همراه اول: نیاز اصلی کشور تامین محتوای منطبق با رشد فناوری است
مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول در همایش رونمایی از کاربستهای 5G در ایران، نیاز اصلی کشور را تامین محتوای منطبق با رشد فناوری دانست.
مدیر عامل همراه اول دو ویژگی کلیدی نسل پنجم تلفن همراه را تاخیر کمتر و سرعت بالاتر بیان کرد و در ادامه اعلام کرد: حدود یک سال و نیم پیش تستی را در شبکه همراه اول برای سرعت بالای یک گیگابیت بر ثانیه داشتیم؛ بعد از مراسم با خودمان فکر کردیم اگر این فناوری به بهرهبرداری گسترده و تجاری برسد، چه موضوعاتی حادث خواهد شد و پیامدهای آن چه خواهد بود.
مهدی اخوان بهابادی با توجه به رشد 80 درصدی ترافیک مصرف شده مردم، موضوع مصرف ترافیک را در اولویت قرار داد و پس از آن مقوله محتوا وجود دارد. البته جایی باید برای تفکر در رابطه با نحوه ورود به نظام محتوایی وجود داشته باشد. وی در ادامه از وزیر ارتباطات و فناوری درخواست همچون گذشته در شورای عالی فضای مجازی پیگیر مشخص شدن متولی بحث محتوا در کشور باشد.
اخوان بهابادی با اشاره به اینکه اپراتورها فقط بستر ترافیکی را در اختیار دارند و نقشی در نظام محتوایی ندارند از شبکه آمزشی شاد به عنوانه نمونهای از بسترهای پر ترافیک کشور نام برد که فقط پس از دو هفته پهنای باند مصرفی در این سامانه به 215 گیگابیت بر ثانیه رسیده است. حال با توجه به رشد ترافیک مصرفی در شبکه ارتباطی نیاز به برنامه برای نظام محتوایی کشور ضروری است.
شرکت همراه اول مصمم میباشد، تحقیقات، توسعه و طراحی مقولات مرتبط با نسل5 را با ظرفیت دانشگاهی پیش ببرد. این شرکت طی 8 ماه مرکز تحقیق و توسعه خود را برای تعامل با نهادهای علمی کشور راهاندازی کرده است. و بزودی اولین نودهای 5G شبکه این اپراتور در دانشگاههای تهران، صنعتی شریف و علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی می شود. همراه اول اکنون برای تولید تجهیزات نسل 5 و اقتصاد سختافزاری برنامهریزی کرده و کار را پیش خواهد برد که اقدام ارزشمندی است.
در این مراسم همراه اول به عنوان اپراتور پیشرو که از سال 1396 کاربست های نسل پنجم تلفن همراه در ایران را شروع کرده با امضای سه تفاهم نامه همکاری اقدامات خود برای ارائه خدمات مبتنی بر 5Gدر ایران را عملا آغاز کرد.
سه تفاهم نامه همکاری همراه اول برای ارائه خدمات مبتنی بر 5G
- تفاهمنامه نخست که به صورت چهارجانبه بین همراه اول، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی ریاست جمهوری و دبیر ستاد توسعه فناوریهای دیجیتال به امضا رسید، در حوزه «5G،IoT و هوش مصنوعی» با موضوع حملونقل هوشمند، سلامت هوشمند، شهر هوشمند، انرژی و صنعت و معدن بود.
- تفاهمنامه دوم نیز چهارجانبه و بین همراه اول، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاههای صنعتی شریف و تهران با هدف توسعه فناوریها، محصولات و راهکارهای حوزه شبکههای مخابراتی نسلهای پنجم و آینده بود.
- آخرین تفاهمنامه به شکل چهارجانبه بین همراه اول، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی ریاست جمهوری با تأکید بر توسعه راهکارها و خدمات مبتنی بر شبکه 5G در مقولههای سلامت و پزشکی هوشمند، جراحی – پزشکی – مانیتورینگ از راه دور منعقد شد.