درخواست وزیر ارتباطات از مجلس برای اصلاح تعرفههای سال 1401
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح پروژههای شرکت مخابرات ایران با اشاره به قانون بودجه 1400 که جلوی افزایش تعرفههای ارتباطی را گرفت، گفت: از نمایندگان میخواهم در بودجه 1401 اجازه اصلاح تعرفهها را بدهند تا حوزه ICT مسیر خود را طی کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه روند صعودی گلایهمندی و نارضایتی مردم از کیفیت خدمات در چند ماه اخیر و با تاکید بر اینکه این روند باید نزولی شود، گفت: از مجلس هم میخواهیم در ایام بررسی بودجه این موضوع را در نظر بگیرند تا شاهد موانعی که سال 1400 در بودجه برای این بخش گذاشته شد نباشیم.
زارعپور ثبات دستوری تعرفهها را ناکارآمد توصیف کرد و افزایش نرخ دیگر محصولات را دلیلی بر این ناکارآمدی دانست. وی در گفتگوی دیگری در صدا و سیما بیان کرد: با توجه به نرخ تورم در دو سال گذشته حتما باید تعرفهها افزایش پیدا کند؛ در غیر اینصورت حوزه ICT کشور در بخش ارتباطات امکان سرمایهگذاری را از دست خواهد داد.
صحبت کردم تا اجازه اصلاح تعرفهها در لایحه بودجه سال آینده داده شود
وزیر ارتباطات همچنین به افزایش هزینه اپراتورها نیز اشاره کرد و بیان کرد: «با توجه به افزایش تقاضای شبکه و افزایش هزینههای اپراتورها، نیاز است که در تعرفهها بازنگری صورت گیرد.» او با اشاره به گفتوگویی که با رئیس مجلس داشته از تلاش برای اصلاح تعرفهها خبر داد و گفت: «صحبت کردم تا اجازه اصلاح تعرفهها در لایحه بودجه سال آینده داده شود.» در حال حاضر روی مدل اقتصادی این طرح کار میشود و زنجیره تولید تا توزیع محتوا را در کشور در بر میگیرد. هم حوزه ارتباطات و هم مردم از اصلاح تعرفهها سود میبرند.
وزیر ارتباطات شبکه پرسرعت چند صدمگابیتی را مورد انتظار دانست که تحقق آن از طریق پروژه فیبر نوری امکانپذیر خواهد بود وی تاکید کرد باید اجازه دهیم بخش خصوصی خود را بازسازی کند و در این پروژه سرمایه گذاری کند. کما اینکه دولتها در کشورهای مختلف در حوزه فیبر سرمایهگذاری کرده اند. برای مثال در استرالیا دولت 20 میلیارد دلار و در ایتالیا دولت سه میلیارد دلار در حوزه ارتباطات پرسرعت فیبر سرمایهگذاری کرده است. در کشور ما این اتفاق نمیافتد اما نباید اجازه دهیم که اشتباهات در سیاستگذاری نیز باعث شود که چند سال توسعه یک حوزه عقب بیفتد.
در ارتباطات ثابت عقب هستیم
زارع پور در رابطه با شبکه پرسرعت از طریق توسعه ارتباطات ثابت گفت: در ارتباطات ثابت عقب هستیم و کشورهای دیگر برعکس ما نفوذ اینترنت ثابتشان به همراه بیشتر است. باید توجه داشت که موبایل ابزار ارتباطی در منزل نیست. اما به دلیل نبود بسترهای اینترنت ثابت، شاهد استفاده کاربران از اینترنت موبایل در منزل هستیم و به همین دلیل از 8 شب به پیک ترافیک برخورد میکنیم. با توجه به اینکه تلفن همراه با محدودیت فرکانس و پهنای باند مواجه است، این موضوع باعث افت کیفیت میشود و تنها راه حل آن توسعه ارتباطات ثابت است.