هاتگرام و تلگرام طلایی تا پایان آذر ماه فرصت دارند از تلگرام جدا شوند
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند و به نقل از حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دو نسخه هاتگرام و تلگرام طلایی تنها تا پایان آذر ماه 97 فرصت دارند از تلگرام جدا شوند تا در میان پیام رسانهای داخلی قرار گیرند و تاییدیه لازم را دریافت کنند. در غیر این صورت جز پیام رسانهای غیرقانونی تلقی میشوند.
پس از فیلتر شدن تلگرام، کاربران مجبور شدند برای پیشبرد کارهای خود از اپلیکیشنهای تلگرام طلایی و هاتگرام استفاده کنند.
ظواهر نشان میدهد پیش از فیلتر شدن تلگرام این پیام رسان در میان کاربران از محبوبیت چشمگیری برخوردارد بود. برخی علت این محبوبیت را عدم قابلیت هک کردن تلگرام و برخی دیگر مقاومت پاول دوروف در برابر سیاست مداران جهت در اختیار گذاشتن اطلاعات کاربران عنوان میکنند. در هر صورت پس از فیلتر تلگرام، کاربران مجبور شدند برای فرار از فیلترینگ پیام رسانهای دیگری را انتخاب کنند.
نکته جالب این است که پس از شروع دوران فیلترینگ برای هدایت کاربران به سمت پیام رسانهای بومی، تمامی اپلیکیشنهایی که به هر صورت از API تلگرام استفاده میکردند از مارکتهای اپلیکیشن ایرانی همچون کافه بازار حذف میشدند.
با فعال شدن تلگرام طلایی و هاتگرام سوالات مختلفی همچون این اپلیکیشنها متعلق به چه کسی است یا چرا این دو پیام رسان فعال هستند و مواردی از ای قبیل پیش آمد.
با توجه به اطلاعات موجود، گفته میشود تلگرام طلایی و هاتگرام متعلق به شرکت دانشبنیان راهکار سرزمین هوشمند است که در یکی از ساختمانهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر است، همچنین اگر اطلاعات Whois دامنههای Talagram.ir و Hotgram.ir را چک کنید، شرکت راهکار سرزمین هوشمند را به عنوان صاحب دامنه معرفی میکند.
به دلیل این شبهات و عدم شفافیت کافی در مورد نحوه فعالیت تلگرام طلایی و هاتگرام و علامت سوالهای متعددی که در مورد این اپلیکیشنها وجود داشت بسیاری از کارشناسان امنیتی همواره کاربران را به عدم استفاده از آنها توصیه میکردند.
در کل دو دلیل کاملا منطقی میتوان برای عدم مخالفت مسوولین در خصوص فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی در ایران عنوان کرد، که شامل:
- نباید فراموش کرد از عمده دلایلی که مسئولان را نسبت به فعالیت تلگرام در ایران نگران کرده بود، عدم همکاری شرکت تلگرام در مسدودسازی برخی کانالهای ضد انقلاب و ... بوده است که از طریق این دو پیام رسان امکانپذیر شده بود.
- همان طور که میدانید دولت جمهوری اسلامی چندین بار درخواست انتقال سرورهای تلگرام به داخل کشور را داد که با مخالفت پاول دوروف روبرو شد، اما سرورهای هاتگرام و تلگرام طلایی در داخل کشور قرار داشتند.
با تمام این تفاصیل و نکات مثبتی که این دو پیام رسان نسبت به تلگرام داشتند و تا حد زیادی نگرانی مسوولین را کاهش داده بودند، اما ظاهرا ین مسئله کافی نمیباشد، زیرا شمارش معکوس فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی به صدا در آمد.
همان طور که میدانید در نشست خبری که شب گذشته در بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، حمید فتاحی از جدایی این دو اپلیکیشن از تلگرام سخن گفت.
با توجه به صحبتهای فتاحی دورهای که در آن زندگی میکنیم دوره ایدههای خلاقانه و تضمین حریم خصوصی کاربران است و اگر در این سطح حرکت کنیم موفق خواهیم شد. در حال حاضر 35 میلیون کاربر هاتگرام و تلگرام طلایی را نصب کردهاند که دلیل اصلی آن امنیت است.
وی ادامه داد: با قطع دسترسی هاتگرام و تلگرام طلایی به سرورهای تلگرام ارتباط با کاربران تلگرام نیز به طور کامل قطع خواهد شد، یعنی سرویسهای تلگرام نیز از دسترس کاربران این دو نسخه خارج خواهد شد، بنابراین انتقال کاربران و دیتاها به سرورهای دیگر هرچند از نظر فنی شدنی است اما بسیار وقتگیر و هزینهبر خواهد بود.
از نظر فتاحی یکی از دلایل عدم جذب کاربران به سمت پیام رسانهای داخلی سیاسی است. در واقع مشکلاتی که پیرامون اپلیکیشنهای ایرانی وجود دارد بیشتر مشکلات سیاسی است و سایه سیاستزدگی بر سر پیامرسانهای بومی وجود دارد.
در کل پیشرفت پیام رسانهای داخلی در ابعاد فنی، اجتماعی، حقوقی و حریم خصوصی موجب کشش و جذب کاربران به این نوع اپلیکیشنها میشود.