همایش "تهران هوشمند" با حضور وزیر ارتباطات آغاز به کار کرد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، همایش "تهران هوشمند" که شامل سخنرانیهای کلیدی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهردار تهران، سخنرانان خارجی و مقامات و مسؤولان ارشد کشوری مرتبط با شهر هوشمند، میزگردهای تخصصی با حضور بازیگران اصلی شهر هوشمند در کشور، کارگاههای ارائه محصول و معرفی خدمات، نمایشگاه جانبی با حضور شرکتها و سازمانهایی که در این زمینه خدمت و محصولی برای عرضه دارند و بخش استارت آپهای فعال در زمینه مدیریت شهری میباشد، روزهای 13 و 14 اسفند ماه در برج میلاد تهران برگزار میشود.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که صبح امروز در نمایشگاه تهران هوشمند حضور داشت در جمع خبرنگاران گفت: شهر هوشمند یک عنوان کلی است و اینکه ما چه میزان میتوانیم اینگونه باشیم مسئلهای دیگر است.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به یک هدف، شاخصهای متعددی وجود دارد اظهار کرد: شاخصهای شهر هوشمند در دنیا مشخص است و بر مبنای آن شهر هوشمند ایجاد میشود. در واقع شهر هوشمند برای این شکل میگیرد که سطح مراجعات مردم و اموراتی که با شهرداری دارند کاهش یابد.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: حوزه تخصصی شهر هوشمند و تاثیر آن در زندگی بشر به عنوان الزاماتی است که باید به آن پرداخته شود و اگر بخواهیم مدیریت منابع را بهتر و برای مردم رفاه ایجاد کنیم و همچنین به مبارزه با فساد و بهبود شاخصهای مدیریتی بپردازیم، چارهای جز روی آوردن به شهر هوشمند نداریم.
وی با بیان اینکه این شفافسازی اثرات مهمی دارد، گفت: یکی از این اثرات این است که شهروندان از وضعیت موجود آگاه شوند و از طرفی این شفافیتسازی برای نخبگان و جوانانی که کسب و کاری ایجاد کردهاند حاوی پیامی خواهد بود. به عبارت دیگر برای آنها بازاری ایجاد خواهد شد و با این امر موضوع بیکاری حل میشود. بنابراین بسیار مهم است که در برنامه توسعه شهری شاخصها را مشخص کنیم و این امر نیاز به مطالعات دارد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تا سال 2020، بیست و پنج شهر هوشمند در دنیا خواهد بود، گفت: ما مشکلاتی در حوزه مدیریت شهری داریم که امروز با آن مواجه هستیم. این موضوع انگیزه لازم برای هوشمندسازی و مجهز کردن کلانشهرها را به ما میدهد.
جهرمی در بخش دیگری از صحبتهایش از برنامههای ششم توسعه سخن گفت و به تاثیرگذار بودن فیبر در سرعت دسترسی مردم به شبکهها اشاره کرد. وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه برنامهریزی کردیم که متوسط سرعت دسترسی مردم به شبکهها به حداقل 20 مگابیت در ثانیه برسد و مفهوم این است که دیگر ADSL جایگاهی در تکنولوژی روز ما ندارد. بنابراین باید فیبر را تا منازل ببریم. اما مشکل این است که ظرفیت ایجاد شده در حال حاضر کافی نیست، زیرا مشکلاتی وجود دارد که یکی از این مشکلات سرمایهگذاری و دیگری تعامل با شهرداریهاست. البته ما جلسات موثری با شهرداریها برگزار کردیم تا بتوانیم با این تعاملات و همکاری تغییرات جدی در زندگی مردم و شهر هوشمند ایجاد کنیم.
جهرمی در پایان صحبتهایش افزود: البته نباید از نگاه تبلیغات و برندینگ نیز غافل شد. لازم است خدمات شهری ایجاد شده، به درستی تبلیغ شوند و توجه کنیم که یکی از مولفههای جدی شهر هوشمند، شهروند هوشمند است و باید شهروند از خدمات ارائه شده به او آگاه شود.