ثبات در بازار موبایل کشور برقرار شد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی وضعیت بازار موبایل را پس از گذشت دوران پر التهاب و ناپایدار اردیبهشت ماه، در وضعیت مطلوب دانست و خبر ثبات قیمتها را داد و بیان کرده: پیشبینی من این است که تا یک تا 2 ماه آینده بازار در وضعیت تأمین باشد و دغدغهای بهویژه در مورد کالاهای زیر 600 دلار نداشته باشیم.
امیر اسحاقی بیان کرده است که بازار موبایل در خرداد ماه کم کم با توجه به فراوانی انواع گوشی تلفن همراه، کاهش قیمت گوشیهای کمتر از 600 دلار و ثبات نسبی قیمت گوشیهای بالاتر از 600 دلار در وضعیت آرام و پایداری قرار گرفته است.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در رابطه با فراوانی گوشیهای تلفن همراه در بازار بیان کرده است در حال حاضر بیش از 2 میلیون و 400 هزار دستگاه موبایل روشننشده در بازار وجود دارد که از عدد میانگین ما بالاتر است. این موضوع نشان میدهد کالا به حد کفایت در بازار وجود دارد و از این نظر، مخصوصاً در مورد کالاهای زیر 600 دلار، در یکی از بهترین حالتهای بازار هستیم. از نظر قیمت هم به دلیل سطح شدید رقابت، قیمتها بهشدت رقابتی و پایین است.
امیر اسحاقی همچنین بیان کرده است در صورتی که قصد خرید گوشی تلفن همراه را دارید، اکنون زمان مناسبی است زیرا قیمت گوشیهای بالای 600 دلار بهخاطر فراوانی کاهش پیدا کرده است. شرکتها درحالحاضر این گوشیها را با زیان میفروشند، چون موجودی این کالا زیاد است و شرکتها باید در 10 تا 30 روز هزینه کالایی را که از شرکتهای خارجی خریداری کردهاند، بپردازند. بنابراین، احتیاج به پول دارند و کالا را ارزانتر میفروشند.
همچنین در رابطه با ارز نیمایی نیز بیان کرده: نرخ ارز نیمایی با شیبی ملایم در حال افزایش است و اگر این افزایش ادامه پیدا کند منجر به بالا رفتن قیمت این کالاها در ماههای آتی خواهد شد البته در رابطه با تخصیص ارز نیز همچنان منتظر تصمیم کارگروه اقدام ارزی بانک مرکزی و وزارت صمت هستیم که تا یک یا دو هفته دیگر اعلام خواهد شد. اگر فرایند تخصیص ارزی توسط بانک مرکزی به صورت منظم صورت بگیرد، در بازار موبایل نگرانی نخواهیم داشت. بنابراین، همه چیز به تبیین نرخ ارز نیمایی بستگی دارد.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل یکی از چالشهای جدی بازار را قاچاق مسافری دانست و در این رابطه بیان کرد: حدود 96 هزار مورد از مجموع کالاهای بالای 600 دلار که در 3 ماه اخیر به کشور وارد شده گوشیهای آیفون بودهاند که بهصورت مسافری آورده شدهاند. در واقع، گوشیهای بالای 600 دلار عموماً به شیوه مسافری به کشور وارد میشود و واردات آنها بهصورت شرکتی توسط تجار عملاً صرفه اقتصادی ندارد.
وی همچنین بیان کرد از فروردین تا خرداد امسال، حدود 115 هزار گوشی موبایل به صورت مسافری وارد کشور شده است، گفت: «اگر این تعداد کالا توسط شرکتها وارد میشد هم چرخه فعالیت شرکتها زنده میماند و هم افرادشان همچنان مشغول به کار بودند.»