چرا دولت خسارت وارده به کسب و کارهای اینترنتی را در پی قطع اینترنت نمیپردازد
به گزارش پایگاه خبری وبسایت رند و به نقل از رضا الفت نسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی، تاکنون دولت بابت قطع اینترنت یک هفتهای و ضرری که به کسب و کارهای مجازی وارد شده است مبلغی خسارت نپرداخته است.
نت بلاک که یک وبسایت معتبر در زمینه آزادی استفاده از اینترنت در جهان است و بهطور لحظهای بهرهمندی مناطق مختلف جهان را از شبکه جهانی اینترنت رصد میکند، میزان خسارت ناشی از هر روز قطعی اینترنت را در ایران مبلغی معادل 369 میلیون دلار آمریکا برابر با 4300 میلیارد تومان تخمین زده است.
به عنوان مثال قطع اینترنت باعث تعطیلی برخی از آژانسهای مسافرتی، هواپیمایی و تورهای گردشگری در ایران شده بود، قطع اینترنت باعث کسادی در بازار سینماها شد، تا جایی که فروش فیلمها تا 60 درصد کاهش داشته است.
از طرفی دیگر قطع اینترنت باعث تعطیلی اکثر صرافیها و همچین کارگزاران بورس و معامله گران آنلاین، همچنین شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها عملاً به حالت تعطیلی درآمده و زیان قابل توجهی دیدهاند.
الفت نسب در خصوص خسارت وارده به کسب و کارهای اینترنتی گفت: تاکنون با این موضوع مواجه نشدهایم که دولت به عنوان خسارت پرداختی داشته باشد و این انتظار نیز وجود ندارد. تنها توقع این است که تکرار وجود نداشته باشد، زیرا رخداد مجدد این اتفاق موجی از ناامیدی را در کسب و کارها به ارمغان خواهد آورد.
وی تصریح کرد: کسب و کارهای فعال در این زمینه، با اخذ مجوز و پرداخت مالیات و بیمه با هدف ایجاد شغل و درآمد مشغول بوده تا علاوه بر پیشرفت خود نقشی در پیشرفت کشور ایفا کنند.
عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی به صحبتهای وزیر ارتباطات اشاره کرد و گفت: چند روز اخیر وزیر ارتباطات اعلام کرد که هنوز گزارش خسارتهای حاصل از قطعی اینترنت آماده نبوده و به نظر نمیرسد که در سخنان وی خبری از پرداخت خسارات به چشم بخورد.
الفت نسب در خصوص شکایت این صنف در جهت رسیدگی به مشکلات قطعی اینترنت اظهار داشت: شکایتی اتفاق نیفتاده اما؛ پیگیریها و جلسات لازم صورت گرفته چرا که ممکن بود شکایت کردن به اکوسیستم آسیب برساند.