انتقال سیم‌کارت متوفی؛ سیم‌کارت متوفی بعد از چند روز قطع می‌شود؟

انتقال سیم‌کارت متوفی؛ سیم‌کارت متوفی بعد از چند روز قطع می‌شود؟

سیم‌کارت هم بخشی از دارایی‌های هر فرد محسوب می‌شود؛ بنابراین سیم‌کارت متوفی هم مانند هر دارایی دیگری، باید در فرآیند تقسیم ارث تعیین تکلیف شود. برای اینکه بتوانید از خط فرد فوت‌شده استفاده کنید یا آن را بفروشید، باید مراحلی خاص را طی کنید. 

در ادامه این مقاله، همه جزئیات لازم را برای شما توضیح می‌دهیم و به شما می‌گوییم که سیم‌کارت متوفی قطع میشود یا خیر و اینکه چطور می‌توانید آن را رفع مسدودی کنید. اگر مالک فعلی خط شما، فوت شده است، یا قصد خرید سیم‌کارت متوفی را دارید، ادامه مطلب را مطالعه کنید. 

مراحل انتقال سند سیم‌کارت متوفی؛ از تقسیم ارث تا فروش خط

انتقال سیم‌کارت فرد متوفی، یعنی اینکه سیم‌کارت فرد فوت‌شده به‌صورت‌قانونی به نام یکی از وراث یا هر فرد دیگری ثبت شود. به‌منظور تغییر مالکیت سیم‌کارت ایرانسل، همراه اول یا رایتل متعلق به فرد فوت‌شده، باید مراحل زیر را طی کنید: 

  1. دریافت گواهی انحصار وراثت: اولین قدم قانونی برای انتقال سیم‌کارت متوفی، دریافت گواهی انحصار وراثت است. این گواهی از سوی شورای حل اختلاف صادر می‌شود و مشخص می‌کند چه کسانی وارث سیم‌کارت هستند و سهم هر فرد چقدر است. وراث باید با ارائه مدارک لازم مانند گواهی فوت، شناسنامه و کارت ملی خود و استشهادیه محضری به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. صدور گواهی انحصار وراثت معمولا ۳۰ تا ۴۵ روز زمان می‌برد.
  2. پرداخت مالیات بر ارث سیم‌کارت: سیم‌کارت به‌عنوان بخشی از دارایی متوفی، مشمول مالیات بر ارث است و وراث باید قبل از تغییر مالکیت سیم‌کارت متوفی، مالیات آن را بپردازند. این مالیات برای وراث طبقه اول ۱۰٪ و برای طبقه‌های دوم و سوم به ترتیب ۲۰٪ و ۴۰٪ ارزش روز سیم‌کارت است. وراث باید اظهارنامه مالیاتی را در سامانه مالیات تکمیل کنند و پس از پرداخت، رسید آن را تحویل بگیرند.
  3. مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت یا مخابرات: وراث (یا وکیل آن‌ها) باید با گواهی انحصار وراثت، مدارک هویتی، سیم‌کارت و رسید پرداخت مالیات به دفاتر خدمات پیشخوان دولت یا مخابرات بروند و فرم‌های مربوط به انتقال مالکیت را تکمیل کنند. مالکیت سیم‌کارت پس از تأیید مدارک به نام فرد مودنظر ثبت می‌شود.
  4. وکالت کتبی از سایر وراث (در صورت نیاز): اگر یکی از وراث بخواهد سیم‌کارت را به نام خود منتقل کند، باید رضایت سایر وراث را بگیرد. در این مرحله وراث باید به دفتر اسناد رسمی بروند و وکالت‌نامه تنظیم کنند. 
  5. تکمیل فرآیند انتقال سند سیم‌کارت متوفی: پس از بررسی نهایی مدارک و پرداخت هزینه‌ها، انتقال مالکیت سیم‌کارت به‌صورت‌رسمی ثبت می‌شود.

پس از انتقال مالکیت همراه اول، ایرانسل و سایر اپراتورها به یکی از وراث، او می‌تواند سیم‌کارت را بفروشد. اگر همه وراث بر سر فروش سیم‌کارت توافق داشته باشند، فروش به‌سادگی انجام می‌شود. در‌صورتی‌که اختلافی میان وراث وجود داشته باشد، آن‌ها می‌توانند از دادگاه بخواهند که سیم‌کارت را در مزایده بفروشد. پس از فروش، مبلغ آن مطابق سهم‌الارث تعیین‌شده در گواهی انحصار وراثت، بین وراث تقسیم می‌شود.

انتقال سیم‌کارت متوفی با دریافت گواهی انحصار وراثت و مراجعه به مخابرات

سیم‌کارت متوفی بعد از چند روز قطع می‌شود؟

سیم‌کارت متوفی بعد از فوت قطع نمی‌شود، مگر آن‌که قبض آن پرداخت نشود یا خط برای مدت طولانی بدون استفاده باقی بماند. اگر سیم‌کارت متوفی بدهی معوقه داشته باشد، اپراتور در ابتدا سیم‌کارت را یک‌طرفه و سپس امتیاز آن را سلب می‌کند.

برای جلوگیری از قطع شدن یا سلب امتیاز سیم‌کارت متوفی، وراث باید برای تغییر مالکیت سیم‌کارت رایتل، ایرانسل یا همراه اول مراحل قانونی مانند اخذ گواهی انحصار وراثت و پرداخت قبوض معوقه را بگذرانند.

