وزیر ارتباطات از وضعیت اینترنت رضایت ندارد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، وزیر ارتباطات زارعپور در مجلس اعلام کرد: به دلیل ضعف تنظیمگری از ما درخواست میکنند که فضای مجازی را با ابزارهای فنی مدیریت کنیم و این مسئله موجب میشود تا افزایش بار روی شبکه ایجاد شود.
با توجه به اینکه به یک سالگی تشدید محدودیتهای اینترنتی و موج جدید فیلترینگ پلتفرمهای بینالمللی نزدیک میشویم، بالاخره نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند وزیر ارتباطات را جهت ارائه توضیح درباره وضعیت اینترنت به صحن علنی مجلس دعوت کنند.
در یک سال اخیر زارعپور (وزیر ارتباطات) دو مرتبهی دیگر نیز به مجلس دعوت شده بود اما در دعوتهای قبلی هیچ شخصی در رابطه با موضوع فیلترینگ گسترده، آسیبی که مردم و کسبوکارها از محدودیتهای اینترنتی دیدهاند و کیفیت نامطلوب اینترنت از او سوالی نکرد.
جلسه امروز یعنی (31 مرداد ماه) به منظور «بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجادشده برای کسب و کارها و شهروندان و آسیبی که در این رابطه به آنها وارد شده» برگزار شد و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم برای توضیح درباره این موضوع به این جلسه دعوت شده بود.
در صحبتهای ابتدایی خود عیسی زارعپور مجددا ادعا کرد که در دوران وزارت او اینترنت حدود دو برابر بیشتر از سطح نیاز کشور تامین شده است: «در دو سال گذشته هم منابع ورودی اینترنت را بیشتر کردیم و هم بیش از دو برابر نیاز اینترنت کشور، ظرفیت اینترنت را تامین کردیم».
همچنین وی با نمایش نمودارهایی آمار و ارقامی را ارائه کرد تا اثبات کند که نوسان و سرعت تأخیر اینترنت کشور در دو سال گذشته بهبود پیدا کرده و با کاهش میزان قطعیهای اینترنت مواجه بودیم که بسیار با اهمیت است.
همچنین او در رابطه با این موضوع توضیح داد که در دوران وزارت او یعنی دو سال گذشته وزارت او به ظرفیت شبکه مادر مخابراتی کشور 50 درصد افزوده شده است.
عیسی زارعپور در ادامه نیز توضیح داد: «فرکانسهای جدیدی را در حوزه تلفن سیار به اپراتورها واگذار کردیم که تا کنون فرکانس 2400 اجرایی شده و فرکانس 3600 که فرکانس طلایی است کارهای مزایده آن برای واگذاری به اپراتورها پایا ن یافته و پوشش از 86 به 92 درصد رسیده است».
عیسی زارعپور همواره فیبر نوری را یکی از مهمترین پروژهها و ماموریتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانسته و در این جلسه نیز به میزان پیشرفت این پروژه اشاره کرد و گفت:
توافق اولیه در جهت پوشش فیبر نوری در 80 درصد شهرها انجام شده و کاری که باید از 10 سال در این حوزه انجام میشده در وزارت ارتباطات دولت سیزدهم تا سه سال آینده به انجام خواهد رسید.
او همچنین با دادن وعده اینترنت پرسرعت به مردم این گونه گفت: «ما در تلاش هستیم تا همه مردم بتوانند در یک ماه از سرعت 1000 مگابیتی فیبر نوری بهره ببرند».
با توجه به انتقادات مطرحشده نسبت به فیلترینگ گسترده و وضعیت اینترنت که نمایندگان مجلس در این جلسه به آن اشاره کردند و در گزارش کمیسیون صنایع مجلس نیز به آن پرداخته شده است، زارعپور (وزیر ارتباطات) در رابطه با وضعیت اینترنت کشور اظهار نظر کرده و گفت: «بنده بهعنوان وزیر ارتباطات از وضعیت اینترنت رضایت ندارم».
