زارع پور: سیم کارت گردشگری وجود خارجی ندارد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، در جمعی از خبرنگاران وجود سیم کارت گردشگری توسط وزیر ارتباطات تکذیب شد. همچنین زارع پور وعده داد که سرعت اینترنت با فیبر نوری به 800 تا 900 مگابیت بر ثانیه برسد.
در حاشیه جلسه دوازدهم مهر ماه، عیسی زارع پور در جمع خبرنگاران حاضر شده و در پاسخ به سوالی در رابطه با سیم کارت گردشگری که در هفته اخیر در حوزه فناوری به یکی از جنجالیترین موضوعها تبدیل شده است پاسخ داد. البته پاسخ او از جنس تکذیب بود.
همان طور که زارع پور قبل از این ها با بیان این که «چیزی به نام اینترنت طبقاتی وجود ندارد و همه مردم برای ما خاص هستند» وجود اینترنت ویژه یا اینترنت طبقاتی یا اینترنت خاص را تکذیب کرده بود، اکنون هم منکر وجود سیمکارت گردشگری شده و اعلام کرده است: «به هیچ عنوان سیم کارت گردشگری وجود خارجی ندارد».
همچنین او بر این باور است که در ایران گردشگران خارجی با مشکل اینترنتی مواجه نیستند و میتوانند از سیستم رومینگ استفاده کنند. وزیر ارتباطات در رابطه با این موضوع گفت:
هرکس که وارد خاک ما شود اپراتورهای ما با بیش از 250 اپراتور قرارداد رومینگ دارند و هرکس میتواند اینترنت کشور خود را فعال کند.
در حالی وجود سیمکارت گردشگری توسط زارع پور تکذیب شد هنوز بر این باور است که گردشگران خارجی میتوانند از قابلیت رومینگ در ایران استفاده کنند که از اواخر سال گذشته پس از طرح موضوع سیمکارت گردشگری توسط وزیر میراث فرهنگی و گردشگری منکر چنین موضوعی نشده بود.
حتی هفته گذشته که خبر اعطای سیمکارت خاص به گردشگران خارجی توسط معاون گردشگری اعلام شد او توضیح داده بود که: «جلسهای میان وزارتخانههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ارتباطات و دادستانی و نیروی انتظامی درباره نحوه اجرای آن با توجه به اولویتهای مورد درخواست ما برگزار شده است».
اما سوال اینجاست که اگر اساساً چنین سیمکارتی وجود خارجی ندارد چطور ممکن است وزارت ارتباطات در حدود هشت ماهی که از طرح این موضوع گذشته است واکنشی نسبت به آن نشان ندهد و چگونه برای نحوه عملیاتی شدن این سیمکارت با سایر نهادها جلسه تشکیل داده است؟ چطور وزارت ارتباطات قبل از این اعلام نکرده بود که با وجود امکان رومینگ مسئله سیمکارت گردشگری بهکلی منتفی است؟
در ظاهر مسئله وجود قابلیت رومینگ از زمانی به ذهن مسئولان در وزارت ارتباطات رسیده است که وزیر پیشین ارتباطات آذری جهرمی در کانال تلگرامی خود بیان کرد: «هر خارجی که به ایران سفر میکند میتواند از خدمات رومینگ بهرهمند شود. در حالت رومینگ اینترنت او از طریق کشوری که سیمکارت او را صادر کرده است راهیابی میشود که فاقد فیلترینگ است و محدودیتی ندارد».
با فیبر نوری سرعت اینترنت ثابت 10 برابر خواهد شد
همچنین وزیر ارتباطات از «کارهای اساسی جهت افزایش سرعت اینترنت» خبر داد و گفت: «در رابطه با افزایش سرعت اینترنت در تلاش هستیم به سرعت اینترنت همراه و ثابت افزوده شود؛ کارهای مهم و اساسی در حال صورت گرفتن است و مردم با تاخیر ثمرهاش را احساس خواهند کرد».
وی با بیان اینکه هم اکنون میانگین سرعت اینترنت ثابت 12 مگابیت بر ثانیه است از افزایش این سرعت به واسطه توسعه فیبر نوری در کشور خبر داد و گفت: «با سرعتهایی حدود 900 مگابیت بر ثانیه اینترنت 70 تا 80 برابر خواهد شد».
براساس گفتههای او با توسعه و راه اندازی فیبر نوری در بعضی شهرها مردم سرعت 800 تا 900 مگابیت برثانیه را دریافت کردهاند که با وضع موجود قابل مقایسه نیست. لازم به ذکر است که وزیر ارتباطات این وعده را داده که تا ماه آینده استان گلستان به طور کامل تحت پوشش فیبر نوری قرار خواهد گرفت: «نخستین استانی که به طور کامل تمام شهرهایش تحت پوشش قرار میگیرد استان گلستان است که طی یک ماه آینده به مرحله بهرهبرداری میرسد».
با تولید کپسول زیستی میتوانیم فضانورد ایرانی در فضا داشته باشیم
خبرهایی در رابطه با برنامههای فضایی کشور توسط وزیر ارتباطات نیز اعلام شده و گفته: «تا پایان سال چند رویداد فضایی دیگر مانند پرتابهای متعدد و رونماییهایی از دستاوردهای فضایی خواهیم داشت که به مرور زمان اعلام میشوند».
همچنین وی به یکی از این دستاوردها اشاره کرد و توضیح داد که یکی از این موارد کپسول زیستی است. بر اساس گفتههای زارعپور این کپسول طی یکی دو ماه آینده نیز انجام خواهد شد.
در رابطه با این کپسول زیستی و کاربرد آن وزیر ارتباطات این طور توضیح داد:
کاربرد این کپسول این گونه است که جهت اعزام فضانورد و موجودات زنده به فضا برای انجام تحقیقات فضایی استفاده میشود. این کپسول محفظهای است که موجود زنده یا فضانورد در آن قرار میگیرد تا بتواند در مدار یا ایستگاه فضایی قرار بگیرد.
براساس گفتههای او فعلا این کپسول در مرحله تستهای اولیه قرار دارد: «زیر سیستمهای این کپسول در حال آزمایش فضایی است با این امید که در افق پنج سال آینده بتوانیم فضانورد ایرانی در فضا داشته باشیم».