رکورد سرعت فیبرنوری با سرعت 22.9 پتابیت برثانیه شکسته شد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، در اروپا و ژاپن تیمی از متخصصان فیبر نوری توانستند با ترکیب چند نوع فناوری رکورد سرعت انتقال داده را از طریق یک کابل فیبرنوری شکست دهند.
اصلی ترین ارتباطات مدرن مبتنی بر اینترنت کابلهای فیبرنوری هستند و هرساله حجم بسیار زیادی را از گوشه و کنار جهان دیجیتالی انتقال میدهد.
در همین راستا لازم است فناوری فیبرنوری با سرعت بسیار زیادی پیشرفت کند و کامل شود تا بتواند در برابر نیاز جمعیت جهان پاسخگو باشد چرا که تقاضای ترافیک داده نه تنها کم نمیشود بلکه لحظه به لحظه در حال رشد و افزایش است.
بنابراین در همین زمینه تیم بینالمللی که از محققان موسسهی ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) و دانشگاه فناوری آینده وون هلند و دانشگاه لاکویلا ایتالیا تشکیل شده و توانستند موفق به ظرفیت انتقال جدید و بیسابقهای از طریق یک کابل فیبرنوری شوند.
دانشمندان با دو برابر کردن رکورد 10.66 پتابیت برثانیه قبلی به واسطه ترکیب فناوریهای مختلف موفق شدند به سرعت 22.9 پتابیت برثانیه (یا 22.900 ترابیت برثانیه) دست پیدا کنند. همچنین در مقالهای که در وبسایت NICT منتشر شد براساس توضیح محققان لازم است کابل فیبرنوری با به کارگیری راهکارهای پیشرفتهی انتقال داده مانند فناوریهای مالتی پلکسینگ از طریق استفاده از طول موج و فضا، ظرفیت و توان تحمل تقاضای روز افزون ترافیک دادهی شرکتها و کاربران اینترنت را داشته باشد.
همچنین در ادامهی توضیحات گزارش NICT بیان شده که اولین روش با استفاده از فیبرهای نوری پیشرفته حاوی چندین مسیر (یا کانال) در یک روکش مشترک و دومی با افزایش پهنای باند با بهرهگیری از تعداد زیادی مالتی پلکسکردن بر پایهی تفکیک طول موج (WDM)، باعث افزایش ظرفیت انتقال کلی میشوند.
محققان ژاپنی با بیش از 100 کانال فضایی توانستند به مالتی پلکس کردن تقسیم فضایی (SDM) برسند و کابلی سه حالته و 38 هستهای ایجاد کنند که هر هسته این قابلیت را دارد انتقال داده بین 0.3 تا 0.7 پتابیت برثانیه را داشته باشد.
در مجموع ظرفیت انتقال کابل فیبرنوری جدید به 22.9 پتابیت برثانیه رسید و این نتیجه برای قابلیتهای تصحیح خطای اضافی شامل سرباری (Overhead) است. همچنین اگر از کدهای بهینهتر استفاده شود میتوان به سطوح انتقال داده تا 24.7 پتابیت برثانیه نیز دسترسی داشت.
در ادامه توضیحات محققان گفته شد که این مقدار در حال حاضر بیش از 1.000 برابر نرخ انتقال داده از طریق سیستمهای ارتباطی فیبرنوری مستقر است. با این حال قبل از این که از فناوری مذکور به طور گسترده استفاده شود زیرساختهای مخابراتی مربوط به فیبرنوری نیازمند بهبود هستند.
براساس گفتههای NICT ارتباطات اینترنتی آینده نیازمند فیبرهای با ظرفیت بسیار زیاد است چرا که انتظار میرود تا 1.000 برابر تقاضای ترافیک داده افزایش پیدا کند. در این مقاله به مطالعهی بینالمللی اشاره شد و اولین نمایش عملی و موفقیت آمیز ترکیب WDM چند باندی و SDM برای ایجاد کابل فیبرنوری چندحالتهی چندهستهای است.
میتوان این نوع از فناوری را پیشرفتی مهم برای شبکههای مبتنیبر فیبرنوری آینده دانست و در چهل و نهمین کنفرانس اروپایی در زمینهی ارتباطات نوری (ECOC) که اخیراً در گلاسکو برگزار شد این مقاله به عنوان ارائهای پس از مهلت مقرر پذیرفته شد.