ممنوعیت واردات گوشی آیفون به کشور
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، هفته گذشته واردکنندگان گوشی تلفن همراه، هنگام ثبت سفارش گوشیهای آیفون برای دریافت ارز در سامانه جامع تجارت با پیغامی روبرو شدند که ثبت سفارش برند اپل تا روز شنبه 31 اردیبهشت محدود شده است.
اکنون در سامانه جامع تجارت گوشی آیفون از گروه کالایی 23 خارج و در گروه کالایی 27 قرار گرفته است که به معنی گروه کالاهای لوکس و غیر ضروری است و امکان تامین ارز برای این گروه وجود ندارد.
گروه 27، که از ارز حاصل از صادرات برای واردات آنها استفاده میشود شامل اقلامی مانند: لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم التحریر، سیستم تهویه هوا، کیسه فیلتر صنعتی، پارچه رومبلی، ماشین آلات راه سازی، وسایل ورزشی، وسایل جانبی لوازم خانگی، تجهیزات و لباس ایمنی و برخی موارد دیگر است.
پیش از این نیز اعلام شده بود واردات گوشیهای آیفون، سری S، نوت و Z سامسونگ منوط به دریافت ارز حاصل از صادرات خشکبار است. این محصولات نیز با مشکل واردات مواجه شدهاند.
به گفته محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، هنوز ابلاغیهای در خصوص ممنوعیت قطعی این مدل از گوشیها صادر نشده است. سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل در ادامه تصریح کرد: این تصمیم، یک تصمیم سیاسی است که با فشارهای مجلس بر وزارت صمت گرفته شده؛ اما راهحلی برای برونرفت از فشار اقتصادی نیست. وی در ادامه بیان کرد ما همچنان در تلاش هستیم که ازطریق گفتوگو با مسئولان مانع از این ممنوعیت شویم.
وی همچنین اعلام کرده است: سالیانه چیزی در حدود یک میلیارد دلار صرف واردات گوشیهای پرچمدار و آیفون میشود که با تداوم این تصمیم، واردات آیفون وارد مسیر قاچاق میشود و ارز آن از بازار آزاد تامین خواهد شد که فاجعه اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
امیر اسحاقی، دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان موبایل نیز در رابطه با قرار گرفتن گوشی آیفون در گروه 27 بیان کرد: این کار نه تنها صرفهجویی ارزی به دنبال ندارد، بلکه ممکن است به افزایش قیمت آیفون و رونق گرفتن قاچاق این کالا با خرید و فروش پاسپورت و واردات مسافری منجر شود.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل تاکید کرد چنین تصمیمی منجر به رونق قاچاق و واردات گوشی مسافری به کشور خواهد شد.
به نظر میرسد با توجه به اینکه ایام حج واجب نزدیک است، بار دیگر سودجویانی از پاسپورت حجاج جهت واردات گوشی مسافری استفاده کنند که تبعات اقتصادی و ارزی خواهد داشت.