هرچند که او بر این باور است که وضعیت شبکه اینترنت کشور چندان مطلوبیتی ندارد و از کیفیت خوبی برخوردار نیست اما در صحبتهای امروز خود در صحن علنی مجلس به این موضوع اشاره کرد که کلمه «اختلال در شبکه» که از سوی عدهای مطرح میشود با هدف ایجاد جنگ روانی در کشور به کار میرود.
با وجود این موضوع عیسی زارعپور مردم ایران را شایسته برخورداری از اینترنت با وضعیتی بهتر و باکیفیت بالاتر دانسته و گفت که در تلاش است بهترین کیفیت و سرعت اینترنت را در اختیار مردم قرار دهد.
یکی از چالشهای ما تعدد مراجع تصمیمگیر است
وزیر ارتباطات مسئله توسعه و بهبود شبکه اینترنت کشور را با چالشهای متعددی روبهرو دیده و در رابطه با توضیح یکی از این چالشها این گونه گفت:
نمونهای از چالشهایی که داریم در رابطه با مراجع تصمیمگیری در حوزه اینترنت است که گاهی به دلایلی از قبیل ضعف در تنظیمگری در کشور از من وزیر ارتباطات درخواست دارند با ابزارهای فنی خواسته و نیاز آنها را برآورده کنیم که این کار موجب افزایش بار روی شبکه اینترنت کشور میشود.
64 درصد از کاربران وجود دارند که از VPN استفاده میکنند (که به این آمار در گزارش کمیسیون صنایع مجلس اشاره شده بود) یکی از مواردی است که به زعم وزیر ارتباطات موجب اختلال در شبکه میشود چرا که فیلترشکنها بار زیادی را به شبکه وارد میکنند.
بنده به عنوان وزیر ارتباطات آرزو میکنم هیچ ایرانی نیاز به فیلترشکن نداشته باشد و ما با کمک گرفتن از مجلس میتوانیم بساط فیلترشکن فروشی را جمع کنیم.
در رابطه با موضوع فیلترینگ یکی از نمایندگان مجلس به مسدودیت پلتفرمهایی مانند یوتیوب، توییتر و گوگلپلی اشاره کرده و از فیلتر بودن آنها انتقاد کرد.
وزیر ارتباطات پاسخ این انتقاد را این گونه داد:
در وزارت ارتباطات ما آمادگی این را داریم تا با مرکز ملی فضای مجازی همکاری داشته باشیم و لیستی از سرویسهایی که حاکمیت ملی ما را خدشهدار نمیکنند تهیه کنیم و اسامی که دوستان از این سرویسها اسم آوردند (یوتیوب، گوگل پلی و توییتر) در لیست ما هست که بتوانیم آنها را باز کنیم.
عیسی زارع پور در حالی بار دیگر از تلاش به منظور برطرف کردن محدودیت این پلتفرمها خبر داده است که یک ماه قبل اعلام کرد با وجود پیگیری برای برداشته شدن فیلتر گوگل پلی اما موافقتی از سوی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در رابطه با این موضوع انجام نشده و بنابراین این پلتفرم رفع فیلتر نخواهد شد.
در یک سال اخیر حدود 300 پلتفرم رفع فیلتر شدهاند
البته لازم به ذکر است وزیر ارتباطات در جلسه امروز مجلس تصریح کرد: «در سال گذشته به دستور رئیسجمهور، لیستی متشکل از چند هزار دامنه و سایت را که طی 15 سال گذشته توسط کارگروه تعیین مصادیق فیلتر شده است تقدیم کارگروه کردیم. تا کنون حدود 300 سایت و سرویس باز شده است اما تا کنون جای تجدید نظر برای بازگشایی سرویسها و وبسایتها وجود ندارد».
یکی از مسائلی که وزیر ارتباطات به آن اشاره کرد افزایش بیش از 20 برابری حمله به زیرساختهای ارتباطی کشور بود.
موضوع حملات سایبری همواره یکی از چالشهای موجود در کشور بوده که به باور کارشناسان در حدود یک سال اخیر که با بیشتر شدن محدودیتهای اینترنتی مواجه بودیم میزان این حملهها هم افزایش پیدا کرده وموجب به خطر افتادن امنیت سایبری کشور میشود.