توسعه شهر هوشمند با همکاری وزارت ارتباطات و شهرداری تهران
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، عصر دیروز (دوم بهمن 1396) نشست مشترک شورای معاونین شهرداری تهران و وزارت ارتباطات با هدف خدمترسانی بهتر به مردم برگزار شد.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه مشترک با شهرداری تهران با بیان اینکه توسعه شهر هوشمند با تعامل وزارت ارتباطات و شهرداری سرعت بیشتری میگیرد، گفت: امروز توسعه نسل چهارم تلفن همراه نیازمند همراهی شهرداری و اپراتورهاست چرا که در برخی مناطق نسبت به نصب آنتنهای BTS مشکلاتی وجود دارد که توسعه را دچار مشکل میکند.
وی در خصوص اینکه مسیر کلی توسعه ارتباطات به سوی فیبرنوری رفته است تصریح کرد: وقتی تکنولوژی 4G میشود هر دکل 10 گیگابایت دیتا میفرستد که فناوری رادیویی توانایی آن را ندارد. از طرف دیگر مردم فکر میکنند این دکلها سرطانزا هستند و این باعث میشود موقع مکان یابی دکلها اشکال به وجود بیاید. وقتی از 10 دکل ضروری، تنها 7 دکل قابل استفاده میباشند این طبیعی است که در ارتباطات منطقه اشکالاتی به وجود بیاید.
وی درباره پیشبرد همکاریها میان این دو نهاد گفت: باید بتوانیم از لایههای اولیه عبور کنیم چرا که به عنوان مثال اگر نتوانیم مشکل جاگذاری دکلها را حل کنیم، اساسا امکان ادامه مذاکره درباره مسایل دیگر را نخواهیم داشت. من یک مثال در این باره میزنم. در استادیوم آزادی کلا خطوط موبایل جواب نمیدهند. چون یکی از اپراتورها حاضر شد 100 اکسس پوینت در نقاط مختلف آنجا نصب کند. اما هنوز که هنوز است در این کار گیر کرده است چون یک نفر در استادیوم هست که جلوی این کار را گرفته است.
آذری جهرمی در پایان این نشست ضمن اشاره به اینکه 35 درصد کل بازار ارتباطات کشور در تهران قرار دارد، اظهار کرد: تا کنون حدود 14000 پورت فیبر نوری در تهران تحویل متقاضیان شده که بسیار ناچیز است.
محمد علی نجفی شهردار تهران نیز ضمن اشاره به لزوم بهینهسازی سیستم مخابرات پایتخت به ویژه در زمان بحران، گفت: 30 دستگاه در شورای هماهنگی 3 بحران شهر تهران عضویت دارند. زلزله اخیر ملارد موجب شد تا 16 کارگروه مستقل این ستاد فعال شوند و بازه زمانی 3 ماهه تعیین کردیم تا تمام کارگروهها برنامههای خود را اعلام کنند.
نجفی با اظهار امیدواری نسبت به همکاری شهرداری تهران و وزارت ارتباطات برای نصب دکل ها در پایتخت عنوان کرد: همکاری دو ارگان در حوزه بحران باید در قالب یک کارگروه مشترک پیگیری شود. پیشنهاد من این است که یک کارگروه اصلی داشته باشیم و موضوعات در آن مطرح شود.