستم اقتصادی، پاركینگ هوشمند، انرژی پاك، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی برقی و الكتریكی، سرعت بالای اینترنت و حمل و نقل عمومی هوشمند میباشد.
غولهای تکنولوژی و اپراتورهای بزرگ همچون نوکیا، هواوی، ورایزن و سیسکو مدیریت و راهبری شهرهای هوشمند را هدف اصلی خود قرار داده و رقابت تنگاتنگی را با یکدیگر آغاز کردهاند، به گونهای که موسسه IDC برآورد کرده است این پیشگامان تا سال 2021 میلادی حدود 135 میلیارد دلار در زمینه ساخت شهرهای هوشمند در جهان هزینه خواهند کرد.
شاید جالب باشد که بدانید کسانی که در شهرهای هوشمند زندگی میکنند به دلیل آنکه نیازی به انجام کارهای اداری و بانکی حضوری و ماندن در صفوف طولانی انتظار ندارند حدودا 125 ساعت در سال در وقت خود صرفه جویی میکنند، که این رقم در مقایسه با طول عمر انسانها بسیار جشمگیر است.
شهر هوشمند به شهری گفته میشود که دارای 6 معیار زیر باشد:
- حکمروایی هوشمند
- شهروند هوشمند
- محیط زندگی و محل زندگی هوشمند
- اقتصاد هوشمند
- حملونقل هوشمند
- انرژی هوشمند
از جمله مزیتهای شهر هوشمند که میتوان به آن اشاره کرد، شامل موارد زیر میباشد:
- كاهش قابل توجه در زمان انجام كار و پروسههای اداری
- افزایش شفافسازی كارمندان و مدیران فعال در ادارات و نهادهای دولتی مختلف
- افزایش اعتمادسازی میان سهام داران در شركتهای مختلف
- سهیل ارتباط میان شهروندان و دولت و تولید یك پل ارتباطی میان طرفین
- افزایش نزدیكی و عطوفت میان دولت و مردم