جریمه 2 میلیاردی برای همراه اول و ایرانسل
تغییراتی که در تعرفه بستههای اینترنت 2 اپراتور تلفن همراه انجام شد با اعتراضهای فراوانی همراه بود، با این وجود همچنان بسته ها به همان صورت قبل عرضه میشود و هیچ تغییری در این بستهها ایجاد نشده است.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگویی که با رادیو داشته است بیان کرد که اخطار برای هر دو اپراتور همراه اول و ایرانسل ارسال شده است و باید ظرف 10 روز رفع اثر کنند و در غیر این صورت وارد کمیته جرایم خواهند شد. این موضوع به سازمان حمایت از مصرف کننده و تعزیرات حکومتی نیز ارجاع داده شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالات افزود: زور ما حتماً به اپراتورها میرسد و قیمت بستههای اینترنتی را به قبل برمیگردانیم. ما توصیهها را کردیم؛ ابتدا دوستانه خواستیم سپس دعوا کردیم و اخطار دادیم ولی توجه نکردند و حالا پروندهها را به تعزیرات دادهایم.
وی در ادامه توضیح داد در صورتی که اپراتورها اقدامی نکنند وزارت ارتباطات این قدرت را دارد که با اپراتورها برخورد و پولهای اضافی را به کاربران برگرداند همچنین در تعرفهی مکالمات و مدت پروانه آنها نیز تجدیدنظر خواهد کرد.
حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) و معاون وزیر ارتباطات نیز اعلام کرده است که همراه اول و ایرانسل باید قیمت بستههای اینترنت را به حالت قبلی برگردانند و خسارت مشترکان را نیز جبران کنند؛ در غیر این صورت جریمه ۲ میلیارد تومانی در انتظار آنهاست.
مدیران یکی از اپراتورها علت گرانی بستهها را حمایت از پیامرسانهای بومی بیان کرده بود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: «سازمان تنظیم مقررات همان زمان به آنان گفته که این افزایش قیمتها توجیه اقتصادی ندارد و طرح را رد کرده است. یکی از مدیران اپراتورها تلفنی به بنده گفت تعرفه اینترنت را برای حمایت از «پیامرسان بومی» بالا بردیم. بنده به وی پاسخ دادم آمارهای مصرف در این چند روز که چنین چیزی را نشان نداده، اما چرا برای حمایت از پیامرسان بومی همیشه فشار رو به مردم میآورید؟ میتوانید به شکلهای دیگری در راستای حمایت از پیامرسانهای بومی اقدام کنید. برای مثال یک دقیقه مکالمه با واتسآپ ممکن است هزینهای معادل ۲ تومان داشته باشد اما همین مکالمه با شبکه داخلی بیش از ۹۰ تومان است. اگر موافق هستید در راستای حمایت از پیامرسان داخلی مکالمه شبکه داخلی دقیقهای یک تومان باشد؛ آنها این موضوع را برنمیتابند اما باید بگویم که اگر لازم باشد این کار انجام میشود»
آذری جهرمی در ادامه افزود از همان سال 95 که اپراتورها شروع به فروش اینترنت کردند زیرکشی در قیمت (دامپینگ) صورت گرفته است در حالی که شرکتهای اینترنت خانگی اینترنتی گیگی سه هزار تومان را به مردم ارائه میدادند، بستههای ۱۰۰ گیگ با قیمت ۱۷۵ هزار تومان را پیشنهاد دادند و هر گیگ هزار و ۷۵۰ تومان توسط اپراتورها فروخته شد. این درست است که هزینه اینترنت برای مردم ارزانتر تمام شد اما در قانون بازار، این کار به عنوان زیرفروشی که با هدف زمین زدن رقبا انجام میگیرد شناخته میشود. در آن سال با این سیاستها مخالفت کردم ولی فقط توهین شنیدم. اما من چنین روزی را میدیدم.
وی ادامه بیان کرد در در مصوبه مقرر شده تا درصورت زیرفروشی اپراتور، این روند باید تا ۳ سال ادامه یابد و اپراتور مسلط برای حذف و اضافهکردن بسته باید از رگولاتوری اجازه بگیرد.
وزیر ارتباطات گران شدن بسته های اینترنت را در شرایط کرونا ظلم بزرگ به مردم دانست.
بروزرسانی
در پایان حسن روحانی به موضوع ورود کرده و در نامهای خطاب به وزارت دادگستری و وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: «نباید بدون حساب، قیمت خدمات افزایش یابد. اقدامات لازم را به عمل آورید.»