تشکیل کمیته اصلاح مهندسی ترافیک شبکه ملی اطلاعات با هدف افزایش سرعت اینترنت
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، کمیته اصلاح مهندسی ترافیک شبکه ملی اطلاعات در راستای طراحی و بازمهندسی جریان ترافیک داده کشور و با هدف از میان برداشتن یکی از عوامل کندی شبکه تشکیل شده است.
وزارت ارتباطات و فناوری کشور اعلام کرده است در راستای اصلاح توزیع ترافیک شبکه و تحقق الزامات شبکه ملی اطلاعات، «کمیته اصلاح مهندسی ترافیک شبکه ملی اطلاعات» برای طراحی و باز مهندسی جریان ترافیک داده کشور با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سازمان فناوری اطلاعات، پژوهشگاه ارتباطات و مشارکت فعال اپراتورها و شرکتهای تأمین کننده محتوا تشکیل شده است.
به گزارش این مرکز، یکی از مشکلات موجود شبکه ارتباطی کشور در سطح اپراتورها و تامینکنندگان محتوا، تمرکز شبکه و محتوای مورد نیاز کاربران در تهران است، به گونهای که این موضوع تاثیر معناداری در کندی شبکه و تاخیر دسترسی کاربران به اطلاعات را ایجاد میکند.
به دلیل تمرکز تجهیزات مربوط به سیستمهای مسیریابی، ترجمه آدرس IP و صورتحساب مشترکین در تهران، ارتباط بین دو کاربر در یک اپراتور و یا ارتباطات بین کاربران دو اپراتور حتی اگر هم فرستنده و هم گیرنده درون یک استان باشد الزاماً باید به تهران منتقل شده و بازگردد و به این ترتیب تأخیر قابل توجهی در ارسال بستههای دیتا از مبدا تا مقصد ایجاد میشود و اگر این ارتباط بین دو اپراتور متفاوت باشد، پیچیدگی و تأخیر در این مسیر بیشتر هم میشود.
یکی از چالشهای این نوع توزیع ترافیک در بحرانهای طبیعی و غیر طبیعی مشهود است و تهران به عنوان نقطه تمرکز عبور دیتا، ضعف بزرگی برای ارتباطات کشور محسوب میشود.
هدف اصلی کمیته اصلاح مهندسی ترافیک در لایه شبکه، بازمهندسی شبکه برای توزیع ترافیک شبکه کشور از طریق مراکز تبادل ترافیک داخلی(IXP) و مراکز تبادل ترافیک بینالملل(IGW) و نقاط هسته شبکه ملی اطلاعات است.
همچنین در لایه توزیع محتوا نیز شبکه توزیع محتوای داخلی در سطح کشور و متناسب با نقاط IXP در دستور کار قرار گرفته است.
با توجه به اقدامات بازمهندسی انجام شده، در فاز نخست سه شهر تبریز، شیراز و مشهد برای توزیع شبکه و توزیع محتوا در نظر گرفته شده و در فاز دوم، شبکه IXP تا 10 نقطه توسعه مییابد.
بر اساس همین گزارش، تا کنون 9 جلسه فنی در سطح کمیته مهندسی ترافیک، جلسات با اپراتورها و شرکتهای تأمینکننده محتوا برگزار شده و 20 درصد اقدامات اجرایی مورد نیاز برای پیادهسازی این طرح تا انتهای سال جاری انجام میشود.