سیم کارت دانش آموزی چیست
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، به منظور دسترسی راحتتر و ایمنتر دانش آموزان که در اصطلاح به آن «اینترنت پاک» میگویند سیمکارت دانش آموزی بهوجود آمده است. اما این سیمکارت دقیقاً چیست؟
از زمان فراگیر شدن بیماری کرونا و غیرحضوری شدن مدارس، بازار سیمکارت دانش آموزی گرم شد. اغلب دانش آموزان و اولیا فکر میکردند تنها روشی که میتوانند از اپلیکیشن شاد استفاده کنند، خریداری سیم کارتی به نام سیم کارت شاد است. اما این سیم کارتها در واقعیت روشی ایمن برای دسترسی کودکان و نوجوانان 6 تا 18 ساله به اینترنت بوده که از ورود آنها به سایتهایی که محتوایی مناسب سنشان ندارد، جلوگیری میکند.
همراه اول قدیمیترین و معروفترین اپراتوری که سیم کارت دانش آموزی ارائه میکند. این سیمکارتها با نام سیم کارت انارستان شناخته میشود. سایر اپراتورها امکان فعالسازی اینترنت کودک را با شمارهگیری یک کد ussd روی سیمکات معمولی والدین فراهم میکنند.
ظاهر سیمکارتهای انارستانی همانند تمام سیمکارتهای معمولی که بزرگسالان از آن استفاده میکنند است. به گفته انارستان، سیمکارت دانش آموزی تمام امکانات پیامک، اینترنت پر سرعت و مکالمه را دارد اما به دلیل اینکه این سیم کارت مخصوص کودکان و نوجوانان 6 تا 18 سال است، اینترنت آن بر پایه وایت لیست یا فهرست سپید و دوستدار کودک است، یعنی کودک و نوجوان تنها امکان دسترسی به فهرست سایتهای منتخب مناسب کودکان و نوجوانان را دارد.
هر چند که هر کاربر تنها امکان دسترسی به سایتهای موجود در فهرست سپید (وایت لیست) را دارد، اما اگر سایتی که مدنظر کاربر است در دسترس نباشد، میتواند درخواست اضافه کردن آن سایت را به لیست سپید دهد. به منظور انجام این کار ابتدا باید یک فرم درخواست را در وبسایت اپراتور تکمیل کرده و آدرس وبسایت مدنظر که میخواهد به لیست اضافه شود را وارد کند تا پس از بررسی درصورت امکان به فهرست سپید افزوده شود.
مهمترین و عمدهترین دلیلی که بهتر است فرزند کوچکتان از این سیم کارتها استفاده کند، اطمینان از محتوای سالمی است که توسط این سیم کارت برای کودکان در دسترس است. از دیگر مزیتهای این سیم کارت میتوان به امکان خرید بستههای اینترنی و مکالمهای تا 35 درصد ارزانتر از سیمکارتهای عادی نیز اشاره کرد. همچنین کودکان با دریافت سیم کارت انارستان میتوانند به محتوای جذاب و سرگرم کننده مناسب سن خودشان در یک فضایی امن و دلچسب دسترسی داشته باشند.
سیم کارت دانش آموزی به نام چه کسی است؟
با توجه به این که دانش آموزان هنوز به سن قانونی نرسیدهاند، در ابتدا سیم کارت دانشآموزی به اسم یکی از والدین ثبت میشود. سپس بعد از اینکه دانشآموز به سن قانونی رسید، محدودیتهای این سیمکارت بهطور کامل از بین میرود و سیمکارت دانشآموزی به یک سیمکارت عادی تبدیل میشود که امکان دسترسی به همه اپها و سایتها را فراهم میکند.
به منظور تغییر مالکیت سیمکارتهای دانش آموزان، پس از پایان سن 18 سالگی دانشآموزان میتوانند با همراه داشتن شناسنامه به یکی از دفاتر اپراتور مراجعه کند و مالکیت سیمکارت را بهنام خود انتقال دهند.
