تفاهمنامه همراهاول مبیننت و شهرداری جهت توسعه شهر هوشمند
تفاهمنامه همکاری میان شرکت ارتباطات سیار ایران، شرکت ارتباطات مبیننت و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران به منظور توسعه زیرساختهای شهر هوشمند و سرویسهای شهری امضا شد.
طبق این تفاهمنامه که با حضور محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری، مهدی غیناقی، عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار ایران و «حسین طهرانی»، مدیرعامل شرکت ارتباطات مبیننت برگزار شده است به توسعهی شهر هوشمند با سرعت بیشتری تاکیید شده است.
در نشستی که توسط سازمان فاوای شهرداری تهران برگزار شد، توسعهی اکوسیستم نوآوری شهری به شرکت همراه اول واگزار شده است. همچنین همراه اول اعلام کرد: نمایندگی بازاریابی، فروش و پشتیبانی محصولات و خدمات سازمانی (B2B) خود را به مبیننت واگذار میکند و مبیننت بازوی اجرایی اپراتور همراه اول برای توسعه اینترنت اشیاء خواهد بود.
محمد فرجود اعلام کرده است که شهرداری نمیخواهد سرویسی را راهاندازی کند که از قبل توسط شرکتهای خصوصی ایجاد شده است و تصمیم بر استفاده از ظرفیتهای سازمانهای خصوصی میباشد. تاکنون اکثر خدمات و سرویسهای تهران هوشمند با مشارکت بخش خصوصی توسعه داده شده است.
مهدی غیناقی، عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار ایران به ایجاد زیرساخت جهت توسعهی اینترنتاشیا IoT تاکید و ساخت و شکلگیری اکوسیستم اینترنت اشیا را منوط به اختصاص بودجه از سوی دولت و مجلس دانست. وی در ادامه بیان کرد بودجه و برنامهریزی استراتژیک مشخص برای توسعه این بخش در نظر گرفتهایم. امضاء تفاهمنامه با شهرداری هم در راستای همین برنامهریزی است. البته ذکر این نکته هم ضروری است که تمام برنامهریزیهای ما برای توسعه اینترنت اشیاء در شرایط سخت به خاطر تحریم انجام شده؛ اما سعی کردهایم از راههای مختلف از جمله کمک گرفتن از تجهیزات بومی زیرساختهای این حوزه را توسعه دهیم.
حسین تهرانی، مدیرعامل مبیننت اعلام کرد وقتی یک اپراتور وارد پروژهای میشود، نگاهی تکنولوژیمحور نسبت به او شکل میگیرد؛ بااینحال ما نگاهی مبنی بر تنوع در ارائهی داریم. به باور ما در پروژههای اینچنینی محدودیتی از نظر تکنولوژی وجود ندارد و نیاز اصلی ایجاد یک پلتفرم چند منظوره برای صنایع مختلف است.
پیش از این فاوای شهرداری، با شرکت ایرانسل نیز جهت توسعه اینترنت اشیا همکاریهایی انجام داده بودند. در پایان با امضای این تفاهمنامه،توسعه راهکارهای شهر هوشمند بین این سه مجموعه در دستور کار قرار گرفت که به نظر میرسد با توجه به تعاملات موجود، کارهای اجرایی در این زمینه با سرعت بیشتری انجام شود.