آزاد سازی باندهای فرکانسی جهت توسعه نسل پنجم اینترنت
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، نیاز اپراتورهای تلفن همراه جهت توسعه نسلهای نوین و نسل پنجم تلفن همراه به باندهای فرکانسی 700 و 800 مگاهرتز به عنوان راهکار مطلوب در تأمین پوشش سراسری در کشور میباشد.
فرکانسهای امواج رادیویی یک منبع مهم کمیاب است که در همه کشورهای جهان در اختیار دولتها قرار دارد و مدیریت آن در همه کشورها، ماهیتی حاکمیتی دارد، اما بر اساس مقررات داخلی کشورها، به بهرهبردارانی نظیر اپراتورهای تلفن همراه واگذار شده است. در ایران نیز مدیریت جداول فرکانسی بر اساس قانون بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و منابع مالی حاصل از آن به حساب خزانهداری کل کشور واریز میشود.
بحث باندهای 700 و 800 مگاهرتز بحث جدیدی نیست و درباره آن صحبتهای زیادی شده است، نسترن محسنی، معاون امور رادیویی رگولاتوری بیان کرده است واگذاری باند فرکانسی 3500 و باندهای فرکانسی 700 و 800 به عنوان دو باند تاثیرگذار در توسعهی نسلهای نوین و نسل پنجم شبکههای ارتباطی مطرح است.
نسترن محسنی اظهار کرد رگولاتوری مطالعات در رابطه با باند 3500 را انجام داده است و نشستها با ذینفعان برگزار و نقطه نظرات بخش دریافت شده است، اما در دورهی جدید نیازمند مرور نتایج بررسیها و سناریوهای طراحی شده و در نهایت ارائهی آن به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هستیم تا این تکه باند فرکانسی با پهنای حدود 200 مگاهرتزی امکان تزریق به شبکههای ارتباطی کشور را داشته باشد.
معاون امور رادیویی رگولاتوری، در ادامه بیان کرد: پس از توسعهی 5G در کشور، امکان بهرهبرداری از باندهای قبلی واگذار شده به اپراتورها در قالب فناوری نسل پنجم نیز ممکن است و البته رگولاتوری در حوزهی بهرهبرداری از باندهای فرکانسی 700 و 800 در سال پیشرو هم خوشبین و امیدوار است.
محسنی در ادامه به گزارشات اخیر مرکز پژوهشهای مجلس اشاره کرد که بر تعیین تکلیف هرچه سریعتر باندهای 700 و 800 و بهرهبرداری از آنها در سبد باندهای فرکانسی در اختیار بخش تلکام با همکاری و تعامل سازمان صداوسیما و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید داشته است.