همه چیز راجع به اینترنت 5G که باید بدانید
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، نسل پنجم بیسیم جانشین اینترنت 4G و آخرین تکنولوژی در زمینه ارتباطات سیار است که به طور قابل توجهی سرعت و پاسخگویی شبکههای بی سیم را افزایش خواهد داد.
از آنجایی که این روزها اکثر کارهای روزانه و مهم توسط اینترنت انجام میشود و قاطعانه میتوان گفت بدون اینترنت زندگی و کار فلج میشود بنابراین کاملا طبیعی به نظر میرسد که بشر برای رسیدن به اینترنت با سرعت و کفیت بالا تمام تلاش خود را بکند.
همه ما اینترنت با کیفیت، قابل اعتماد، سریع میخواهیم که در همه جا در دسترس باشد، اینترنت 5G تمام این ویژگیها و حتی فراتر از آنها را برای ما فراهم خواهد کرد.
سرعت اینترنت 5G چقدر است؟
شبکههای 5جی در شرایط ایدهآل نرخ تاخیر زیر یک میلیثانیه دارند، اما تاخیر زمانی در 4G از یک اپراتور تا اپراتور دیگر و از یک گوشی تا گوشی دیگر متفاوت است. با این وجود، به طور کلی برآورد میشود که تاخیر 5 جی چیزی حدود 60 تا 120 برابر سریعتر از میانگین تاخیر 4G باشد.
اگر بخواهید بدانید که سرعت 5G چقدر است باید بگوییم که سرعت پنجمین نسل شبکه تقریبا 20 برابر سریعتر از شبکه 4G LTE است. حداقل سرعت دانلود در شبکه 5G حدود 20 گیگابیت بر ثانیه خواهد بود و این در حالی است که سرعت دانلود 4 جی تنها 1 گیگابیت بر ثانیه است.
البته یکی از مسئلی که در مورد اینترنت نسل پنجم نباید فراموش کنید این است که با این که این فناوری سرعتی باورنکردنی دارد، اما هم سرعت آن در همه جا یکسان نیست و هم بحث پوشش آن داستان دیگری است و مثل نسلهای قبلی همچنان یک مشکل است.
با توجه به اطلاعات پایگاه راستیآزمایی "اوپن سیگنال" (Opensignal) اوج سرعت دانلود در امریکا بر روی شبکه 5G بیش از 1.8 گیگابیت در ثانیه است که در مقایسه با 678 مگابیت در ثانیه روی شبکه LTE، حدود 2.7 برابر سریعتر است، اما سرعت کلی 5G در کشورهای دیگر پایینتر است، به عنوان مثال این سرعت در سوئیس و کره جنوبی نزدیک به 1.1 گیگابیت در ثانیه است.
اینترنت 5G چه زمان وارد ایران میشود؟
با توجه به تلاش کشورها برای استقبال از فناوری 5G، حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد اقداماتی که ایران برای پیشواز ورود نسل پنجم ارتباطات در نظر گرفته است، این چنین توضیح میدهد: با توجه به مطالعات صورت گرفته در حوزه فناوری 5G و الزامات ورود به این تکنولوژی، چندین موضوع را در دستور کار قرار دادیم و برای اجرا و پیگیری این موارد کارگروهی با حضور اپراتورهای موبایل و مسئولان ذیربط در رگولاتوری تشکیل شده است.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه نخستین موضوع مربوط به طیف فرکانسی مناسب نسل پنجم ارتباطات است که بتواند اینترنت بالای یک گیگابیت بر ثانیه را پوشش دهد، گفت: بر این اساس باید روی باند فرکانسی 3500 گیگاهرتز و طیف فرکانسی 700 و 800 گیگاهرتز تمرکز کنیم که در این زمینه در حال بررسی جوانب هستیم.
وی از تدوین نقشه راه ورود به فناوری نسل پنجم ارتباطات تا 3 ماه آینده خبر داد و گفت: در همین حال با استفاده از این نقشه راه میتوانیم جوانب مربوط به زیرساختهای ارتباطی موردنیاز را به دست آوریم. چرا که در فناوری 5G علاوه بر آنتنهای BTS، نیازمند زیرساختهای مبتنی بر فیبر نیز هستیم تا بتوانیم به مشترکان اینترنت با سرعت بالای یک گیگابیت بر ثانیه ارائه کنیم. این موضوع نیازمند داشتن زیرساختهای قوی است.