مشکلاتی که سیم کارت‌های بی هویت برای همه به وجود می‌آورند

مشکلاتی که سیم کارت‌های بی هویت برای همه به وجود می‌آورند

به گزارش پایگاه خبری وب‌سایت رند، معضل سیم کارت‌های بی هویت چند سالی است که گریبان‌گیر بسیاری از مردم شده است، و با آن که هم اپراتورها و هم سازمان تنظیم مقررات تلاش‌های زیادی برای حل این مشکل کرده‌اند اما همچنان بعضی وقت‌ها شاهد معامله این دست از سیم کارت‌ها هستیم.

یکی از دلایل محبوبیت سیم کار‌ت‌های بی هویت برای متخلفین این است که پس از سو استفاده به راحتی می‌توانند از زیر بار جرم خود شانه خالی کنند و ردی از خود به جا نگذارند.

در طی این سال‌ها اقدامات مختلفی از سوی سازمان تنظیم مقررات و برخی اپراتورها برای تعیین تکلیف سیم کارت‌های بی هویت، همچون تذکر و فراخوان برای تصحیح در اطلاعات ثبت شده مالکان سیم کارت‌های بی نام و نشان انجام شده است، اما واقعیت این است که هنوز هم در پایگاه‌های اطلاعاتی اپراتورهای همراه اول و ایرانسل سیم کارت‌هایی به صورت فعال وجود دارند که دارای مشخصات ناقص و یا با مالکیت غیر هستند که باید اینگونه سیم کارت‌ها ساماندهی شوند!!

فاز اول طرح احراز هویت سیم کارت‌های بی نام و نشان از نیمه اول سال 1393 آغاز شد و  در فاز اول دریافت کد ملی و اطلاعات هویتی مالکان سیم‌کارت‌ها از طریق سامانه اپراتورها صورت گرفت. در این مرحله بود که افرادی با 15 تا 37 هزار سیم ‌کارت شناسایی شدند.

فاز دوم این طرح نیز شامل افرادی بود که بیش از 10 سیم ‌کارت به‌نام‌ خود دارند. با توجه به اینکه افراد حقیقی از نظر قانونی نمی‌توانند بیش از 10 سیم‌ کارت داشته باشند، در مرحله دوم اجرای طرح ساماندهی سیم ‌کارت‌های فاقد اطلاعات مشخص به تمامی مشترکان این سیم‌ کارت‌ها پیامکی ارسال شد تا با مراجعه به امور مشترکان اپراتور خود، سیم‌ کارت‌های فعال مورد نیازشان را اعلام کنند. اما دیوان عدالت اداری حکمی را صادر کرد که نمی‌توان مالکیت کسانی را که در گذشته بیش از 10 سیم ‌کارت داشتند، مخدوش کرد.

در نهایت، با اتمام کار طراحی و انتقال پایگاه‌های دیتا، سامانه اپراتورهای تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راه‌اندازی شد تا واگذاری سیم‌کارت‌ ها و هرگونه خدمات به مشترکان با احراز هویت انجام و از هرگونه سوء‌استفاده از مدارک افراد جلوگیری شود.

یکی از عجیب‌ترین نوع سواستفاده از سیم کارت‌های بی هویت مربوط به سال 94 است که رئیس پلیس فتا ناجا اعلام کرده بود 11 هزار سیم کارت تنها به نام یک نفر که به هیچ وجه از این موضوع خبر نداشته است ثبت شده است.

چگونه از تعداد سیم کارت‌های به نام خود با خبر شویم؟

در کل به چندین روش می‌توانید از تعداد سیم کارت‌های به نام خود مطلع شوید تا در صورت نیاز اقدامات لازم را برای جلوگیری از سواستفاده‌های احتمالی انجام دهید.

یکی از روش‌های پیشنهادی ارسال کد ملی مالک خط به یکی از شماره‌های 3000150 و 3000504901 می‌باشد، تا از طریق یکی از خطوط تحت مالکیت، نسبت به استعلام تعداد خطوط ثبت شده به نام خود اقدام کنند.

هر مشترک در هر دوره 10 روزه تنها یک ‌بار می‌تواند با استفاده از این سامانه تعداد خطوط به نامخود را استعلام کند. همچنین درصورتی که از آخرین استعلام او بیش از 10 روز گذشته باشد ولی موفق به استعلام نشده باشد آن وقت می‌تواند موضوع را با مدیریت سامانه درمیان بگذارد.

 به این صورت که، با وارد کردن اطلاعات اولیه، کد رهگیری به شما داده خواهد شد و پس از آن پیامکی با محتوای تعداد سیم‌کارت‌ها در هر اپراتور برایتان ارسال می‌شود.

روش دوم استفاده از سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکین تلفن همراه است، که روی پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از مهر 1394 راه‌اندازی شده است. در واقع تمامی مشترکین می‌توانند با مراجعه به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در بخش خدمات الکترونیک و یا در نشانی اینترنتی   mobilecount.cra.ir به این سامانه مراجعه کرده و از تعداد سیم‌ کارت‌هایی که با کد ملی آنان ثبت شده است، مطلع شوند.

برای ثبت نظر وارد شوید.
ورود و ثبت نام
قیمت گذاری سیم‌کارت تشخیص نوع رند اخبار راهنما قوانین سوالات متداول درباره ما
ایرانسل
رایتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
سامانتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
شاتل موبایل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آرین تل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آپتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید