همراه اول: راه‌اندازی هزار سایت 5G تا پایان سال جاری‎

همراه اول: راه‌اندازی هزار سایت 5G تا پایان سال جاری‎

به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، بر اساس گفته‌های رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در دنیا اینترنت 5G هنوز از لحاظ پوششی به 30 درصد پوشش 4G هم نرسیده است. همچنین وی گفت که بازار و صنعت جهت پذیرش 5G لازم است از حالت سنتی خارج شود تا پذیرش و کشش این نسل از اینترنت را داشته باشد.

صبح امروز در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مراسم افتتاحیه و نشست خبری آزمایشگاه 5G و اینترنت اشیا مرکز تحقیق و توسعه همراه اول برگزار شد. راه‌اندازی این آزمایشگاه با هدف توسعه اکوسیستم 5G و کمک به فعالان این حوزه به منظور فراهم‌کردن امکانات می‌باشد. طبق گفته‌های مسئولان اپراتور همراه اول این آزمایشگاه با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تاسیس شده و سعی دارد پلی میان دانشگاه و صنعت ایجاد کند.

رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول «وحید شاه منصوری»، با اشاره به این که تصور اکثریت مردم این است که نسل پنجم نیز همانند نسل‌های پیشین ارتباط سیار خیلی زود منقرض شوند گفت: «با در نظر گرفتن اتفاقاتی که اکنون درحال رخ دادن است این تصور محقق نخواهد شد. همچنین سرمایه‌گذاری بزرگی بر روی تولید تجهیزات 5G انجام شده که تکمیل استانداردها و بلوغ افزایشی و تدریجی تکنولوژی‌ها را به همراه دارد.

به 100 درصد استانداردهای 5G نرسیده‌ایم

همچنین او گفت: «هنوز به 100 درصد استاندارد 5G در تجهیزات نرسیده‌ایم. در نتیجه پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2025 همچنان 5G در حوزه استاندارد سازی توسعه‌ی چشمگیری پیدا کند. بنابراین براساس شواهد احتمالا 6G نسلی باشد که بعد از 2030 آن را داشته باشیم.»

بر اساس گفته‌های رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول (شاه‌منصوری) در دنیا هم سرمایه‌گذاری در حوزه 5G در دو یا سه سال قبل شروع شده است. کشورها در واقع از سال 2019 استانداردها را متوقف و به سمت توسعه محصولات رفته‌اند.

شاه منصوری با اشاره به اینکه هم اکنون در دنیا بیش از یک میلیون سایت 5G داریم اما این آمار از لحاظ پوششی هنوز به 30 درصد پوشش 4G هم نرسیده است بیان کرد: «قرار است در کشورما بحث فرکانس به زودی وارد فاز مزایده شود. وقتی فرکانس 5G اختصاص داده شود توسعه نیز روند سریع‌تری پیدا می‌کند. براساس برنامه‌ای که همراه اول مدنظر دارد تا کنون حدود 400 سایت 5G در کشور راه‌اندازی کردیم و قرار است آن را به 1000 مورد برسانیم. همچنین شاه منصوری ابراز امیدواری کرد و گفت در برنامه خود داریم که مشکل گوشی‌های مجهز به نسل پنجم اینترنت سیار هم حل شود ولی فعلا رویکردمان استفاده از مودم می‌باشد.»

همچنین رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در رابطه با ماهیت تشکیل آزمایشگاه‌های نسل پنجم اینترنت سیار گفت: «ما اسم آزمایشگاه را 5G اوپن لب گذاشتیم. مانند تمام اوپن لب‌هایی که به طور استاندارد در دنیا وجود دارند. اوپن لب‌ها مراکزی برای رفت‌ و آمد پارتنرهای شرکت‌ها هستند. وقتی اپراتوری این طور آزمایشگاهی را راه‌اندازی می‌کند هدفش این است که در این فضا در حوزه تولید محصولات و ارائه سرویس با پارتنرهای خود همکاری کند. ما هم از راه‌ اندازی این آزمایشگاه قصد داریم به توسعه اکوسیستم آی‌سی‌تی کشور در حوزه 5G کمک کنیم.»

همچنین او در رابطه با نقش معاونت علمی و فناوری در طراحی این آزمایشگاه با بیان اینکه طرح اولیه این آزمایشگاه سه سال پیش طراحی شد گفت: «معاونت علمی همچون هاب اکوسیستم دانش‌بنیان کشور است که در رونق این آزمایشگاه می‌تواند کمک بسیار زیادی به ما کند. همچنین ما سعی کردیم در این آزمایشگاه تمامی زیرساخت‌های لازم در شبکه مخابراتی 5G را فراهم کنیم.» 

اقتصاد 5G در دنیا توجیه‌پذیر نشده است

شاه منصوری در پاسخ به خبرنگاران در رابطه با احتمال استقبال صنعت از اینترنت 5G در کشور این چنین گفت: «سال 2015 توجیهاتی برای 5G وجود داشت که قرار است شبکه‌ای باشد که کل مردم دنیا از آن استفاده کنند. همچنین این توانایی را داشته باشد که همزمان با سرعت بسیار بالا به کاربرهای زیادی سرویس ارائه کند. در دنیا بیش از یک میلیارد سایت 5G وجود دارد که در کل دنیا به 20 درصد اهداف 5G نیز نرسیده است. تقریبا سرعت بالا بزرگ‌ترین وجه تمایز 5G آن است. درحالی که هدف از طراحی آن رسیدن به سرعت بالاتر نبود.»

براساس گفته‌های شاه منصوری زمانی که تکنولوژی توسعه پیدا می‌کند باید به موازات آن نیز بازار رشد کند. این که چرا در دنیا این اتفاق برای 5G نیفتاده این است که در دنیا هیچ اپراتوری نتوانسته اقتصاد 5G را توجیه‌پذیر کند.

همچنین او گفت: «اتفاقی که باید رخ دهد این است که بازار هم باید از حالت سنتی خارج شده و کشش در آن ایجاد شود. ضمن اینکه قیمت تجهیزات کاهشی باشد تا بازار هم از آن استقبال کند اما این تنها چالشی نیست که کشور ما با آن مواجه است.»

در این نشست دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌ پذیری و ارتباطات «محمد کرباسی» گفت: «از یک سال اخیر ماموریت‌های معاونت علمی در حوزه توسعه اکوسیستم به دو بخش تقسیم شد. بحث توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان به دو بخش موازی تفکیک شدند. اتفاقی که در سال‌های اخیر افتاد و موجب جلب توجه شد این بود که اقتصاد دانش‌ بنیان توسعه یافت و نیاز بود که به موازات آن توسعه فناوری هم صورت گیرد. بنا به همین دلیل یکی از حوزه‌های بسیار مهم بحث ارتباطات و اتصال‌ پذیری است که به عنوان یک ستاد تعریف شد. اگر بخواهیم در حوزه فناوری مصداق اتصال‌ پذیری و ارتباطات را ببینیم از مهم‌ترین این مصداق‌ها بحث اینترنت اشیا و نسل پنجم اینترنت است.»

براساس باور او وظیفه معاونت علمی تسهیلگری در چنین اموری است. همچنین او گفت که در بحث اینترنت اشیا هم معاونت علمی دنبال این است تاچالش‌های مربوط به خودروی متصل و بحث‌های هوشمند سازی را در حین فرهنگ‌ سازی رفع و رجوع کند.

مدیر آزمایشگاه 5G همراه اول «آزاد روانشید» با اشاره به اینکه این فضا برای شرکت‌ها، دانشجویان و اشخاص است تا به واسطه آن بتوانند ایده‌های خود را به نمایش بگذارند گفت: «جهت حل چالش‌های موجود این آزمایشگاه در شبکه اپراتور همراه اول فعالیت می‌کند. در اینجا شاهد چندین شبکه موبایل اختصاصی مستقل از اپراتور در دو حوزه 4G و هم 5G هستیم. این دو به هم به صورت ترکیبی و هم به صورت شبکه پیور5G اجرا و پیاده‌ سازی شده‌اند.»

برگزاری اولین رویداد هکاتون 5G

مدیر آزمایشگاه 5G همراه اول در رابطه با مسابقه هکاتون 5G که برای نخستین بار در ایران برگزار می‌شود نیز توضیح داد: «از آنجایی که باید امکانی ایجاد می‌شد تا افراد به واسطه آن ایده‌های خود را ارائه کنند ما سعی کردیم دید از بالا نسبت به شبکه را بدون وارد شدن به جزئیات فنی شبکه به عنوان طرح هکاتون اول مطرح کنیم. این اتفاق هم به تمایز 5G از سایر شبکه‌ها باز می‌گردد.»

طبق صحبت‌های شاه منصوری تمامی علاقه مندان به مشارکت در هکاتون شماره یک مرکز تحقیق و توسعه همراه اول که فرصتی برای شبکه‌ سازی و جذب کاربران علاقه‌مند و نخبه در زیست بوم فناوری شبکه‌های مخابراتی نسل پنجم را در برمی گیرد می‌توانند به نشانی اینترنتی https://mci.ir/web/rd مراجعه کنند و خود را جهت رقابت در آن آماده کنند که جوایز نفرات و تیم‌های اول تا سوم آن به ترتیب 100.60 و 40 میلیون تومان است که با همکاری همراه اول و معاونت علمی ریاست جمهوری تامین می‌شود.

طبق گفته‌های روانشید 5G خودش را به عنوان یک اکوسیستم معرفی می‌کند. او در رابطه با ویژگی‌های 5G ادامه داد: «در شبکه 5G این امکان ایجاد می‌شود که شبکه بتواند طبق نیازمندی‌های کاربست‌ها خودش را تطبیق دهد و این موضوع همان چیزی بود که شبکه‌های 2G و3G نداشتند. معماری انعطاف‌پذیر 5G همان چیزی است که آن را منحصر به‌ فرد می‌کند و می‌تواند طیف وسیعی از کاربری‌ها که نیازمندی‌های متفاوت دارند را تحت پوشش خود قرار دهد. در هکاتون اول نیز حول محور همین موضوع چالشی را مطرح کردیم تا کاربری‌ها درخواست کیفیت سرویس متناظر با نیازمندی‌های خود را از شبکه 5G ثبت کنند. به همین دلیل است یکی از الزاماتی که لازم است توسعه‌دهندگان اپلیکیشن در آینده به آن توجه داشته باشند این است که نیازمندی کیفیت سرویس خود را از شبکه درخواست کنند.»

در پایان جلسه مدیر آزمایشگاه تمامی خبرنگاران و حاضران در جلسه را به بازدید از داشبوردهای پایش شبکه و اتصالات دعوت کرد تا به صورت عملیاتی به تشریح فعالیت‌های آزمایشگاه نسل پنجم مرکز تحقیق و توسعه همراه اول بپردازد و در پایان برنامه یوزکیس‌های حاضر در این آزمایشگاه معرفی و تست هر کدام روی شبکه نسل پنجم همراه اول انجام شد.

برای ثبت نظر وارد شوید.
ورود و ثبت نام
قیمت گذاری سیم‌کارت تشخیص نوع رند اخبار راهنما قوانین سوالات متداول درباره ما
ایرانسل
رایتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
سامانتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
شاتل موبایل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آرین تل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آپتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید