هشتمین سایت 5G ایرانسل افتتاح شد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، در آخرین بازدید عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ساختمان مرکزی ایرانسل، وی در جریان برخی از اقدامات ایرانسل که به شرح زیر میباشد قرار گرفت.
- توسعهی زیرساختهای شبکهی ملی اطلاعات
- راهکارهای هوشمند ایرانسل مبتنی بر فناوریهای نوین
- اقدامات ایرانسل در حوزهی توانمندسازی کسبوکارهای دیجیتال
- ارائهی خدمات دیجیتال و نیز اقدامات ایرانسل در حوزهی تحقیق و توسعه
- نوآوری و بومیسازی
در ابتدای مراسم طرح توسعهی زیرساختهای شبکهی ملی اطلاعات مطرح شد این طرحها شامل نسل پنج تلفنهمراه، توسعهی نسل چهار تلفن همراه (LTE-Pro)، توسعهی مراکز داده و امکانسنجی پیادهسازی خدمت «فیبر به خانه (FTTH)»، کاربستهای هوش مصنوعی (مدیریت هوشمند ترافیک، سامانهی Avatar، سامانهی هوشمند ارتباط با مشتریان)، راهکارهای هوشمند ایرانسل مبتنی بر کلانداده، اقدامات ایرانسل در ارائهی خدمات دیجیتال، اقدامات ایرانسل در توانمندسازی کسبوکارهای دیجیتال، پلتفرم داناپلاس، راهکار دیجیتال ایرانسل برای آموزش آنلاین و نیز اقدامات ایرانسل در حوزهی تحقیق و توسعه، نوآوری و بومیسازی میباشد به وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات معرفی شدند.
در طی این مراسم که در تاریخ 9 آذر ماه 1400 در ساختمان مرکزی ایرانسل برگزار شد اقدامات زیر انجام گردید:
- افتتاح هشتمین سایت 5G ایرانسل
- بهرهبرداری از مدرسهی ایرانسل در روستای توحیدآباد خاش
- افتتاح سایت ارتباطی روستایی (USO) ایرانسل در استان مازندران
- کلنگزنی مرکز سوئیچینگ دادهی ایرانسل در غرب کشور
افتتاح هشتمین سایت 5G ایرانسل
در طی این مراسم هشتمین سایت نسل پنجم ایرانسل، در شهر اندیشهی استان تهران به صورت آنلاین افتتاح شد. این سایت اولین سایت 5G ایرانسل است که روی فرکانس جدید 2.3 گیگاهرتز راهاندازی میشود. لازم به ذکر است به جز فناوری 5G، فناوری Massive MIMO و LTE Pro نیز از طریق این سایت، به مشترکان ایرانسل ارائه میشوند.
ایرانسل از سال 1395، مطالعه روی فناوری نسل پنج را با همکاری مراکز دانشگاهی داخلی و شرکتهای معتبر بینالمللی آغاز کرده بود، پس از آن که در 29 شهریور 1396 با حضور وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، نخستین آزمایش شبکهی کامل نسل پنج تلفنهمراه در ایران را انجام داد، موفق شد تا در اول مرداد 1399، برای نخستین بار در ایران، خدمات 5G را به صورت تجاری عرضه کند.
افتتاح مدرسهی ایرانسل در توحیدآباد خاش
در ادامه این مراسم مدرسهی ایرانسل «اینترنت و ارتباطات» در روستای توحید آباد خاش به صورت آنلاین با حضور مدیرکل ارتباطات و فناوریاطلاعات استان سیستان و بلوچستان، مدیرکل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، نماینده فرماندار خاش، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسهساز استان و بخشدار افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
ایرانسل به عنوان اپراتور اصلی در توسعهی ارتباطات روستایی استان در پروژهی USO، با تقبل 100 درصدی هزینهی 30 میلیارد ریالی ساخت این مدرسه، در راستای مسؤولیت اجتماعی خود، این مرکز آموزشی را از طریق سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، احداث کرده است.
افتتاح سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در مازندران
از دیگر اقدامات ایرانسل در این مراسم بهرهبرداری از سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در روستای «آغوز دره» شهرستان گلوگاه استان مازندران بود. این سایت، در قالب پروژهی طرح خدمات عمومی اجباری (USO) توسط ایرانسل احداث شده و با بهرهبرداری از آن، روستاهای آغوز دره، وزوار، سفیدچاه، فتکش، اندرات و پارسا، تحت پوشش فناوری نسل دوم، سوم و چهارم تلفنهمراه قرار گرفتند. با راهاندازی این سایت، 478 خانوار و 1294 نفر جمعیت، تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار گرفتهاند.
کلنگزنی مرکز سوئیچینگ دادهی غرب کشور
در این مراسم کلنگزنی مرکز سوئیچینگ دادهی غرب کشور ایرانسل در همدان با پیام آنلاین وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات انجام شد که موجب افزایش سرعت ارسال و دریافت داده توسط مشترک میشود.
با احداث و بهرهبرداری از مرکز سوئیچینگ دادهی ایرانسل در همدان، بستری برای توسعهی شبکهی 5G در منطقهی غرب کشور و منطبق با نیازمندیهای استانهای غربی فراهم خواهد شد و همچنین میزان تأخیر در ارسال داده از سمت مناطق غربی کشور، به شدت کاهش یافته و امکان توسعهی خدمات 5G در این منطقه، فراهم میشود.
مدیرعامل ایرانسل: برای توسعهی اقتصاد دیجیتال، تحقق دولت الکترونیک و تحول دیجیتال، در کنار وزارت ارتباطات هستیم
بیژن عباسیآرند، مدیرعامل ایرانسل در این مراسم به سخنرانی پرداخت و مهمترین تعهد خود را در بخش شبکه ملی اطلاعات و پروژه توسعه ارتباطات روستایی (USO) دانست و بیان کرد تلاش میکنیم هر روز بهتر از گذشته، این تعهدات را عملیاتی کرده و آن را بر اساس برنامه زمانبندی پیش ببریم. وی همچنین اشاره کرد ما در شبکه ایرانسل آمادگی برای توسعه ارتباطات زیرساخت داریم و خود را یکی از بازیگران بزرگ حوزه ICT در کنار وزارت ارتباطات میدانیم.
مدیرعامل ایرانسل در رابطه با توسعه اقتصاد دیجیتال بیان کرد: در راستای توسعه اقتصاد دیجیتال، تحقق دولت الکترونیک، یا به تعبیر عامتر تحول دیجیتال نیز، ایرانسل ایدهها و طرحهایی دارد که در کنار وزارت ارتباطات، میتواند کمک شایانی به برنامههای دولت محترم باشد.
ماموریت ویژهی رگولاتوری توسعه شبکه ارتباطات ثابت پرسرعت مبتنی بر فیبر است
وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت و بیان کرد شبکه ملی اطلاعات دارای دو بال اساسی شبکه و خدمات است که در بال نخست، راهبرد اساسی وزارت ارتباطات این است که در افق 1404 بتوانیم شبکهای پرسرعت، با کیفیت و امن در اطراف و اکناف کشور داشته باشیم.
زارعپور به ماموریت ویژهای که به رئیس جدید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) برای توسعه شبکه ارتباطات ثابت پرسرعت مبتنی بر فیبر داده است اشاره کرد و بیان کرد: در کنار این مهم، افزایش کیفیت شبکه همراه نیز موضوعیت دارد. ما معتقدیم که مانند همه جای دنیا، باید موازنه موجود بین شبکهی ثابت و همراه به هم بخورد و فشار دسترسی از روی شبکه موبایل برداشته شود. همه میدانیم که منابع فرکانسی شبکه موبایل محدود است و در صورت توسعه شبکه ثابت، با توجه به مزایای آن، مردم به سمت استفاده از خدمات این شبکه سوق پیدا میکنند.
زارعپور با اشاره به نقش کلیدی اپراتورها به ویژه ایرانسل در توسعه خدمات شبکه و سرعت دسترسی، گفت: شما موتور این حرکت هستید و میتوانید در رسیدن به این هدف مؤثر باشید. توقع از ایرانسل این است که برای ارتقای کیفیت شبکه، روز به روز تلاش کند.
وی افزود: ایرانسل رضایت مشترکان را تا نسبت خوبی جلب کرده و باید این مسیر را با قوت و قدرت ادامه دهد تا مردم حداکثر رضایت را از این اپراتور داشته باشند. ایرانسل باید در راستای راهبرد وزارت ارتباطات، میدانداری کرده و نقش ملی خود را در بخش فیبر ایفا کند. ما هم در تسهیل این مسیر، هر کاری که لازم باشد انجام میدهیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه مطمئن هستم تا پایان دولت، مردم ارتباطات پرسرعت فیبر را تجربه میکنند، با اشاره به راهاندازی هشتمین سایت 5G ایرانسل، اضافه کرد: مردم ما شایسته سرعت چند گیگابیت بر ثانیه هستند و اگر دست به دست بدهیم، این مهم، شدنی است.
وزیر ارتباطات در ادامهی سخنان خود، ضمن ابراز خرسندی از اقدامات ایرانسل در حوزهی بومیسازی، خواستار توجه بیش از پیش به ظرفیتهای داخل کشور شد و گفت: اگر ظرفیت در داخل کشور وجود نداشته باشد، خرید خارجی پذیرفتنی است و ممکن است برای برخی ظرفیتهای نرمافزاری و سختافزاری، مجبور باشیم از توان خارجی استفاده کنیم. اما جایی که محصولات بومیسازی و تجاری شده وجود دارد، شایسته نیست سراغ خارجیها برویم. آنهایی که در زمان تحریم، رفتند و پشت سرشان را نگاه نکردند، روا نیست دوباره برای آنها مسیری باز کنیم. برعکس محصول ایرانی، باید در شبکههای ارتباطی کشورهای مختلف در جریان باشد.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه 5000 روستا هم اکنون دارای هیچگونه ارتباطی نیستند، گفت: باید ارتباطات این روستاها در سقف زمانی تعهد شده که پایان سال 1401 است، با کمک شما راهاندازی شود و این شدنی است، به ویژه در شرایط فعلی که زندگی و آموزش مردم به ارتباطات گره خورده است.