IP Phone چیست
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، تکنولوژی مخابرات نیز در طی سالهای گذشته به موازات پیشرفت فناوریهایی همچون اینترنت، شبکههای کامپیوتری و مواردی از این قبیل به سرعت در حال گسترش است. IP Phone ها در واقع نوع جديدی از دستگاههای مخابراتی است که بر روی بستر شبکههای کامپیوتری فعالیت میکند.
اگر بخواهیم این تکنولوژی را به زبان ساده برایتان توضیح دهیم، میتوان گفت که تلفن تحت شبکه ویپ یا IP Phone یک دستگاه تلفن است که از نظر ظاهری همانند تلفنهای سنتی بوده با این تفاوت که میتواند شماره تلفن داخلیش را با خود حمل کند. با استفاده از اين تلفنها میتوان ارتباط كنفرانسی ايجاد نمود. میتوان اطلاعات web را درحال پاسخ به مكالمه خواند و يا به يك سرويس Web based برای چك كردن پست الكترونيكی، وضعيت هوا، شرايط ترافيك يا چك كردن موجودی خود در بانكLogin كرد.
IP Phone يك دستگاه ديجيتالی با واسط شبکه LAN است. از آنجایی که به این تلفنها یک آدرس IP اختصاص داده میشود برای انتقال داده به صورت صوت و تصویر به جای استفاده از شبکههای تلفنی PSTN سنتی از اینترنت استفاده میکنند.
از دیگر تفاوتهای این دو در نحوه راهاندازی است. در تلفن سانترال تنظیمات داخلی روی کارت و یا مرکزتلفن انجام میگیرد در حالی که تنظیمات داخلی در تلفن IP روی خود گوشی انجام میپذیرد. این موضوع سهولت زیادی را برای جابجایی به دنبال دارد. کاربر میتواند گوشی خود را به هر پورت متصل به شبکه، وصل نماید و همان داخلی قبلی را بدون نیاز به تنظیمات توسط کارشناسان، داشته باشد.
مزیتهای IP Phone
- نصب آسان و سریع: IP Phone ها این قابلیت را دارند که به محض اتصال به شبکه، کلیه تنظیمات مورد نیاز را به صورت خودکار از طریق سانترال تحت شبکه یا همان IPPBX دریافت نمایند. این امر باعث صرفه جویی در زمان و کاهش اشتباهات احتمالی در راهاندازی میشود.
- عدم نیاز به کابل کشی مجدد: در شرکتها و سازمانهایی که بنا به نیاز، شبکه داخلی (LAN) وجود دارد، تلفن شبکه را میتوان بدون کابل کشی مجدد و با استفاده از همان کابل شبکه موجود، بکار گرفت. به همین منظور در تلفنهای آی پی، معمولاً دو پورت شبکه تعبیه شده است.
- کیفیت بالا: تماسهای تلفنی در سیستم مخابراتی سنتی (PSTN)، بعضاً به دلیل قدیمی بودن زیرساختها و مستهلک شدن سیمهای تلفن، با نویز و صداهای آزاردهنده همراه بودند. تلفنهای تحت شبکه به واسطه این که سیگنال را به صورت دیجیتال، ارسال و دریافت میکنند، بالاترین کیفیت صدا (HD) و تصویر را به کاربران ارائه میدهند. ضمناً امکان تنظیم خودکار کیفیت، بر اساس میزان پهنای باند شبکه نیز وجود دارد.
- امکانات متنوع و کاربردی: امکانات تلفن آنالوگ سنتی نسبت به تلفن ویپ، قابل مقایسه نیستند. تلفنهای شبکه ویژگیهای نرم افزاری و سخت افزاری شاخصی دارند.
- انعطاف در جابجایی: چنانچه کاربری قصد جابجایی اتاق و نود شبکه خود را داشته باشد، قادر خواهد بود آی پی فون خود را برداشته و در هر نقطه دیگری از سازمان، آن را به پورت شبکه متصل نماید بدون این که شماره داخلیاش یا تنظیمات تلفن، تغییری پیدا کند.
محدودیتهای IP Phone
- وابستگی به برق: بر خلاف تلفنهای قدیمی که برق مورد نیاز آنها از طریق کابل مخابراتی تامین میشود، IP Phone ها برای روشن شدن، میبایست به برق شهری متصل گردند. البته قابلیت مهمی به نام PoE در برخی از تلفنهای تحت شبکه تعبیه شده که به وسیله آن تلفنهای ویپ قادر خواهند بود برق خود را تنها در بستر کابل شبکه و با اتصال به سوییچ از نوع PoE دریافت نمایند. از طرفی در بسیاری از سازمانها، برق اضطراری یا همان UPS در نظر گرفته شده است که در این صورت این وابستگی رفع میگردد.
- وابستگی به شبکه: تلفنهای آی پی، نیاز همیشگی به شبکه آی پی داشته و در صورت قطعی و بروز اختلال در آن، امکان استفاده از تلفن میسر نیست.