در تبریز عملیات اجرایی پروژه فیبر نوری ایرانسل آغاز شد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، در شهر تبریز مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه فیبر نوری با مشارکت ایرانسل و شهرداری برگزار شد.
براساس گزارشی که روابط عمومی ایرانسل منتشر کرده طی مراسمی صبح روز 9 آبان ماه 1402 با حضور مدیر عامل ایرانسل دکتر بیژن عباسی آرند و شهردار تبریز دکتر یعقوب هوشیار و جمعی از مدیران و معاونان ایرانسل و شهرداری شهر تبریز توسعه همکاریهای این دو مجموعه مورد ارزیابی قرار گرفت و برنامه ریزیهای لازم به منظور اجرای عملیات پروژه فیبر نوری ایرانسل در شهر تبریز با مشارکت شهرداری این شهر مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرعامل ایرانسل طی این مراسم با اشاره به فعالیتهای ایرانسل در استان آذربایجان شرقی بیان کرد: «برای شهر تبریز 240 کیلومتر فیبر نوری پیشبینی شده و در تلاش هستیم که این پروژه زودتر از موعد مقرر شده در قرارداد به پایان برسد. با توسعه یافتن پروژه فیبر نوری در شهرها میتوانیم به شرایطی برسیم که شهروندان برای تامین نیازهای خود سفر درون شهری کمتری داشته و از این طریق باعث کم شدن بار ترافیکی در شهر تبریز باشیم».
همچنین عباسی آرند با اشاره به حجم سرمایه گذاری انجام شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در تبریز به توسعه نسل پنج تلفن همراه نیز اشاره کرد و در ادامه گفت: «30 سایت نسل پنج تلفن همراه در سال جاری و در شهر تبریز به مرحله بهره برداری رسیده و انتظار داریم تا پایان سال این تعداد به 35 سایت افزایش پیدا کند».
مدیرعامل شرکت ایرانسل در ادامه صحبتهایش گفت: «کلانشهر تبریز از نظر وجود زیر ساخت نسل چهار و پنج شبکه تلفن همراه دارای ظرفیت مطلوبی است و از دیگر شهرها در این حوزه پیشتاز است و به همین دلیل در سال آینده تعداد سایتهای ایرانسل در شهر تبریز تا دو برابر افزایش پیدا میکند».
شهردار تبریز طی این جلسه با اشاره به قرارداد توسعه فیبر نوری (FTTx) در این شهر گفت: «حجم سرمایه گذاری در نظر گرفته شده در فاز اول پروژه فیبر نوری تبریز 200 میلیارد تومان است و تلاش میکنیم در فاز دوم که 450 کیلومتر می باشد خدماتی برای کسبوکارهای خانگی نیز ارائه کنیم».
همچنین دکتر هوشیار با اشاره به موضوع هوشمندسازی شهرها و ابراز خرسندی از فعالیتهای ایرانسل در تبریز برای توسعه و هوشمند سازی این شهر ادامه داد: «به منظور شتاب گرفتن توسعه پایدار باید به سمتی حرکت کنیم که تمام ظرفیتهای خود را به سمت تحقق منافع ملی سوق دهیم. در این حوزهها راهکارهای ما موقتی است ولی در دنیا مسیرهای تسهیل یافتهای برای این معضلات وجود دارد که بر پایه هوشمند سازی صورت گرفته است».
قبل از این در روز 27 اردیبهشت 1402 طی مراسمی توسط رئیس جمهور سرویس جدید اینترنت پرسرعت ثابت مبتنی بر فیبر نوری ایرانسل افتتاح شد.
در این مراسم سرویس اینترنت فیبر نوری که به عنوان سرویس «فیبر به منازل و کسبوکارها (FTTx)» شناخته میشود در قالب «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها» به مرحله بهرهبرداری رسید و در استان مازندران شهر بابل به عنوان اولین شهر این سرویس ایرانسل را دریافت کرد.
همچنین تفاهم نامه توسعه دسترسی فیبر نوری شیراز با همکاری شهرداری شیراز و قرارداد صدور مجوز حفاری پروژه فیبر نوری شهر صدرا با همکاری شهرداری صدرا و با حضور وزیر ارتباطات در تاریخ 22 مهرماه سال جاری به امضا رسید.
همچنین در مرداد 1402 ایرانسل موافقت نامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت کرد.
با دریافت این پروانه ایرانسل که تا پیش از این خدمات مختلف دیجیتال و ارتباطی از جمله شبکه تلفن همراه نسل نسل 3 (4G)، 2 (2G)، نسل 4 و 4.5 (4G/LTE-A) و نسل 5 (5G) و خدمات اینترنت پرسرعت ثابت بیسیم (WiMAX و TD-LTE) را به کاربران خود ارائه کرده بود رسماً به جمع ارائه دهندگان خدمات ارتباطی ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) و سایر خدمات ارتباطی موضوع مصوبه فوق افزوده شد.