شرکتهای ارزش افزوده از طریق وس 13 هزار میلیارد تومان درآمد بدست آوردند
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،در لایو اینستاگرام خود ضمن صحبت در خصوص کلاهبرداریهای کلان از طریق VAS چنین گفت: از زمانی که کد دستوری #6*800* را به مردم معرفی کردیم تاکنون، بیش از 3 و نیم میلیون نفر از ما استعلام کردهاند و نزدیک به 500 هزار شکایت از استانهای مختلف برای خدمات ارزش افزوده ثبت شده است.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای حضور به عنوان وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم یکی از برنامههای اصلی خود را ساماندهی وضعیت خدمات ارزش افزوده یا VAS عنوان کرد که در چند سال اخیر با رشد بسیار زیاد علاوه بر ارائه خدمات کاربردی به مردم اما در برخی موارد باعث شده تا مزاحمتهایی برای مشترکان تلفن همراه با کسر هزینههای متعدد ایجاد شود.
با توجه به صحبتهای جهرمی، شرکتهای خدمات ارزش افزوده در تمام مدت فعالیت خود 13 هزار میلیارد تومان از این طریق درآمد داشتهاند. وی در ادامه گفت: در کل اپراتورها درآمدشان برای مردم شناختهشده هستند، اما این شرکتها و خدمات برای مردم شناختهشده نیستند. ما باید پیگیری کنیم این پولی که بهصورت ناصحیح از جیب مردم رفته، برگردد و دیگر اینکه این روند ناصحیح ادامه پیدا نکند.
از طرفی دیگر برخی شرکتها از طریق راه اندازی اپلیکیشنهای مختلف اقدام به کلاهبرداری از مردم میکنند. به عنوان مثال جهرمی از شناسایی شرکتی در سال گذشته صحبت کرد که بیش از 1000 اپلیکیشن در قالب مباحث مذهبی یا غیراخلافی و سرگرمی، ایجاد و در فضای مجازی منتشر کرده بود. انتشار و نصب این اپلیکیشنها باعث شده بود تعداد زیادی از مردم بدون اطلاع وارد این خدمات شوند.
در ظاهر کسی متوجه کلاهبرداری این شرکتها نمی شود اما متاسفانه عدهای سودجو از طریق این اپلیکیشنها دسترسی میگیرند و پیامک درخواست فعالسازی و عضو شدن در خدمات ارزش افزوده را به جای شما به شرکت ارسال میکنند و به این ترتیب جمع زیادی از مردم بدون آن که بدانندعضو این خدمات شوند.
جهرمی افزود سال گذشته ما یک موردی را شناسایی کردیم که پنج شرکت در آمار دستکاری کردند. آنها مردم را به اجبار و بدون اطلاع آنها عضو خدمات ارزشهای افزوده کرده بودند که ما 33 میلیارد تومان به مردم بازگرداندیم و پیامک دادیم که این پولها بدون اطلاعتان از حسابتان کسر شده است و پرونده این شرکتهای متخلف را به دادگاه فرستادیم.
وی ادامه داد: مدل بعدی که بسیار جدیتر پیگیری شده، توسعه اپلیکیشنهایی بود که شکل گرفته؛ از برخی از چهرههای مشهور فضای مجازی استفاده میکردند برای اینکه، مردم را به لینکهای مختلف هدایت کنند که شماره تلفنی را وارد کنند و مردم را عضو میکردند. طمع مردم را برمیانگیختند در حالی که در خارج از فضای مجازی واقعیت نداشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه جمع این اعداد 2600 میلیارد تومان بود، افزود: حتی نمایندهای از مجلس شورای اسلامی که فارغالتحصیل دانشگاه استنفورد است و سالها معاون وزیر بوده، 18 ماه قربانی سرویسهای ارزش افزوده بوده و هر ماه 90 هزار تومان از حسابش کسر میشد.
باری دیگر برای روز سالمند به خانه سالمندان مراجعه کردم. خانمی آنجا بود که میگفت شارژ گوشیاش بدون اینکه با آن تماسی بگیرد تمام میشود و من دیدم عضو سه سرویس ارزش افزوده است. اینها کجا به سرویسهای ارزش افزوده کار دارند؟
جهرمی در صحبتهای خود از شخصی به نام شایان از کرمانشاه نیز صحبت کرد که از طریق خدمات ارزش افزوده 12 و نیم میلیون پول از وی کسر شده بود. گوشی شایان یک نوکیای ساده بوده که حتی برای خدمات هوشمند هم از گوشیاش استفاده نکرده و بعد از دریافت این اساماس دچار سردرگمی شده که چگونه ممکن است این هزینه از او کم شده باشد.
توجه داشته باشید مشترکینی که از طریق کد دستوری #6*800* میزان هزینه کسر شده از حساب خود را دریافت کردند میتوانند از طریق کد 8007 شکایتهای خود را ثبت کنند. طریقه ثبت شکایت از خدمات ارزش افزوده بدین صورت است که شما باید کد محصول مورد نظر را به شماره 8007 پیامک کنید.