موبایلهای تقلبی به بازار ایران وارد شدند
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، ورود تلفنهای همراه فیک و تقلبی به بازار ایران باعث شده تا آنها را با نام تولید داخلی به فروش برسانند و این تلفنهای همراه بدون اخذ نمایندگی از شرکت خارجی به فروش میرسند و برخی از آنها به علت تعرفه پایین در بین مرزها خرد و سپس وارد کشور میشوند.
قطعات این گوشیها پس از ورود به کشور به راحتی در کارخانه و در برخی از موارد به صورت زیرزمینی به حالت اول در میآورند و سرهم میکنند. به عنوان مثال گوشی نوکیا 105 که دارای چند قطعه اصلی مانند کیبورد، قاب و ال سی دی میباشد به راحتی در خارج از کشور جدا و تعرفه آنها یک درصدی میشود و بلافاصله هم به بازار عرضه و به فروش میرسند. اما این داستان ادامه دارد، برخی از کسبه شروع به خرید مادربورد گوشی که اصلیترین قطعه گوشی است میکنند و آنها را به کشور چین ارسال و از کیفیت آن میکاهند و با یک کیفیت بسیار پایین در بازار ایران عرضه میکنند.
چگونه موبایلهای فیک مهمان بازارایران شدند؟
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل مهدی عبقری در این رابطه میگوید: «در پیرامون این اتفاق ما به عنوان انجمن واردکنندگان موبایل باید به دنبال این باشیم که وجهه برند فوق در ایران آسیب نبیند؛ چرا که این موضوع میتواند مصرف کننده و واردکنندگان را متحمل ضرر و زیان کند». او در ادامه میگوید: «انجمن نیز در دو ماه گذشته پیگیر این موضوع بود اما از طرفی سازمان حمایت عنوان میکند با وجود اینکه این تخلف در بازار مشهود است تاکنون شکایتی از سوی مصرف کننده انجام نشده است».
عبقری معتقد است که اگر برای واردات کالا سختگیری شود و بر کالا نظارت کنید و برای تولیدات داخلی حساسیت داشته باشید دیگر چنین تخلفاتی صورت نمیگیرد. او در ادامه میگوید برای ما نیز جای سوال است که چگونه شرکتی توانسته با دور زدن تحریم اقدام به واردات قطعات این موبایلها کند. انجمن جهت جلوگیری از چنین اتفاقی دو راه حل پیشنهاد داده است. پیشنهاد اول درباره شرکتهایی که ادعای تولید دارند، آنها باید در قدم اول اقدام به «برندسازی» کنند. این کار باعث میشود تا در صورتی که برند مذکور نتوانست در بازار نتیجه خوبی کسب کند منجر به خراب شدن وجهه برند مادر نشود. در پیشنهاد دوم اگر واقعاً به این توانمندی رسیدهایم که میتوانیم یک گوشی را در داخل کشور تولید کنیم و مجوزهای نظارتی آن هم اخذ کنیم پس واردات این مدل گوشی را متوقف کنیم و اجازه ثبت سفارش آن را ندهیم. این موضوع میتواند حتی در قیمت تمام شده گوشی موثر باشد چرا که شرکتهایی هستند که اقدام به مونتاژ کرده و کالای خود را با تعرفه یک درصد وارد میکنند. از این رو وارد کنندگان امکان رقابت با این شرکتها را نخواهند داشت».
در ادامه هم دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در خبری اعلام کرده است:«نکته جالب اینجاست که حتی جعبه این گوشیها در ایران تولید نشده و این موضوع به خوبی در بازار مشهود است». عقبری هم در ادامه و در پاسخ به این سوال که آیا این شرکت اقدام به واردات قطعات گوشی به کشور میکند یا اینکه کالای خود را به عنوان برند خارجی ارائه میکند گفت: «دقیقاً سوال ما نیز همین است و وزارت صمت میتواند پاسخگوی این سوال باشد اما موضوعی که به روشنی میتوان گفت این است که این شرکت از خلاء تحریم که مانع ورود شرکتهای مادر به ایران شده استفاده میکند».
باتوجه به این گزارش سازمان حمایت در رابطه با فروش موبایلهای تقلبی اعلام کرد که باید مشخص شود که شرکت مزبور دارای چه تاییدیهای از برند مادر است؛ تنها نهادی که قادر است به این سوال پاسخ دهد معاونت عمومی وزارت صمت است که متاسفانه تا به امروز پاسخی برای سازمان حمایت ارسال نشده است.