ثبت نام رایگان سیم کارت دانش آموزی
اگر شما هم به دنبال راهی برای دریافت سیم کارت دانش آموزی به طور رایگان هستید میتوانید از طریق وبسایت ثبت آنلاین داشته باشید و یا به دفاتر خدمات مشترکین اپراتور موردنظر یا دفاتر پیشخوان مراجعه کنید و اقدام به ثبت نام کنید.
به منظور فعالسازی و خرید سیمکارت به شناسنامه کودک یا دانش آموز، کارت ملی والدین (پدر یا مادر) و درنهایت کد فعالسازی سیمکارت نیاز است.
فعالسازی این سیم کارت فقط با حضور یکی از والدین به همراه مدارک شناسایی (کارت ملی والد، شناسنامه فرزند) امکانپذیر است و دانش آموزان به تنهایی نمیتواند برای خرید آن اقدام کند. ناگفته نماند که هر کودک یا نوجوان دارای سن 6 تا 18 ساله نمیتواند بیشتر از یک سیمکارت دریافت کند.
طبق گفته انارستان امکان دریافت سیمکارتهای انارستانی برای کودکان و نوجوانان اتباع خارجی نیز وجود دارد. به منظور انجام این کار والدین آنها میتوانند با همراه داشتن کارت آمایش یا گذرنامه خود و فرزندانشان، اقدام به تهیه و فعالسازی سیم کارت برای فرزندانشان نمایند.
خرید سیم کارت دانش آموزی به صورت اینترنتی
برای خرید سیمکارت دانشآموزی به صورت اینترنتی کافی است شما به فروشگاه وبسایت همراه اول مراجعه کنید و سپس با انتخاب پیش کد 994 و سرشماره، کد امنیتی را وارد کنید تا شمارهها را ببینید، یکی از سیم کارتها را انتخاب کرده و آن را بخرید.
قیمت سیم کارت دانش آموزی چقدر است؟
در زمان نگارش این مقاله قیمت سیمکارت دانشآموزی انارستان رایگان است. سیمکارتهای مخصوص کودک و نوجوان به منظور خوشامد گویی معمولاً دارای مقدار اندکی شارژ اولیه و بستههای اینترنتی هستند.
اگر سیم کارتی گم شود برای صدور مجدد آن مجبور به پرداخت هزینه هستید.
معایب سیم کارت دانش آموزی
مطمئنترین گزینه برای استفاده دانش آموزان از شبکههای اینترنتی سیمکارتهای دانشآموزی است، البته در صورتی که کودک فقط به اینترنت سیمکارت دسترسی داشته باشد و نتواند به وایفای متصل شود.
از مهمترین تفاوت این سیم کارت با سیمکارتهای عادی میتوان به پیروی از یک وایت لیست اشاره کرد، به این منظور که دسترسی به اینترنت بر اساس آن تعریف میشود. این فهرست سفید گاهی ممکن است شامل برنامهها و اپهایی شود که از نظر شما فرزندتان به استفاده از آن نیاز دارد وعدم دسترسی به آن معنایی ندارد. هرچند میتوان با تکمیل فرم درخواست، وب سایتها و برنامههایی که میخواهید را برای ورود به وایت لیست پیشنهاد دهید، اما این پروسه زمانبر است و احتمالعدم موافقت با درخواستتان هم وجود دارد.
سیمکارتهای انارستانی استفاده از اپهایی مانند واتساپ، اینستاگرام، تلگرام و… محدود کرده است. هرچند این اپها از زمان غیرمجاز شناخته شدن برای عموم مردم و افراد بالای 18 سال، با سیمکارتهای دانشآموزی هم به دلیلعدم اطمینان محتوا برای کودک و نوجوان در دسترس نبودند.
در سیمکارت انارستان تنها امکان استفاده از پیام رسانهای داخلی و شبکههای اجتماعی مجاز وجود دارد.