قطع نشدن خود به خودی سیم‌کارت متوفی بعد از فوت

مراحل رفع مسدودی سیم‌کارت متوفی

اگر برای مدت طولانی از سیم‌کارت متوفی استفاده نکنید یا بدهی‌های معوقه آن را نپردازید، اپراتور در ابتدا آن را یک طرفه و سپس امتیاز آن را سلب می‌کند. اگر این اتفاق رخ داد، برای رفع مسدودی سیم‌کارت متوفی باید مراحل قانونی زیر را طی کنید:

  1. اولین قدم برای رفع مسدودی سیم‌کارت متوفی، دریافت گواهی انحصار وراثت از دفتر خدمات الکترونیک قضایی است.
  2. پس از دریافت گواهی انحصار وراثت، باید مدارک لازم شامل گواهی فوت، مدارک هویتی خودتان (کارت ملی و شناسنامه) و اصل سیم‌کارت متوفی را آماده کنند.
  3. پس از آماده‌سازی مدارک، وراث یا نماینده آن‌ها باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت یا مراکز مخابراتی بروند و درخواست رفع مسدودی سیم‌کارت را ثبت کنند.
  4. اگر دلیل مسدود شدن سیم‌کارت متوفی، بدهی‌های معوقه باشد؛ وراث باید همه قبض‌ها را تسویه کنند. 

پس از طی مراحل بالا و ارائه مدارک مورد نیاز، اپراتور مدارک شما را بررسی می‌کند و سیم‌کارت مجددا فعال می‌شود. اگر سیم‌کارتی دارید، ولی نمی‌دانید که مالک آن خودتان هستید یا فرد فوت‌شده، راهی برای استعلام سیم‌کارت ایرانسل دیگران و سایر اپراتورها وجود ندارد. شما صرفا با شماره‌گیری کد #۸۰* (ستاره ۸۰ مربع) مطمئن می‌شوید که خط به نام خود شماست یا خیر. 

رفع مسدودی سیم‌کارت متوفی پس از تسویه قبض‌ های پرداخت نشده

برای انتقال سیم‌کارت متوفی چه مدارکی لازم است؟

زمانی‌که برای انتقال سند سیم‌کارت متوفی به دفترهای پیشخوان دولت می‌روید، باید مدارک زیر را به‌همراه داشته باشید:

  • گواهی انحصار وراثت
  • کارت ملی و شناسنامه همه وراث
  • گواهی فوت و مدارک شناسایی متوفی مانند کارت ملی و شناسنامه
  • اصل سیم‌کارت متوفی (یا فقط شماره آن)
  • وکالت‌نامه (در صورت نیاز)؛ اگر یکی از وراث به نمایندگی از سایرین اقدام می‌کند، داشتن وکالت‌نامه کتبی ضروری است.
  • رسید پرداخت مالیات بر ارث
  • فرم‌های تکمیل‌شده مربوط به انتقال مالکیت در دفاتر پیشخوان دولت

با ارائه این مدارک به دفاتر پیشخوان یا مخابرات، مراحل انتقال مالکیت سیم‌کارت متوفی انجام می‌شود. توجه کنید که هر فرد فقط می‌تواند ۱۰ سیم‌کارت به نام خودش داشته باشد؛ بنابراین قبل از انتقال مالکیت خط، حتما تعداد شماره سیم‌کارت های به نام من همراه اول، ایرانسل و رایتل را چک کنید. 

گواهی فوت و انحصار وراثت از مهم‌ ترین مدارک مورد نیاز برای انتقال سیم‌کارت متوفی

فروش خط در سایت رند پس از انتقال سیم‌کارت متوفی 

در این مقاله به‌طورکامل توضیح دادیم که سیم‌کارت متوفی، به‌عنوان بخشی از دارایی‌های فرد فوت‌شده، در فرآیند تقسیم ارث تعیین تکلیف می‌شود. سیم‌کارت پس از فوت مالک آن قطع نمی‌شود؛ ولی اگر وراث بدهی‌های معوقه آن را پرداخت نکنند یا برای مدت طولانی آن را بدون استفاده رها کنند، اپراتور سیم‌کارت را قطع می‌کند. پس از تعیین تکلیف سیم‌کارت، مالک جدید امکان فروش و انتقال آن را دارد. 

حالا اگر قصد دارید خط خود را بفروشید، پس از تعیین قیمت سیم‌کارت به صفحه اصلی سایت رند بروید. در سایت رند، به‌راحتی می‌توانید آگهی سیم‌کارت خود را ثبت کنید و آن را بفروشید. چون سایت رند به صورت‌اختصاصی برای خریدوفروش خط‌های رند و معمولی طراحی شده است، خریداران مستقیما به سایت رند مراجعه می‌کنند. به همین دلیل، شما به طیف وسیعی از خریداران واقعی سیم‌کارت دسترسی دارید و فرآیند فروش خط شما سریع‌تر و ساده‌تر انجام می‌شود.

برای ثبت نظر وارد شوید.
ورود و ثبت نام
قیمت گذاری سیم‌کارت تشخیص نوع رند اخبار راهنما قوانین سوالات متداول درباره ما
ایرانسل
رایتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
سامانتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
شاتل موبایل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آرین تل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
آپتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید