ترفندهای فروش سیم کارت جعلی
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، بعد از کلاهبرداریهایی که از طریق دستگاههای خودپرداز، راهاندازی شرکتهای خصوصی، خریدهای اینترنتی یا تلفنی و روشهایی از این قبیل صورت گرفت، این بار سیم کارتهای اعتباری و دائمی تبدیل به ابزاری جدید جهت سواستفاده از مردم شدهاند.
متاسفانه بازاریابیهای تلفنی در بخش فروش سیم کارت که با به کار بردن روشهای مختلف سعی در گمراه کردن کاربران و فروش سیم کارتهای جعلی دارند به شدت در حال افزایش است. یکی از دلایل گستردگی این گونه کلاهبرداریها عدم پیگیری و شکایت تعداد زیادی از مالباختگان به علت پایین بودن رقم کلاهبرداری در هر مورد خرید و فروش سیم کارت جعلی میباشد.
در ادامه میخواهیم شما را با چند نوع از این کلاهبرداریها که مدتی است موجب شکایت مشترکین شده است آشنا کنیم:
تماس تلفنی
چندی است افراد سودجو با هدف فروش سیم کارتهای اعتباری مشابه با سیم کارتهای دائمی اقدام به کلاهبرداری میکنند. آنها که خود را نماینده یکی از اپراتورهای تلفن همراه معرفی میکنند پس از تماس با شخص مورد نظر و مطرح نمودن مزایایی همچون دارا بودن سیم کارت مشابه به همراه پانصد هزار ریال شارژ رایگان، یک سیم کارت هدیه با دو هزار ریال شارژ، یک ساعت مکالمه و اینترنت رایگان، سعی در عوامفریبی و کلاهبرداری دارنند.
کلاهبرداران پس از توافق سیم کارت مورد نظر را که گاهی اوقات سوخته یا با شماره مورد نظر خریدار متفاوت است به مبلغی بالاتر از بازار به مشتری میفروشند، و توسط پیک موتوری یا بسته پستی به شخص تحویل میدهند. پس از آن که فرد متوجه اختلاف موجود در شماره یا جعلی بودن سیم کارت میشود، سعی میکند تا با کلاهبرداران تماس بگیرد اما از آنجایی که اغلب آنها بعد از اقدام به کلاهبرداری دیگر پاسخگو نمیباشند موفق نمیشود.
جهت جلوگیری از این اتفاقات توصیه میشود در هنگام تحویل سیم کارت ابتدا آن را بررسی کرده و در صورت صحیح بودن شماره اقدام به پرداخت پول به پیک کنید، همچنین برای خرید سیم کارت به صورت حضوری به مراکز مجاز اپراتورها مراجعه کنید.
تعویض سیم کارت
همراه اول جهت ارتقا سیم کارت مشترکین خود به نسل 4 و 4.5 پیامکی را با مضمون " اگر تاکنون سیم کارت خود را با سیم کارت نسل 4 و 4.5 تعویض نکردهاید، با ارسال کد پستی ده رقمی به شماره 8962 و یا مراجعه به دفاتر خدمات مشتریان و فروشگاههای همراه اول، علاوه بر دریافت اینترنت رایگان یوسیم، از اینترنت هدیه هم بهرهمند شوید" به آنها ارسال میکند. در همین راستا کلاهبرداران ضمن تماس با مشترکین اپراتورها و توصیه جهت ارتقا سیم کارت خود به یوسیم از آنها میخواهند با تهیه سیم کارتهای دولتی که تعرفه آن نصف تعرفههای کنونی است، هزینههای خود را کاهش دهند.
وحید صدوقی مدیرعامل همراه اول ضمن هشدار در خصوص کلاهبرداران از یکسان بودن نرخ مکالمه برای سیم کارتهای دولتی و خصوصی خبر داد، و گفت: حتی بستههایی که در قالب مکالمه همراه یا سرویسهای دیگر اعلام میشود برای مشترکین تفاوتی ندارد و دولتی یا خصوصی یک قیمت است.
