جدیدترین گزارش اسپیدتست کاهش سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، اسپیدتست به طور ماهیانه گزارشی مبنی بر سرعت اینترنت موبایل و ثابت در جهان و کشورهای مختلف منتشر میکند و اکنون بر اساس جدیدترین گزارش آن برای ماه ژوئن سال 2023، سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران با روند کاهشی رو به رو بوده است.گزارشی که اسپیدتست برای ماه ژوئن سال 2023 منتشر کرده، میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل در جهان روند افزایشی داشته. سرعت اینترنت ثابت از 79.26 مگابیت بر ثانیهی گزارش قبلی، به 81.60 مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده و سرعت اینترنت موبایل هم از 42.30 مگابیت بر ثانیه، به 42.92 مگابیت در ثانیه رسیده است.
سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران
بر اساس گزارش اسپیدتست برای ماه ژوئن، سرعت اینترنت موبایل و ثابت در کشورمان با روند کاهشی رو به رو بوده با این وجود رتبه سرعت اینترنت ثابت کشورمان یک پله صعود داشته است.
وضعیت اینترنت ثابت و موبایل در ماه دسامبر 11.59 مگابیت برثانیه ماه قبل، کمی بهبود یافته بود.
جایگاه ایران در میانه سرعت اینترنت موبایل در ماه دسامبر با هفت پله نزول در جایگاه 55 قرار داشت؛ اما درمقابل در اینترنت ثابت درمقایسه با ماه قبل یک پله بهتر شده بود.
این گزارش نشان میدهد، سرعت اینترنت موبایل با کاهش سرعت در کشورمان روبهرو هستیم. سرعت اینترنت موبایل در ایران از 35.68 مگابیت بر ثانیه گزارش قبلی، به 34.65 مگابیت بر ثانیه کاهش یافته است. همین کاهش سرعت باعث شده که رتبه کشورمان در جدول با 2 پله کاهش روبهرو شود و در رتبه 67ام قرار بگیرد.
در بخش اینترنت ثابت هم در ایران از 12.60 مگابیت بر ثانیه گزارش قبلی، به 11.80 مگابیت بر ثانیه کاهش یافته است. این موضوع در حالی است که، رتبه کشورمان در لیست توانسته یک پله صعود را تجربه کند و حالا در رتبه 145ام قرار دارد.
در سطح جهان همچنان سنگاپور توانسته بالاترین سرعت اینترنت ثابت را در اختیار کاربران قرار دهد و این سرعت برابر 247.29 مگابیت بر ثانیه است. امارات متحده عربی در رتبه دوم با سرعت 239.20 مگابیت بر ثانیه بهچشم میخورد و کشورهای شیلی، هنگکنگ و چین به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
هیچ گونه تغییری در بخش اینترنت موبایل، در رتبههای اول و دوم ایجاد نشده است و همچنان امارات متحده عربی و قطر بهترتیب در رتبههای اول و دوم قرار گرفتهاند و سرعتی برابر 200.24 مگابیت بر ثانیه و 182.98 مگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربران خود قرار میدهند. در رتبههای بعدی نیز به ترتیب کویت، نروژ و برونئی بهچشم میخورند.
در ماه ژوئن سودان با سرعت 2.38 مانند ماه می از نظر سرعت اینترنت موبایل کندترین کشور بوده و افغانستان و کوبا جایگاهشان را در پایین جدول سرعت اینترنت موبایل با یکدیگر عوض کردهاند. در ماه می کوبا با سرعت 3.87 دومین کشور با کمترین سرعت اینترنت موبایل بوده و افغانستان نیز با سرعت 5.21 در رتبه سوم کندترین اینترنت موبایل قرار دارد.
سودان در میان کشورهایی که بدترین جایگاه را داشتند، با میانه سرعت1.22 در اینترنت موبایل 22 پله سقوط کرده است. همچنین افغانستان با سرعت 4.30 و کوبا با سرعت 4.35 بهتر از این کشور عمل کردند.
بدترین میانه سرعت اینترنت ثابت به ترتیب از آن کوبا با سرعت 1.93 و سپس افغانستان با2.23 و ترکمنستان با 3.91 بوده است.
در گزراشی که در ماه آپریل منتشر شده قطر با سرعت189.98 جای امارات را در جایگاه بهترین میانه سرعت اینترنت موبایل از آن خودش کرد. پس از آن به ترتیب کشور امارات با سرعت 175.34 در جایگاه دوم و شبهجزیرهی ماکائو با سرعت 171.73 در جایگاه سوم قرار دارد. در میانهی سرعت اینترنت موبایل، وضعیت یمن بدتر از کشورهای دیگر است که میانهی سرعت آن 3.98 گزارش شده است. به ترتیب افغانستان و کوبا هم میانهی سرعت 4.46 و 4.48 را تجربه کرده و فقط کمی از یمن بهتراند.
نکتهای که لازم است در اینجا به آن اشاره شود این است که براساس گزارش و پیمایش انجمن تجارت الکترونیکی تهران، معیار سرعت اینترنت نمیتواند فقط اسپیدتست باشد. این انجمن تاکید کرده که سرعت اینترنت ایران از کشورهایی چون میانمار هم پایینتر است. در رابطه با اینکه چرا سرعت ایران در اسپیدتست بالاتر از آمارهای استخراجشده از سایر پایگاههای معتبر است، بر اساس گزارش این انجمن اسپیدتست بهصورت پیشفرض کاربر را به نزدیکترین سرور در کشور متصل میکند. درواقع به گفته کارشناسان فنی این انجمن، اسپیدتست این قابلیت را دارد که تنها سرعت ارتباطات داخلی را اندازهگیری کند. همچنین در این گزارش آمده است که: «اسپیدتست بهجای سنجش کیفیت سرعت اینترنت، به بررسی کیفیت لایه Access شبکه کشور میپردازد.»
از این موضوع میتوان نتیجه گرفت که اسپیدتست تنها سرعت اینترنت داخلی کشورها را میسنجند.