پاسخ وزیر ارتباطات به اعتراض کاربران درباره اینترنت غیرحجمی
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند، موضوع اینترنت غیرحجمی که از چندی پیش به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رسید مورد اعتراض بسیاری از مشترکین قرار گرفته است. اینترنت غیرحجمی که در ابتدا توسط محمود واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم پیشنهاد شده بود با اعتراض فراوان کاربران روبرو شد، تا سرانجام در دولت دوازدهم و توسط محمدجواد آذری جهرمی به تصویب رسید.
از زمانی که شرکتهای اینترنتی تعرفههای غیرحجمی جدید خود را ارائه کردند ابهامات شدیدی برای کاربران ایجاد شد و اعتراض آنان را به همراه داشته است. در همین راستا جهرمی جهت از میان برداشتن این ابهامات در صفحه اینستاگرام خود به توضیح برخی از این طرحها پرداخته است.
وی در خصوص تفاوت مگابیت و مگابایت چنین گفت: مگابیت بر ثانیه واحد سرعت و مگابایت واحد حجم است. یک بایت معادل هشت بیت است. در نرم افزارهای دانلودر، در بعضی اوقات سرعت بر حسب بایت نوشته میشود. برخی دوستان تصور میکنند که شرکت ارائهدهنده سرویس نسبت یک به هشت را اعمال کرده که این تصور درست نیست. شرکتها موظفند سرعت خریداری شده را به صورت تضمین شده به مشترک تحویل دهند.
جهرمی همچنین در خصوص مشترکینی که نیاز به سرعت بالا و حجم کم دارند، علاوه بر سرویسهای موبایل، بستههای رقابتی که شرکتهای ارائهکننده خدمات ثابت ارائه میدهند را پیشنهاد کرده است.
با توجه به گفتههای وی در گذشته، مشترک در ابتدای ماه، مبلغی برای تمدید سرویس به شرکت ارائهکننده اینترنت پرداخت میکرد و سپس به تدریج در طول ماه با خرید حجم اضافه مبالغ دیگری را به سرویسدهنده پرداخت میکرد. برای این موضوع نیز شرکتها در فرآیند رقابتی به دنبال شیوههایی برای پرداخت تدریجی به منظور ایجاد تسهیلات برای مشترکین خود هستند.
جهرمی درخصوص عدم تطبیق سرعت خریداری شده با آنچه تحویل داده شده است، گفت: کاربران در ابتدا با شرکتهای سرویسدهنده تماس بگیرند و در صورت عدم رفع مشکل، از طریق سامانه 195 مراتب را با خبر کنند تا به شکایت آنها رسیدگی شود.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: برخی شرکتها برای نشان دادن سقف بالاتر مصرف منصفانه، عدد مصرف منصفانه را بر مصرف داخلی تنظیم کرده و اعلام کردهاند اینترنت دو برابر ترافیک داخلی شمارش خواهد شد در صورتی که در اکثر جداول ارائه شده، عدد FUP یا همان حد مصرف سرانه بر حسب مصرف داخلی نوشته شده و نصف رقم در جدول برای اینترنت بینالمللی لحاظ میشود.
در ادامه برخی مشترکین به FUP های ارائه شده نیز اعتراض دارند، زیرا از نظر آنها با توجه به لیست 500 تایی سایتهای دارای ترافیک داخلی به هیچ وجه امکان رسیدن به بیش از 50 تا 60 گیگ در ماه برای هر مشترک وجود ندارد، چرا که جز مواردی معدود، الباقی سایتها برای قشرهای خاص به کار میآیند. جهرمی در این خصوص نیز وعده داده است که به زودی تمامی سرویسها با ip ایران در فهرست سایتهای با ترافیک داخلی قرار بگیرند.
وزیر ارتباطات در پایان پست اینستاگرامی خود نیز به موضوع جالبی اشاره کرده که میتواند رقابت بین شرکتها را وارد فاز جدیدی کند: با آن که تغییرات در مدل اینترنت ارائه شده به کاربران مثل بسیاری از طرحهای دیگر در آغاز با مشکلات بسیاری روبروست، اما ممکن است در روزهای آینده شاهد افزایش حداقل سرعت برای اینترنت نامحدود باشیم، چرا که در بیشتر کشورهای دنیا این حداقل سرعت پیرامون 512 کیلوبیت قرار دارد و نزدیک شدن به استانداردهای جهانی از جمله وعدههای وزارت ارتباطات در حوزه فروش مدل جدید اینترنت است.