او درباره سرویسهای خاصی که ممکن است برای برخی از شرکتها ارائه شود گفت: ما گاهی اوقات سرویسهای سازمانی برای شرکتهای خصوصی و دولتی که کارمندان آنها سرویسهای خاص میگیرند ارائه میکنیم، اما آنها هم یک گروه عام هستند و این سرویسها برای یک گروه خاص نیست.
از آنجایی که سیم کارتی با نصف تعرفه سیم کارتهای دیگر وجود ندارد، بنابراین هرگونه تماس با این مضمون روشی برای کلاهبرداری محسوب میشود.
گفتنی است اکثر افرادی که از طریق تماس اقدام به فروش سیم کارت میکنند رابطهای با اپراتورهای تلفن همراه ندارند و اغلب پس از اقدام به کلاهبرداری دیگر پاسخگو نمیباشند، بنابراین توصیه میشود مشترکین تنها از طریق درگاههای رسمی اقدام به خرید و واگذاری سیم کارت بکنند.
شبکه های اجتماعی
با توجه به این که شبکههای اجتماعی به یکی از بخشهای مهم زندگی انسانها تبدیل شده است، گزینه خوبی برای کلاهبرداران نیز محسوب میشود. در این روش کلاهبرداران با تبلیغ سیم کارتهای مختلف در فضاهای مجازی مدعی فروش این شمارهها میشوند و پیش از فرستادن سیم کارتها میخواهند که پول به حسابشان واریز شود، در صورتی که بعد از واریز وجه دیگر پاسخگو نمیباشند.
ثبت سند
در بسیاری از پروندههای کلاهبرداری به سیم کارتهایی برمیخوریم که در اختیار مالک اصلی نیست و افراد دیگری از آن سواستفاده میکنند. برخی افراد در هنگام خرید سیم کارت اسناد هویتی خود را جهت ثبت مالکیت در اختیار فروشنده قرار میدهند، اما فروشنده ضمن خیانت به خریدار، با استفاده از مدارک وی تعدادی خط اعتباری دیگر را به ثبت میرساند.
با توجه به این که اگر تخلفی صورت بگیرد تا زمان مشخص شدن کلاهبرداری پلیس به سراغ مالک اصلی سیم کارت خواهد رفت و مشکلات زیادی برای شخص به وجود میآید، به همین دلیل توصیه میشود در صورتی که طی سالهای گذشته سیم کارتی خریداری کردهاید مخصوصا از خطوط اعتباری حتما از طریق وب سایت اپراتورها پیگیری کنید تا از تعداد سیم کارتهای خود مطمئن شوید.
همان طور که پیشتر گفتیم عدم تمایل افراد به پیگیری کلاهبرداریها به دلیل کم بودن مبلغ آن و بیاطلاعی پلیس و سیستم قضائی از وقوع چنین جرائمی که در سطح وسیع ولی بصورت خرد انجام میشود، موجب افزایش فعالیت کلاهبرداران در حوزه فروش سیم کارتهای جعلی شده است. بنابراین لازم است حداقل افرادی که در معرض چنین فریبهائی قرار میگیرند پلیس را از طریق درج گزارش در سایت پلیس فتا مطلع نمایند تا از استمرار جرم و کلاهبرداری از سایر هموطنان جلوگیری شود.
یکی از بهترین روشهای جلوگیری از این نوع سواستفادهها افزایش آگاهی عمومی و عدم توجه و پاسخگویی به تماسهای فریبکارانه میباشد، که نتیجه آن محدودسازی درآمد کلاهبرداران و ناامیدی آنها از ارتکاب به چنین اعمال مجرمانهای خواهد بود.
انتظار میرود هم اطلاعرسانی بیشتری در این زمینه صورت بگیرد و هم پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری به شیوهای متفاوت و کارآمدتر با این گونه افراد سودجو و کلاهبردار برخورد نماید.