جزئیات اجرای طرح رجیستری موبایل

جزئیات اجرای طرح رجیستری موبایل

به گزارش پایگاه خبری وب‌سایت رند، بر اساس جلسه‌ای که در تاریخ 18مهر 1396 با حضور وزرای ارتباطات، صنعت، روسای گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اجرای طرح رجیستری موبایل خبر داد.

با توجه به این که تعداد گوشی همراه مصرفی در سال 1394 بیش از 14 میلیون دستگاه گزارش شده است و تلفن‌های همراه قاچاق برابر 11 میلیون و 600 هزار عدد (مبلغی حدود 1 میلیارد و 271 میلیون دلار) بوده است، یکی از اولویت‌های مهم کشور مقابله با قاچاق کالا می‌باشد که اجرای درست آن موجب جلوگیری از قاچاق کالا، توجه به مولفه‌های مهم در اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در کشور می‌شود.

جزئیات اجرای طرح رجیستری موبایل

از جمله مزیت‌های اجرای این طرح که می‌توان به آن اشاره کرد به شرح زیر است:

1- اطمینان از اصالت تلفن همراه، اطمینان از مورد تایید بودن گوشی از نظر تست‌های سلامت، اطمینان از خدمات پس از فروش و راحت پیدا شدن گوشی‌های گم شده.
2- افزایش تولیدات داخلی و سرمایه‌گذاری بیشتر، افزایش سهم بازار برای فعالیت‌های اقتصادی رسمی.
3- افزایش امنیت مرزهای کشور به جهت از بین رفتن قاچاق، امکان نظارت بر دستگاه‌های موبایل و ردیابی به لحاظ امنیتی، حمایت از تولید داخل، کنترل واردات و تجهیزات دارای سیم کارت، استیفای حقوق مالیات و عوارض دولت.
4- ارائه کالاهایی با شناسه و اصالت در واحدهای صنفی، اصناف.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رعایت حقوق مصرف کننده را از مسائل مهم در اجرای طرح رجیستری تلفن همراه مطرح کرد و از اجرایی شدن این طرح بر اساس زمان بندی‌های انجام شده با توجه به مکانیزم‌های تولید، تقاضا و حقوق کاربران تا پایان مهر ماه سال جاری خبر داده است.

بر اساس گقته‌های حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، برای اجرای طرح ثبت و شناسه‌دار کردن گوشی‌های تلفن همراه یا همان طرح رجیستری، در ابتدا گوشی‌های موبایل مشترکان بر اساس شماره سریال گوشی و شماره سریال سیم‌ کارت در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت می‌شود و به محض روشن شدن در شبکه تلفن همراه، این شماره سریال‌ها با پلتفرم شبکه مخابراتی کشور مطابقت داده می‌شود و در صورت تایید، امکان استفاده از آن در شبکه مخابراتی کشور به وجود خواهد آمد، اما در صورتی که شماره سریال گوشی و شماره سیم کارت با اطلاعات موجود در سامانه وزارت صنعت مطابقت نداشته باشد به کاربر هشدار داده می‌شود که گوشی همراه مورد نظر را در یک بازه زمانی تعیین شده در سامانه ثبت کند زیرا پس از اتمام بازه زمانی در نظر گرفته شده، گوشی غیرمجاز شناخته می‌شود و امکان استفاده از آن وجود نخواهد داشت. سامانه ثبت اطلاعات گوشی به سامانه گمرک کشور متصل است. در این فرایند شماره سریال گوشی (کد IMEI) که از روش‌های قانونی وارد کشور شده در سامانه مذکور مطابقت داده می‌شود و پس از آن، وزارت ارتباطات می‌تواند گوشی را شناسایی و فعال‌سازی کرده و امکان سرویس‌دهی آن را فراهم کند.

با توجه به گفته‌های مسوولین تجهیز، ثبت و رجیستر کردن گوشی همراه در شبکه هیچ‌گونه هزینه‌ای برای مردم نخواهد داشت و تلفن‌های همراهی که تاکنون وارد کشور شده‌اند و یا در دست مردم می‌باشند کاملا مجاز و قانونی تلقی می‌شوند. تنها موبایل‌هایی که بعد از اجرای طرح مذکور وارد کشور می‌شوند و یا توسط فروشندگان به فروش می‌رسند، برای فعال شدن به یک سری اقدامات ساده‌ای نیاز دارند که آموزش‌ها و اطلاع رسانی‌های آن در آینده اعلام خواهد شد.

برای ثبت نظر وارد شوید.
ورود و ثبت نام
قیمت گذاری سیم‌کارت تشخیص نوع رند اخبار راهنما قوانین سوالات متداول درباره ما
ایرانسل
رایتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
سامانتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
شاتل موبایل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آرین تل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آپتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید